reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

ojj tak powiem Ci ze dawno tyle łez nie wypłakałam co po tym usg w Medicover. Mój partner powoedzial że mam się już tam nigdzie nie szlajać bo tylko mnie stresują niepotrzebnie. Wiecie zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo że coś może być nie tak i ja wiem ze dopóki nie urodzę to nie można być niczego w 100% pewnym, ale jakoś tak mimo wszystko jest dużo dużo lżej po tej dzisiejszej wizycie i rozmowie. A takie suche komentarze jak uskyszalam "rokowania są słabe, ale to już musi pani z lekarzem prowadzacym omowic" naprawdę potrafią uciąć skrzydła i dosłownie ściąć z nóg 🙈🥺
Rozumiem doskonale, w ciąży z synem plamiłam, jakiś pierwszy lepszy lekarz, którego znalazłam na cito wyskoczył z tekstem, że odkleja się kosmowka, ciąża z zagrażającym poronieniem, czarno to widzę. 2 tyg miałam wyjęte z życia. Po czym mój prowadzacy zdementował ten czarny scenariusz. Także dobrze, że już czujesz się spokojniejsza, teraz trzeba na nowo skrzydła rozwinąć i mocno wierzyć w happy end :)

reklama
Dziś mówimy męża rodzicom o ciąży. Stresuje się tym. W sumie nie wiem czemu. Wolałabym jeszcze poczekać ale mojemu mężowi bardzo zależy aby rodzice dowiedzieli się wczesniej niż cała reszta.
Chcemy, żeby trzymali to w sekrecie ale obawiam się, że powiedzą siostrze i jej partnerowi (nie przepadam za nim, zawsze mnie stresuje i denerwuje. Wiem, że mi źle życzy.Utrzymuje z nim kontakt jedynie ze względu na mojego męża)
Kupiliśmy urocze śpioszki :D a wy w jaki sposób dzielicie się tą nowiną z najbliższymi?
My chcemy zamówić tort na którym będzie bocian z dzieckiem, i napisem ,, Już do was lecę '' - na dole Marzec 2023.
Będą wszyscy najbliżsi bo akurat będą to moje imieniny :)
Się zdziwią napewno :)

Hejka Kochane! Z całego serduszka dziękuję za wszystkie mocno zaciśnięte kciukasy. Przydały się jak nie wiem ❤️ Prawie zemdlalam siadając na fotel. Okazało się, że owszem cialko żółte nie jest najmniejsze, ale Pani Doktor (a jej akurat ufam) powiedziała że wielkość ok- czasem jest skorelowana z wadami genetycznymi, ale to kompletnie nie jest etap na którym cokolwiek można wyrokować. Czasem nie znaczy zawsze. Genetyje będziemy oceniać dopiero później jak już wszelkie struktury będą widoczne. Narazie powiedziała zeby to cialko zolte w ogóle z głowy wyrzucic- obraz ciałka ciążowego, zarodka, kształt wszystkiego wygląda naprawdę bardzo ładnie. Nie ma też już śladów plamien, krwawienia, szyjka macicy wygląda ok i struktura brzucha w badaniu manualnym tez wygląda ok 🥰 powiedziała że nie raz już widziała większe cialko i to o niczym nie świadczyło tak długo jak jego obraz u obraz całej reszty był w porządku... taki kamień z serca że aż mi zły poleciały 😭 powiedziała że na tym etapie wszystko wygląda ksiazkowo- maluch rośnie zgodnie z planem, serduszko biję jak dzwon. Powiedziała tez że większość poronień uwarunkowanych dysfunkcja ciałka żółtego dzieje się do 9tc (my już go zaczelismy) wiec ona jest dobrej myśli 🥰 Nasz mały człowieczek ma 2,33 cm i srduszko bije 176/min ❤️ Partner aż po prostu w skowronkach jak zobaczył wreszcie naszego małego fasolka 🥰 Przesyłam wam tysiące uścisków i podziękowania za wszelkie słowa otuchy i kciuki ❤️ jesteście najlepsze! Ja teraz staram się nastawiać pozytywnie 😊 i 3mam się tego ze musi być dobrze! I wierzę że badania genetyczne tez wyjdą ok ❤️
Kochana wiedziałam!!!! Bardzo się cieszę, że maluszek zdrowo się rozwija ! Trzymam kciuki za dalsze szczęśliwe tygodnie 😍😍😍😍😍❤️❤️❤️

Dziewczyny ja już po 🥰🥰 maluszek rośnie jak na drożdżach ❤️ ostatnio serduszko bilo 116 i się martwiłam, że tak słabo a dziś nawet 181 😱 lekarz powiedział że wszystko jest dobrze, że bardzo ładnie się rozwija 😍😍😍😍 także jestem spokojniejsza i szczęśliwa ❤️❤️❤️
W którym tyg miałaś wizytę jak biło 116? U mnie dokładnie tyle samo w 6plus6, ale lekarz skomentował tylko, że rozkręca się, także za miesiąc liczę na takie rozkręcenie jak u Ciebie :)

W którym tyg miałaś wizytę jak biło 116? U mnie dokładnie tyle samo w 6plus6, ale lekarz skomentował tylko, że rozkręca się, także za miesiąc liczę na takie rozkręcenie jak u Ciebie :)
Kurcze mi nie powiedziała, w jakim tempie biję serduszko, a ja byłam taka jakąś zdziczała, że zapomniałam sama zapytać 🤣 byłam w tygodniu 6+5

Wczoraj na wizycie 6+0 biło 111 chyba? Powiedział, że na razie wolno, ale będzie przyspieszać i jest w normie wieku ciązy. Także się wtrąciłam :)

reklama
Przez te wasze wizyty nie mogę się doczekać swojej. Mam nadzieję że też zobaczę juz serduszko że jednak wszystko poszło w dobrym kierunku i jajo nie jest puste. W piątek mam wizytę na godz 19, późno bo mąż idzie że mną bo stresuje się chyba bardziej niż w pierwszej ciąży. 🙉

Do góry