reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Kochane, łapie mnie co rusz opryszczka na wardze, lekarz zasugerował wczoraj heviran 400 3x1, ktoś brał to w ciąży? Bo wujek google to takie rzeczy wypisuje strasz czytać 🤔
Erazaban 10% krem położna mi poleciła bez recepty, bezpieczne dla ciężarnych. Kup i nie mecz się, jak się zacznie paprać to najgorzej tak chodzić z taka raną

reklama
No to tak.. wszystko na swoim miejscu, łącznie z siusiakiem😉. Wieczorem tylko telefon od genetyka w sprawie wyników pappa. A te ze względu na wiek pewnie wyjdą średnie, więc spodziewam się pozniejrzych działań w postaci amnio. Ale to później.. dziś jest pięknie 😁
Witamy kolejnego gentlemana w grupie :D

No to tak.. wszystko na swoim miejscu, łącznie z siusiakiem😉. Wieczorem tylko telefon od genetyka w sprawie wyników pappa. A te ze względu na wiek pewnie wyjdą średnie, więc spodziewam się pozniejrzych działań w postaci amnio. Ale to później.. dziś jest pięknie 😁
Kurde i znowu chłopak, no obrodziło w siurki :p

Który u Ciebie tydzień? Ja miałam prenatalne 12+5 i powiedział że jest za wcześnie na płeć...

Który u Ciebie tydzień? Ja miałam prenatalne 12+5 i powiedział że jest za wcześnie na płeć...
Wiesz co wielu lekarzy jednak na tak wczesnym etapie nie chce mówić o płci żeby potem na półwkowym nie bybło zmian. A nadal dośc często się to zdarza. Sporo też zależy od samego sprzętu no i doświadczenia lekarza. W tym tyg zarówno chłopiec jak i dziewczynka mają podobne narządy więc o pomyłkę łatwo, tym bardziej jak dziecko nie jest ułożone " idealnie " do określenia płci.
Ja jak miałam USG w 10,3 to lekarza powiedział, że jest " siusiak" między nogami ale nie widzi pod jakim kontem ułożony więc nie potwiedzi płci.

Wszystko zależy od sprzętu i oka lekarza :) jeśli dzidzia się dobrze ułoży to 12+5 to wcale nie za wcześnie na określenie płci ;)
Jest pewna rozbieżność co do wieku, wg om 12+4, wg wielkości płodu 13+1. Ja sama też nie okresle, bo moje cykle żyły własnym życiem 😉. Co do plci- nazwał to sugestią płci, więc pewnie jest jakieś prawdopodobieństwo że jest pomyłka..

Dziewczyny ja dzisiaj odebrałam opis pappa + usg prenatalnego
Wszystko wyglada chyba spoko🥰 i teraz szczerze mam zagwostkę czy robić nifty czy nie, bo przyznam ze znalazłabym sporo zastosowań dla tych 2T które miałabym wydać na badania…
Jak myślicie? Przeziernosc 1.79

Załączniki

• F38BD31B-20B7-4CE0-903F-EC7F54429BFD.jpeg
    F38BD31B-20B7-4CE0-903F-EC7F54429BFD.jpeg
    47,2 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Ja też dziś wizytowałam. Z om 11+4, ale z USG zawsze wychodzi o 4 dni młodszy/a. Crl 4,5 cm, ❤️ ładnie bije. Dopytywałam o nt, ale Pani doktor stwierdziła, że zrobią mi dokładne badania w teście Pappa, ale wygląda na to, że wszystko jest ok. Także muszę jeszcze tydzień czekać na USG z testu podwójnego. Ogólnie mamy w domu armagedon, na dodatek mój mąż 2 tygodnie złamał nogę, więc wszystko spadło na mnie. Nawet położna stwierdziła, że wyglądam na zmęczoną 😜

Do góry