reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A ja się przerazilam,zrobiłam naleśniki na mące zalecanej dla cukrzyków,w dodatku z dżemem takim100% owoców bez dodatku cukrów tylko te naturalnie występujące w owocu (brzoskwiniowy był,więc ok) po godzinie cukier 170 a po 2 140 ! Kosmos nigdy tak nie miałam
Ogólnie owoce nie są za bardzo wskazane przy cukrzycy (w ogóle nie są zbyt zdrowe, bo właśnie podnoszą cukier - a cukier czy ze słodyczy czy z owoców rozkłada się w organizmie tak samo). A taki dżem to niestety w ogóle nic dobrego :/

reklama
Dzięki dziewczyny ! A np jak nie wiemy na samym początku,a jadłam lody ,cukierki ...nie dużo ale jadłam to mogło szkodzic na samym początku ?

Dzięki dziewczyny ! A np jak nie wiemy na samym początku,a jadłam lody ,cukierki ...nie dużo ale jadłam to mogło szkodzic na samym początku ?
Na takim wczesnym etapie dziecko jeszcze nie ma trzustki. Więc Twoje wysokie cukry nie mogły jej pobudzić to wydzielania za dużej ilości insuliny. Także nie zaszkodziłaś dziecku 😉

To super 😃 Bardzo ładne wyniki.
Ale to było jedzenie na siłę i takie delikatne ,chleb ciemny rósł mi w buzi....bułki ciemne mi wchodzą ok ale chleb porażka....
Na takim wczesnym etapie dziecko jeszcze nie ma trzustki. Więc Twoje wysokie cukry nie mogły jej pobudzić to wydzielania za dużej ilości insuliny. Także nie zaszkodziłaś dziecku 😉
Ciągle powtarzam,że mądrego to fajnie posłuchać ❤️❤️❤️a kiedy pojawia się trzustka ? Bony jakie pytanie zadaje,może powinnam to wiedzieć a nie uważałam na biologii 😂

Ale to było jedzenie na siłę i takie delikatne ,chleb ciemny rósł mi w buzi....bułki ciemne mi wchodzą ok ale chleb porażka....

Ciągle powtarzam,że mądrego to fajnie posłuchać ❤️❤️❤️
A masz sprawdzone te ciemne bułki?
Bo czasami dodają cukier karmelizowany podobno… no i oszukują :/

Was też tak plecy po całym dniu bolą? W ciazach wcześniejszych tak nie miałam, może starość 😋
Chyba starość 🤣 mnie podbrzusze i jakieś skurcze tak jakby lewego jajnika mam jak dalej wstanę i zaczynam robić, a już w ogóle jak się schylę i chce się wyprostować 🤷🏻‍♀️ Co prawda cały dzień na nogach, ale na spokojnie i bez dźwigania… także chyba ten tego, nooo starość 😅 wcześniej tez wydaje mi się ze nie miałam takich akcji, cały dzień mogłam robić i jedynie lepiej spałam 😂

@Intasek ale ochoty narobilas 😁 na jedna na pewno bym się skusiła 😝

Ja ogólnie chyba w poniedziałek wybieram się na badania, w tym glukozę, ale dostałam juz info od lekarza, ze jeżeli wynik wyjdzie poza normę to muszę od zrobić jeszcze krzywa… zawsze mam pietra przed ta glukoza… ale jeszcze nigdy zle mi nie wyszła także…

@ONA1227 ja Ci się Kochana nie dziwie, ze ciagle chodzi ten temat Tobie po głowie. Kiedy robisz ta krzywa? Bo najlepiej by było, żebyś wiedziała już na czym stoisz, bo się wykończysz tym ciągłym zadręczaniem…

reklama
Chyba starość 🤣 mnie podbrzusze i jakieś skurcze tak jakby lewego jajnika mam jak dalej wstanę i zaczynam robić, a już w ogóle jak się schylę i chce się wyprostować 🤷🏻‍♀️ Co prawda cały dzień na nogach, ale na spokojnie i bez dźwigania… także chyba ten tego, nooo starość 😅 wcześniej tez wydaje mi się ze nie miałam takich akcji, cały dzień mogłam robić i jedynie lepiej spałam 😂

@Intasek ale ochoty narobilas 😁 na jedna na pewno bym się skusiła 😝

Ja ogólnie chyba w poniedziałek wybieram się na badania, w tym glukozę, ale dostałam juz info od lekarza, ze jeżeli wynik wyjdzie poza normę to muszę od zrobić jeszcze krzywa… zawsze mam pietra przed ta glukoza… ale jeszcze nigdy zle mi nie wyszła także…

@ONA1227 ja Ci się Kochana nie dziwie, ze ciagle chodzi ten temat Tobie po głowie. Kiedy robisz ta krzywa? Bo najlepiej by było, żebyś wiedziała już na czym stoisz, bo się wykończysz tym ciągłym zadręczaniem…
Dokładnie zadręcza mnie ten temat....idealnie powiedziane. W środę ma mi zlecić krzywa czyli kiedy mam zrobić. Chciała bym w czwartek od razu np

Do góry