reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

tamta historia trwała ze 2 lata. Normalnie dziewczyny spotykały się z nią w realu. Sama ją na jednym ze zlotów poznałam. Myślę, że pieniądze nie były głównym celem, ale tak to się skończyło. Dla mnie tamta dziewczyna była chora po prostu.
przykre to. O pozostaje tylko jej współczuć 😔 no i Wam bo na pewno się zawiodlyscie.

reklama
ojj ja ostatnio tez wszystko rozkminiam jak gdzies wypełza, czy to mogę czy nie, ostatnio jak bylam u siostry to zapomnialam o tym że powinnam unikać nie swoich kotów i się przytulałam z jednym z jej maluchów i później rozkmina czy ja się już z nimi przed moim badaniem toxo widziłam czy nie 😜 ehhh no zycko 😅
I niestety to nie mija wraz z kolejna ciąża 😂 a wręcz chyba jestem bardziej przewrażliwiona. Do nas przychodzi taki wiejski kotek, czyli żyjący swoim życiem, a ze ja zawsze coś mu dam na brzuszek to jest codziennie… i wczoraj tak sobie myślałam ze lepiej byłoby go tego oduczyć, żeby lepiej się do mnie nie zbliżał 😂 miałam toxo w grudniu robione i nie przeszłam także muszę się pilnować 😂
Tak samo dużo tu pytań o fryzjera… i rozkminiam jak to w końcu jest? Na szczęście zdarzyłam przed sama ciąża odwiedzić i pewnie wytrzymam do 2 trymestru… ale z drugiej strony to mam koleżankę która ma zakład i robiła wszystkim włosy będąc w ciąży. Nie zrezygnowała z wykonywania pracy a dzieciaki zdrowe, dzieciaki bo bliźniaki ☺️

Dziewczyny, z innej totalnie beczki. Zaczyna mi się robić dużo dokumentów, wyników badań itp i zaczęłam zastanawiać się jak to sobie ładnie posegregować. Wiem że mamaginekolog wypuściła serię segregatorów, ale zdania są wobec nich podzielone (ze niby format jest za mały- A5 i później ciężko tam wszystko upchać. No i czytałam że dziewczyny wkładały tam koszulki A4 zeby pomieścić wszystko i zeby nie skladac dokumentow, tylko zeby wszystko od razu bylo widac. Tyle, że tak sobie mysle, ze to się troszke mija z celem bo jak koszulki wystają to ani to postawić na półce, ani nie ma dobrej ochrony przed zagnieceniem itd). Z drugiej strony bardzo chwaliły jego zawartość (zakładki, informacje itd)

Znalazłam tez drugi innej firmy (Link do: Hello Doctor! ) I ten juz jest niby A4. Ale nie wiem jak zakładki w środku. Nie znalazłam zbytnio opinii na jego temat.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z tymi segregatorami? Bo może wcale ten A5 nie jest taki zły i jak wlozy się małe koszulki a dokumenty będą złożone to może nie jest wcale tak niewygodnie i da rade wszystko pomieścić?
Ja miałam od mamy ginekolog i fakt już w połowie ciąży zrobiło się ciasno, szczególnie ciężko było upchać dlugie zdjęcia usg. Plusem są zakładki i tu mimo, że musialam wszystko składać, żeby się mieściło to jednak potrafiłam szybko do tego dotrzeć, ale nie używałam go bezpośrednio na wizytach, miałam że sobą, ale wcześniej w rękę przygotowywałam sobie aktualne badania :)

Dziewczyny, z innej totalnie beczki. Zaczyna mi się robić dużo dokumentów, wyników badań itp i zaczęłam zastanawiać się jak to sobie ładnie posegregować. Wiem że mamaginekolog wypuściła serię segregatorów, ale zdania są wobec nich podzielone (ze niby format jest za mały- A5 i później ciężko tam wszystko upchać. No i czytałam że dziewczyny wkładały tam koszulki A4 zeby pomieścić wszystko i zeby nie skladac dokumentow, tylko zeby wszystko od razu bylo widac. Tyle, że tak sobie mysle, ze to się troszke mija z celem bo jak koszulki wystają to ani to postawić na półce, ani nie ma dobrej ochrony przed zagnieceniem itd). Z drugiej strony bardzo chwaliły jego zawartość (zakładki, informacje itd)

Znalazłam tez drugi innej firmy (Link do: Hello Doctor! ) I ten juz jest niby A4. Ale nie wiem jak zakładki w środku. Nie znalazłam zbytnio opinii na jego temat.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z tymi segregatorami? Bo może wcale ten A5 nie jest taki zły i jak wlozy się małe koszulki a dokumenty będą złożone to może nie jest wcale tak niewygodnie i da rade wszystko pomieścić?
Chyba z tymi rozłożonymi dokumentami to bardziej chodzi o to, żeby był do nich łatwy wgląd i lekarz czy polozna nie musiała przekładać, rozkładać i szukać… ja myśle ze kupię sobie jakiś mocniejszy skoroszyt i tez będę wkładać wszystko w osobne koszulki i jakoś to sobie posegreguje. Ogólnie niby później to nie ważne, ale ja mam na następna wizytę przynieść i pokazać mojej ginekolog karty poprzednich ciaz, także przydaje się cała dokumentacja na później później…

Ja miałam z mamyginekolog. Wszystko mi się pomieściło, ale faktycznie pod koniec ciąży ciężko go było domknąć. Ogólnie byłam zadowolona. Teraz tez zamierzam z niego korzystać.

Ja kupiłam na allegro taki segregator z przegródkami A4. Opisałam miesiące, prenatalne i na końcu mam skierowania.
W danym MSC jak były badania, USG to wrzucałam do danej przegródki.
To patent niskobudżetowy

Załączniki

• Screenshot_2022-08-02-19-23-48-117_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-08-02-19-23-48-117_com.android.chrome.jpg
    106,1 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Dzięki! 😊 Ja sie zastanawiałam nad zwyklym segregatorem jeszcze, ale tak mnie kuszą te dobre opiniee o zakładkach i informacjach w srodku 🤪 a że to pierwsza ciąża Ever to ja kompletnie zielona jestem co gdzie, jak, kiedy itd 🙈

Do góry