reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny czujecie już ruchy? Ja weszłam teoretycznie w 20 tydzień i na razie ni widu ni słychu. Co prawda mam łożysko na przedniej ścianie, ale widzę ze coraz więcej z was coś już czuje a ja nic. To moja 1 ciąża. Macie jakieś sposoby żeby pobudzić malca do ruchu? Jakaś pozycja szczególnie temu sprzyja?

reklama
Dziewczyny czujecie już ruchy? Ja weszłam teoretycznie w 20 tydzień i na razie ni widu ni słychu. Co prawda mam łożysko na przedniej ścianie, ale widzę ze coraz więcej z was coś już czuje a ja nic. To moja 1 ciąża. Macie jakieś sposoby żeby pobudzić malca do ruchu? Jakaś pozycja szczególnie temu sprzyja?
ja dopiero w sumie 15 tydzień, i narazie to takie uczucie jak na okres, tylko z jednej strony- podobno to więzadła, niby nie jest to bol a takie to drażniące.
A jeśli chodzi o ruchy to mogę jedynie powiedzieć o siostrze, która też teraz jest w ciazy z łożyskiem na przedniej scianie to pierwsze ruchy miała w 23 tygodniu, lekarz mówił że przy pierwszej ciazy i jeszcze z łożyskiem z przodu to normalnie 😉

Jak 1 ciąża i łożysko na przedniej ścianie to spokojnie możesz nie czuć jeszcze ruchów. Moja koleżanka w takiej sytuacji poczuła dopiero w 25 TC.
A co działa na pobudzenie maluszka u mnie to np jak zjem coś słodkiego i się położę. Bo podczas chodzenia dziecko jest "bujane" i po prostu częściej śpi.

Hej czy są to jakieś dziewczyny, które ciężko przechodzą ciążę? Jestem w 15 tygodniu i często odczuwam ból podbrzusza, aż ciężko mi wstawać i chodzić. Obwiniałam o to krwiaka podkosmowkowego ale podobno już się wchłoną. Byłam na progesteronie przez tego krwiaka, ok 13 tygodnia zrobiło się dużo lepiej więc lekarz powiedział, że możemy odstawić. W zeszłym tygodniu dostałam krwawienia i znowu szpital i już tydzień leżenia. Na wszystkich wizytach i USG wygląda, że jest wszystko ok. Ale ja jestem ciągle obolała i prawie nie wychodzę z domu. Lekarz znowu przypisał progesteron więc może się znowu poprawi. Czy ktoś ma podobnie? Pocieszcie mnie 😉

Hej czy są to jakieś dziewczyny, które ciężko przechodzą ciążę? Jestem w 15 tygodniu i często odczuwam ból podbrzusza, aż ciężko mi wstawać i chodzić. Obwiniałam o to krwiaka podkosmowkowego ale podobno już się wchłoną. Byłam na progesteronie przez tego krwiaka, ok 13 tygodnia zrobiło się dużo lepiej więc lekarz powiedział, że możemy odstawić. W zeszłym tygodniu dostałam krwawienia i znowu szpital i już tydzień leżenia. Na wszystkich wizytach i USG wygląda, że jest wszystko ok. Ale ja jestem ciągle obolała i prawie nie wychodzę z domu. Lekarz znowu przypisał progesteron więc może się znowu poprawi. Czy ktoś ma podobnie? Pocieszcie mnie 😉
Pamiętaj, każda ciąża jest inna. Dla niektórych ciąża to piękny czas a dla innych niestety nie. Dla mnie ciążę nie są ani bardzo łatwe ani bardzo trudne. Słuchaj zaleceń lekarza, dbaj o siebie a na pewno będzie dobrze 🙂 powodzenia 💪

Pamiętaj, każda ciąża jest inna. Dla niektórych ciąża to piękny czas a dla innych niestety nie. Dla mnie ciążę nie są ani bardzo łatwe ani bardzo trudne. Słuchaj zaleceń lekarza, dbaj o siebie a na pewno będzie dobrze 🙂 powodzenia 💪
Dzięki, masz rację. I niby wiem, że każda ciąża jest inna ale miałam takie ambitne plany, żeby chodzić na zajęcia ciążowe np yoga czy pilates a na razie to szuram między łóżkiem, kanapą i toaletą 😣 Troszkę to przygnębiające.

Dzięki, masz rację. I niby wiem, że każda ciąża jest inna ale miałam takie ambitne plany, żeby chodzić na zajęcia ciążowe np yoga czy pilates a na razie to szuram między łóżkiem, kanapą i toaletą 😣 Troszkę to przygnębiające.
Szukaj pozytywów, możesz oglądać filmy, seriele, czytać książki, rozwiązywać krzyżówki, układać puzzle na leżąco też można, znam dziewczyny co w łóżku robiły na drutach, szydełkowały lub uczyły się języka obcego, napewno coś sobie fajnego znajdziesz 💪 i będzie dobrze, nosek do góry 🤗

reklama
Wiem jak się czujesz jak planujesz jedno a wychodzi zupełnie inaczej. Ciąża i macierzyństwo to takie etapy w których lepiej nie planować za bardzo i nie nastawiać się na konkretne rzeczy. Przerobiłam temat, wiem że to trudne ale dasz radę 💪

Do góry