Helena!
Moderator
w grudniu też coś będzie do zrobienia, więc warto pamiętać.Ooo ja niestety dopiero w grudniu ale mam jakąś kartę 5% rabatu,niby to nic ale jednak zawsze coś przy dużych kwotach...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
w grudniu też coś będzie do zrobienia, więc warto pamiętać.Ooo ja niestety dopiero w grudniu ale mam jakąś kartę 5% rabatu,niby to nic ale jednak zawsze coś przy dużych kwotach...
ważna jest przede wszystkim twoja grupa krwi, musisz mieć w dokumentacji i przy przyjęciu do szpitala gdyby nie wiem mieli Ci krew przetoczyć. Wykonywanie grupy krwi u partnera chyba nie jest obowiązkowe, w każdym razie u nas tego nie było. A jeżeli jest to ważne to wydaje mi się że przed zajściem w ciąże bo jedno z was może mieć Rh+ a drugie Rh- i wtedy jest niezgodnośćA o co chodzi z tą grupą krwi? W sensie ja porobiłam wszystkie badania, jest ok. Dostałam skierowanie na grupę krwi. I lekarz pytał jaka jest grupa krwi mojego męża. Czy to jest istotne? Wiecie o co chodzi i czy ja muszę to wiedzieć?
od zawsze, bezterminowo chyba. My z mężem jak robimy coroczne badania, to staramy się właśnie w uro.naprawdę? a do kiedy?
męża grupa jest tylko istotna gdy Ty masz Rh-.Brzmi groźnie, lekarz jakoś nie naciskał na tą grupę krwi męża, ale chyba sama go podgonie, żeby to sprawdził
Ja pamiętam tak mi tłumaczyła kiedyś,że wtedy jest konflikt i na początku chyba coś się podaje albo coś się bierze czy się bada,nie będę ściemniała ,ale to mi utkwiło w pamięci .Brzmi groźnie, lekarz jakoś nie naciskał na tą grupę krwi męża, ale chyba sama go podgonie, żeby to sprawdził
Dobra ja itak się pewnie nie wstrzle bo mam urodziny 27grudniaod zawsze, bezterminowo chyba. My z mężem jak robimy coroczne badania, to staramy się właśnie w uro.
super! Dobrze wiedzieć. To mnie niedługo też wypadnie, a jak wiadomo badań będziemy teraz robić trochęod zawsze, bezterminowo chyba. My z mężem jak robimy coroczne badania, to staramy się właśnie w uro.
jeśli wypada w weekend, to można zrobić w pt., lub pon. Podobnie jest na pewno ze świetami.Dobra ja itak się pewnie nie wstrzle bo mam urodziny 27grudnia
czyli nie zawsze jak jest + i -? Pytam bo nie wiem. Wiem tylko że jest coś takiego jak konflikt serologicznymęża grupa jest tylko istotna gdy Ty masz Rh-.