reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
moze juz bedzie mozliwosc? Skoro w 8 tygodniu sie da. Chociaz nie wiem, czy takie badanie przez brzuch nie jest mniej dokladne, ale nie wydaje mi sie 😀 moze warto zapytac?
Mi lekarz tłumaczył ze badanie jest niedokładne wtedy ze wzgledu na wielkosc zarodka i ja przez większość ciazy miałam tylko dopochwowe.

L
jakie badania robicie? Bo mi lekarz powiedział, że mam robić badania, ale jakie to nie wiem. Kartę ciąży dopiero na następnej wizycie mi założy mój prowadzący.
Ja po pierwszej wizycie miałam zlecone różyczka, HIV,żółtaczka,kiła ,glukozę,TSH,mocz ,bez morfologii bo miałam zrobiona chwilę wcześniej.
moze juz bedzie mozliwosc? Skoro w 8 tygodniu sie da. Chociaz nie wiem, czy takie badanie przez brzuch nie jest mniej dokladne, ale nie wydaje mi sie 😀 moze warto zapytac?
Chyba zależy od tkanki tłuszczowej 🙂

Pozwolę sobie zmienić temat - teraz, gdy już powoli czuje się coraz lepiej, pomyślałam, że warto by było się poruszać.
Podpowiedzcie mi - co można? Czy wy ćwiczycie? Jeśli tak to co konretnie? Czy w I trymestrze to tylko spacery i basen? A basen to też nie, bo infekcje?
Lekarz powiedział mi tylko, żeby nie podnosić nic ciężkiego, innych zaleceń nie dostałam. Jestem zielona w temacie sportu w ciąży 🤔
W pierwszej ciąży miałam płytę Anny Lewandowskiej Healty Mama czy jakoś tak i tam były ćwiczenia dla kobiet w ciąży na każdy trymestr inne. Byłam zadowolona. Muszę jej odszukać.

Dziewczyny, ależ miałam dziś do nadrobienia w wątku. 😅
Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
I słuchajcie... Podobno mam 2 zarodki 🙈🙈 Tylko jeden jest mniejszy.
To jest w ogóle możliwe??? Ze dopiero teraz zauważył? 🙈🙈
Ojej! Moje marzenie zobaczyć dwa zarodki 🥰 Oby przetrwały! ♥♥

Boszeee, umrę zaraz. Ciąża młodsza o tydzień, jest zarodek i zaczątek bicia serca. Na razie tyle i aż tyle.
Gratulacje! Świetne wiadomości! ♥
Pewnie owu była później.

Wróciłam i ja. Wiek się wyrównał, 8+3, moje cudo ma 1.89cm i akcja serca wynosi 168 uderzeń na minutę 😍 i uwaga…USG robione przez brzuch, co w ogóle jest dla mnie dziwne…ale najważniejsze, że wszystko ok. Tak bardzo się cieszę…z tym, że nie mogłam dopytać o zanik objawów czy te plamienia, bo to robił sonograf, nie ginekolog. O to dopytam w sobotę.
Duży już 🥰 Nie mogę sie doczekac mojej wizyty 😁

Ja zawsze tak dużo odpisuje hurtem 🤣 Dużo roboty mam ostatnio w mojej firmie, dużo inwestuje i trzeba wszystkiego przypilnować. Więc mało czasu na forum. Ale staram się być na bieżąco bo później bym nie nadrobila 😉

jakie badania robicie? Bo mi lekarz powiedział, że mam robić badania, ale jakie to nie wiem. Kartę ciąży dopiero na następnej wizycie mi założy mój prowadzący.

Załączniki

• 20220801_184348.jpg
    20220801_184348.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 56
  • 20220801_184338.jpg
    20220801_184338.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 56
Takie badania mi wypisała do zrobienia, ale narazie nie robie, czekam na skierowanie od swojego lekarza z NFZ..
Za wizytę prywatnie z dojazdem i lekami zapłaciłam ponad 500 zł, za kilka badań w laboratorium zapłaciłam też prawie 200, jak zobaczyłam ta listę teraz to też bylam pewna ze kolejne 500 zł pojdzie lekko, więc wolę poczekać :p

reklama
Do góry