reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

My chcemy zamówić tort na którym będzie bocian z dzieckiem, i napisem ,, Już do was lecę '' - na dole Marzec 2023.
Będą wszyscy najbliżsi bo akurat będą to moje imieniny :)
Się zdziwią napewno :)
Ale fantastyczny pomysł🤩 aż żałuję, że to raczej ostatnia ciąża, ukradłabym 😉
Nie widzę tutaj nic :/
Mi lekarz tylko na odwrocie zdjęcia napisał fhr +. Moze na następnej coś więcej się dowiem🙂

reklama
Jak myślicie plaza z 2-3 godziny, oczywiście nie w południe i nie leżenie plackiem raczej nie jest przeciwskazana? Wróciłam przed chwilą i dopiero teraz zaczęłam nad tym rozkminiac 😐
jeśli glowa była chroniona, organizm nawadniany a Ty się nie przegrzewała to luzik 😘 ja w skwar podróżowałam samochodem i że wzgl na chore zatoki nie mieliśmy rozkręconej klimy, było naprawdę gorąco, ale staram się chłodzić np robiąc przystanki w trasie plus piłam dużo wody z elektrolitami i narazie wszystko jest ok (a to było 1,5 tyg temu) takze bez paniki 😊 pamietaj zeby raczej się chować w cień, starać się schłodzić w taki lub inny sposob i jak tylko poczujesz siengorzej to natychmiast zwiewać w cień/do budynku/pokoju zeby ochłodzić organizm.

Jak myślicie plaza z 2-3 godziny, oczywiście nie w południe i nie leżenie plackiem raczej nie jest przeciwskazana? Wróciłam przed chwilą i dopiero teraz zaczęłam nad tym rozkminiac 😐
Wszystko będzie ok :) przebywanie na świeżym powietrzu jest wręcz wskazane.
Skąd ja znam te rozkminy :D ja wszystko co robię poddaje myśleniu. Np wczoraj zjadłam kawałek ciasta czekoladowego z kremem i później zaczęłam rozmyślać czy przypadkiem nie było tam alkoholu 🤔🙄

Spacerek po plaży czemu nie, byle żeby na słońcu się nie prażyć, bo to łatwo się przegrzać i odwodnić. Mi lekarz powiedział, żebym na spacer zawsze brała ze sobą butelkę wody, jakbym zasłabła, ale też po to, aby ciągle się nawadniać.

Skąd ja znam te rozkminy :D ja wszystko co robię poddaje myśleniu. Np wczoraj zjadłam kawałek ciasta czekoladowego z kremem i później zaczęłam rozmyślać czy przypadkiem nie było tam alkoholu 🤔🙄
Dzięki za odp 🙂 Tak się dziś dobrze czuje, że zapomniałam, że w ciąży jestem, ale czapeczka i woda były 😎

ojj ja ostatnio tez wszystko rozkminiam jak gdzies wypełza, czy to mogę czy nie, ostatnio jak bylam u siostry to zapomnialam o tym że powinnam unikać nie swoich kotów i się przytulałam z jednym z jej maluchów i później rozkmina czy ja się już z nimi przed moim badaniem toxo widziłam czy nie 😜 ehhh no zycko 😅

reklama
ojj ja ostatnio tez wszystko rozkminiam jak gdzies wypełza, czy to mogę czy nie, ostatnio jak bylam u siostry to zapomnialam o tym że powinnam unikać nie swoich kotów i się przytulałam z jednym z jej maluchów i później rozkmina czy ja się już z nimi przed moim badaniem toxo widziłam czy nie 😜 ehhh no zycko 😅
Żeby zarazić się toxo od kota to hmm trzeba się grubo postarać. Najczęściej to nieumyte warzywa są winowajcą.

Kot musiałby mieć toxo. Musiałabyś rękami sprzątać jego odchody, no nie umyć rąk 🤣

Do góry