reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
a ja dziś byłam na pobieraniu krwi na te wszystkie badania do założenia karty ciąży i ledwo dałam radę nie na widzę tego robić jeszcze robili mi grupę krwi z 2 pobierań więc dwie ręce zakłute masakra ale dobrze że już po i można coś zjeść 😬

Niestety ja, wykupilam w ALAB cały pakiet "kobieta w ciąży" już z HIV, to o, różyczką, grupa krwi tip. jak zobaczyłam ile pielęgniarka przygotowała tych probówek to zasłabłam (czarne plamki przed oczami) 😀, ale w duchu powiedziałam "dam radę" i dopóki byłam w laboratorium dałam radę, odczekałam swoje. Wyszłam na zewnątrz otworzyłam auto usiadłam i zasłabłam, dochodziłam do siebie jakieś z 10 minut 😀, ale było minęło. Zjadłam w tym czasie kanapkę, czekoladę, bo zabrałam do auta i jakoś doszłam do siebie. Trochę trzeba się nacierpieć ale wszystko dla naszego dobra i oczywiście maluszka.

dziewczyny chce kupić jakiś zestaw witamin, podpowiedzcie mi jakie bierzecie?
Ja brałam Prenatal Duo bo karmie jeszcze piersią syna, ale mój gin zmienił na Pregne Start i DHA ponieważ mówi, że teraz są takie wytyczne, że nie suolementuje się zelaza u ciężarnych conajmniej do 15tc, a w Duo on jest.

reklama
Byłam u lekarza, i mówiła że kosmówka nachodzi na ujście szyjki macicy, więc oszczędny tryb życia. Nawet z długich spacerów mam zrezygnować... Z dzidzia wszystko ok, rośnie jak trzeba, puls jak trzeba. Zastanawiam się tylko kiedy skończy się ten stres... Ważę każde jej słowo i zamiast lżej robi się ciężej... We wtorek kolejna wizyta, bo idzie na urlop od środy i chce jeszcze mnie zobaczyć przed wyjazdem... Nie wiem po co...😭

Do góry