reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
a ja dziś byłam na pobieraniu krwi na te wszystkie badania do założenia karty ciąży i ledwo dałam radę nie na widzę tego robić jeszcze robili mi grupę krwi z 2 pobierań więc dwie ręce zakłute masakra ale dobrze że już po i można coś zjeść 😬

Niestety ja, wykupilam w ALAB cały pakiet "kobieta w ciąży" już z HIV, to o, różyczką, grupa krwi tip. jak zobaczyłam ile pielęgniarka przygotowała tych probówek to zasłabłam (czarne plamki przed oczami) 😀, ale w duchu powiedziałam "dam radę" i dopóki byłam w laboratorium dałam radę, odczekałam swoje. Wyszłam na zewnątrz otworzyłam auto usiadłam i zasłabłam, dochodziłam do siebie jakieś z 10 minut 😀, ale było minęło. Zjadłam w tym czasie kanapkę, czekoladę, bo zabrałam do auta i jakoś doszłam do siebie. Trochę trzeba się nacierpieć ale wszystko dla naszego dobra i oczywiście maluszka.

dziewczyny chce kupić jakiś zestaw witamin, podpowiedzcie mi jakie bierzecie?
Ja brałam Prenatal Duo bo karmie jeszcze piersią syna, ale mój gin zmienił na Pregne Start i DHA ponieważ mówi, że teraz są takie wytyczne, że nie suolementuje się zelaza u ciężarnych conajmniej do 15tc, a w Duo on jest.

reklama
Byłam u lekarza, i mówiła że kosmówka nachodzi na ujście szyjki macicy, więc oszczędny tryb życia. Nawet z długich spacerów mam zrezygnować... Z dzidzia wszystko ok, rośnie jak trzeba, puls jak trzeba. Zastanawiam się tylko kiedy skończy się ten stres... Ważę każde jej słowo i zamiast lżej robi się ciężej... We wtorek kolejna wizyta, bo idzie na urlop od środy i chce jeszcze mnie zobaczyć przed wyjazdem... Nie wiem po co...😭

Do góry