Ogólnie owoce nie są za bardzo wskazane przy cukrzycy (w ogóle nie są zbyt zdrowe, bo właśnie podnoszą cukier - a cukier czy ze słodyczy czy z owoców rozkłada się w organizmie tak samo). A taki dżem to niestety w ogóle nic dobrego :/A ja się przerazilam,zrobiłam naleśniki na mące zalecanej dla cukrzyków,w dodatku z dżemem takim100% owoców bez dodatku cukrów tylko te naturalnie występujące w owocu (brzoskwiniowy był,więc ok) po godzinie cukier 170 a po 2 140 ! Kosmos nigdy tak nie miałam
reklama
Madllen_pleasure
Fanka BB :)
To super Bardzo ładne wyniki.Do tej pory po jedzeniu,kanapka czy obiad ,takie dietetyczne po godzinie nigdy nie miałam wyżej niż 110, czasami nawet 100/98
Madllen_pleasure
Na takim wczesnym etapie dziecko jeszcze nie ma trzustki. Więc Twoje wysokie cukry nie mogły jej pobudzić to wydzielania za dużej ilości insuliny. Także nie zaszkodziłaś dzieckuDzięki dziewczyny ! A np jak nie wiemy na samym początku,a jadłam lody ,cukierki ...nie dużo ale jadłam to mogło szkodzic na samym początku ?
Ale to było jedzenie na siłę i takie delikatne ,chleb ciemny rósł mi w buzi....bułki ciemne mi wchodzą ok ale chleb porażka....To super Bardzo ładne wyniki.
Ciągle powtarzam,że mądrego to fajnie posłuchać a kiedy pojawia się trzustka ? Bony jakie pytanie zadaje,może powinnam to wiedzieć a nie uważałam na biologiiNa takim wczesnym etapie dziecko jeszcze nie ma trzustki. Więc Twoje wysokie cukry nie mogły jej pobudzić to wydzielania za dużej ilości insuliny. Także nie zaszkodziłaś dziecku
A masz sprawdzone te ciemne bułki?Ale to było jedzenie na siłę i takie delikatne ,chleb ciemny rósł mi w buzi....bułki ciemne mi wchodzą ok ale chleb porażka....
Ciągle powtarzam,że mądrego to fajnie posłuchać
Bo czasami dodają cukier karmelizowany podobno… no i oszukują :/
Madllen_pleasure
Właśnie też tak słyszałam. Ja generalnie bułkom nie ufałam.A masz sprawdzone te ciemne bułki?
Bo czasami dodają cukier karmelizowany podobno… no i oszukują :/
Cukru mam po nich ok więc może są ok? W ogóle cieKo mi znaleźć chleb żytni ,zazwyczaj pszenno zytniWłaśnie też tak słyszałam. Ja generalnie bułkom nie ufałam.
natala123456
Chyba starość mnie podbrzusze i jakieś skurcze tak jakby lewego jajnika mam jak dalej wstanę i zaczynam robić, a już w ogóle jak się schylę i chce się wyprostować Co prawda cały dzień na nogach, ale na spokojnie i bez dźwigania… także chyba ten tego, nooo starość wcześniej tez wydaje mi się ze nie miałam takich akcji, cały dzień mogłam robić i jedynie lepiej spałamWas też tak plecy po całym dniu bolą? W ciazach wcześniejszych tak nie miałam, może starość
@Intasek ale ochoty narobilas na jedna na pewno bym się skusiła
Ja ogólnie chyba w poniedziałek wybieram się na badania, w tym glukozę, ale dostałam juz info od lekarza, ze jeżeli wynik wyjdzie poza normę to muszę od zrobić jeszcze krzywa… zawsze mam pietra przed ta glukoza… ale jeszcze nigdy zle mi nie wyszła także…
@ONA1227 ja Ci się Kochana nie dziwie, ze ciagle chodzi ten temat Tobie po głowie. Kiedy robisz ta krzywa? Bo najlepiej by było, żebyś wiedziała już na czym stoisz, bo się wykończysz tym ciągłym zadręczaniem…
reklama
Dokładnie zadręcza mnie ten temat....idealnie powiedziane. W środę ma mi zlecić krzywa czyli kiedy mam zrobić. Chciała bym w czwartek od razu npChyba starość mnie podbrzusze i jakieś skurcze tak jakby lewego jajnika mam jak dalej wstanę i zaczynam robić, a już w ogóle jak się schylę i chce się wyprostować Co prawda cały dzień na nogach, ale na spokojnie i bez dźwigania… także chyba ten tego, nooo starość wcześniej tez wydaje mi się ze nie miałam takich akcji, cały dzień mogłam robić i jedynie lepiej spałam
@Intasek ale ochoty narobilas na jedna na pewno bym się skusiła
Ja ogólnie chyba w poniedziałek wybieram się na badania, w tym glukozę, ale dostałam juz info od lekarza, ze jeżeli wynik wyjdzie poza normę to muszę od zrobić jeszcze krzywa… zawsze mam pietra przed ta glukoza… ale jeszcze nigdy zle mi nie wyszła także…
@ONA1227 ja Ci się Kochana nie dziwie, ze ciagle chodzi ten temat Tobie po głowie. Kiedy robisz ta krzywa? Bo najlepiej by było, żebyś wiedziała już na czym stoisz, bo się wykończysz tym ciągłym zadręczaniem…