reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Pozwolę sobie zmienić temat - teraz, gdy już powoli czuje się coraz lepiej, pomyślałam, że warto by było się poruszać.
Podpowiedzcie mi - co można? Czy wy ćwiczycie? Jeśli tak to co konretnie? Czy w I trymestrze to tylko spacery i basen? A basen to też nie, bo infekcje?
Lekarz powiedział mi tylko, żeby nie podnosić nic ciężkiego, innych zaleceń nie dostałam. Jestem zielona w temacie sportu w ciąży 🤔
Też jestem ciekawa opinii. Niedługo zwariuje od braku sportów 😔

reklama
Ja właśnie czytałam, że ten chlor jest niezalecany i że basen sprzyja infekcjom intymnym.
Ale że pływanie wskazane 🤣

No skołowana jestem od nadmiaru sprzecznych informacji.
Taaak, też się nad tym zastanawiałam. Ja na czas ciąży basen sobie odpuszczam, a jak dzidzia się urodzi to będziemy chodzić razem. Wynika u mnie to głównie z tego, że strasznie mi chemia śmierdzi, chlor, proszek do prania, perfumy.

Ale dużo dziś miałam czytania 🙂
Ja znowu wariuje z moim tematem co mogę jeść co nie,biorę czytam szukam 😁dzisiaj mam jakiś zły dzień co do tego....jakiś dołek mnie złapał.

Ale zauważyłam,że dołem brzuch mi się zaokrągla,więc jakoś miło 😁

W środę mam endokrynolog więc z jednym tematem będę do przodu chociaż,a za tydzień w środę wizyta .

@palmtree mam jedno pytanko,czy kiwi jest ok? Bo ja dodatkowo mam zaparcia oczywiście,kiwi na mnie w miarę działało.
Kiwi ma indeks glikemiczny wyższy niż zalecany w cukrzycy ciążowej, ale zawsze można zjeść w towarzystwie białka i tłuszczu dla bezpieczeństwa, np. jakiś jogurt i orzechy. No i w sumie Ty nie masz stwierdzonej cukrzycy, ale najlepiej zapytać lekarza. ☺️

Dziewczyny, ależ miałam dziś do nadrobienia w wątku. 😅
Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
I słuchajcie... Podobno mam 2 zarodki 🙈🙈 Tylko jeden jest mniejszy.
To jest w ogóle możliwe??? Ze dopiero teraz zauważył? 🙈🙈

Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <3

Gratulacje!

omg blizniaki!!!!
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Pewnie się drugi schował poprzednim razem 🤣🤣🤣 a to żartowniś!

Gratuluje podwójnie! ♥️

reklama

O wow 😍 jaka cudowna wiadomość ! 🥰

Do góry