reklama
ZdrówkaJa wczoraj byłam u teściowej i ją rozkładało jakieś przeziębienie.
A dziś czuje, że mnie rozkłada. Boli mnie gardło leci z nosa eh.
Mam nadzieję, że to nie wirus celebryta.
Ja tak prowadziłam drugą ciążę. Miałam normalnie 2 karty ciąży, żaden lekarz nie wiedział o tym drugim Na NFZ chodziłam głównie po to, żeby badania, a później ktg mieć za darmo.Dziewczyny, czy któraś z Was prowadzi ciąże i na nfz i prywatnie u różnych lekarzy?
Wiecie co,wrócę ostatni raz do tematu obiecuje ,ale zastanawia mnie podejście lekarzy,wspominałam że znajoma chodzi do innego lekarza i jest tydzień do przodu odemnie i miała cukier 95 i on mówi norma to norma jest ok,no dobra i jak by tak nie przestrzegała jak ja....ja myślę,czytam dedukuje mierze cukier a ona sobie spokojnie żyje z takim samym cukrem
Madllen_pleasure
Fanka BB :)
Mnie też to zastanawia czemu tacy lekarze mają w dupie oficjalne wytyczne i uprawiają swoją własną medycynę, chcąc być mądrzejszym od wielu ekspertów, którzy na podstawie badań stworzyli te wytyczne. Norma na czczo w ciąży jest do 92 mg i takie są oficjalne wytyczne. Zresztą zauważyłam, ze wielu lekarzy podchodzi bardzo lightowo do cukrzycy ciążowej.Wiecie co,wrócę ostatni raz do tematu obiecuje ,ale zastanawia mnie podejście lekarzy,wspominałam że znajoma chodzi do innego lekarza i jest tydzień do przodu odemnie i miała cukier 95 i on mówi norma to norma jest ok,no dobra i jak by tak nie przestrzegała jak ja....ja myślę,czytam dedukuje mierze cukier a ona sobie spokojnie żyje z takim samym cukrem
Mi mówiła,że do 95norma,ale niby do 92,dlatego cieszę się że moja reaguje od razu na to,tak samo jak na podwyższona tarczycę lekko .podoba mi się ,że reaguje ale bez takiej paniki .Mnie też to zastanawia czemu tacy lekarze mają w dupie oficjalne wytyczne i uprawiają swoją własną medycynę, chcąc być mądrzejszym od wielu ekspertów, którzy na podstawie badań stworzyli te wytyczne. Norma na czczo w ciąży jest do 92 mg i takie są oficjalne wytyczne. Zresztą zauważyłam, ze wielu lekarzy podchodzi bardzo lightowo do cukrzycy ciążowej.
Madllen_pleasure
Fanka BB :)
To prawda, ale na podstawie badań przeprowadzonych na zdrowych kobietach w ciąży(bez cukrzycy) i kobiet z cukrzycą stwierdzono, ze takie normy powodują najlepszy dobrostan płodu. Chyba w Czechach (ale to nie jestem pewna) nadal norma na czczo jest do 95 mg.Kiedyś normy cukru w ciąży były inne prawda? Wyższe.
reklama
A kiedy się szczepiłaś na ospę, już jako dorosły człowiek?Heh, różyczkę przeszłam a na ospę się szczepiłam .
Ale dzięki