reklama
natala123456
Fanka BB :)
O kurczę, rozumiem ze dopiero w srode masz wizytę? Dlatego to się tak przeciąga? I co będziesz z wynikiem czekać do nastepnej wizyty?Dokładnie zadręcza mnie ten temat....idealnie powiedziane. W środę ma mi zlecić krzywa czyli kiedy mam zrobić. Chciała bym w czwartek od razu np
Doktorka na wynik mojej glukozy napisała mi aby ograniczyc to i tamto i że zleci mi wcześniej krzywa cukrowa ,ale to już na wizycie. Uważasz ,że za późno ?O kurczę, rozumiem ze dopiero w srode masz wizytę? Dlatego to się tak przeciąga? I co będziesz z wynikiem czekać do nastepnej wizyty?
Moim zdaniem skoro ten Twój cukier nie jest taki idealny na czczo, to nawet jeśli krzywa wyjdzie Ok to powinnaś jeść zdrowo (mało węglowodanów i tylko te zdrowe) i unikać żywności przetworzonej .O kurczę, rozumiem ze dopiero w srode masz wizytę? Dlatego to się tak przeciąga? I co będziesz z wynikiem czekać do nastepnej wizyty?
Ja kiedyś miałam cukier na czczo ponad 90 (to było w pierwszej ciąży). Mimo braku zalecenia zrobienia krzywej wcześniej, dostałam radę od lekarza, żeby jeść zdrowo.
Bułki, dżemy, mąka to nie są pożądane produkty niestety.
Połowa talerza to powinny być warzywa, reszta to białko i dosłownie garstka węglowodanów (np. Trzy ugotowane spore łyżki pęczaku).
Warto jeść zdrowe tłuszcze - np. Awokado.
Grunt, żeby to nie była ospa albo różyczka ;pJa wczoraj byłam u teściowej i ją rozkładało jakieś przeziębienie.
A dziś czuje, że mnie rozkłada. Boli mnie gardło leci z nosa eh.
Mam nadzieję, że to nie wirus celebryta.
natala123456
Myśle, ze skoro lekarka tak postanowiła, to Twoja glukoza nie musiała być aż tak wysoka, skoro wstrzymała się z krzywa aż do nastepnej wizyty Uwazam, ze gdyby było to naprawdę ryzykowne, to lekarka zleciłaby Tobie krzywa od razu Ale my jak to my, widzimy czarne scenariusze i martwimy się na zapas. Widzę ze bardzo to Ciebie zadręcza, ale absolutnie się nie dziwie, bo znając siebie robiłabym dokładnie tak samoDoktorka na wynik mojej glukozy napisała mi aby ograniczyc to i tamto i że zleci mi wcześniej krzywa cukrowa ,ale to już na wizycie. Uważasz ,że za późno ?
PaulinaJu
Heh, różyczkę przeszłam a na ospę się szczepiłam .Grunt, żeby to nie była ospa albo różyczka ;p
Ale dzięki
Jak mierze glukometrem to jest idealnyMoim zdaniem skoro ten Twój cukier nie jest taki idealny na czczo, to nawet jeśli krzywa wyjdzie Ok to powinnaś jeść zdrowo (mało węglowodanów i tylko te zdrowe) i unikać żywności przetworzonej .
Ja kiedyś miałam cukier na czczo ponad 90 (to było w pierwszej ciąży). Mimo braku zalecenia zrobienia krzywej wcześniej, dostałam radę od lekarza, żeby jeść zdrowo.
Bułki, dżemy, mąka to nie są pożądane produkty niestety.
Połowa talerza to powinny być warzywa, reszta to białko i dosłownie garstka węglowodanów (np. Trzy ugotowane spore łyżki pęczaku).
Warto jeść zdrowe tłuszcze - np. Awokado.
Noo a ja jeżeli chodzi o mnie to ok ale już jak o dziecko to chce wiedzieć wszystko i jużMyśle, ze skoro lekarka tak postanowiła, to Twoja glukoza nie musiała być aż tak wysoka, skoro wstrzymała się z krzywa aż do nastepnej wizyty Uwazam, ze gdyby było to naprawdę ryzykowne, to lekarka zleciłaby Tobie krzywa od razu Ale my jak to my, widzimy czarne scenariusze i martwimy się na zapas. Widzę ze bardzo to Ciebie zadręcza, ale absolutnie się nie dziwie, bo znając siebie robiłabym dokładnie tak samo
reklama