reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, ależ miałam dziś do nadrobienia w wątku. 😅
Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
I słuchajcie... Podobno mam 2 zarodki 🙈🙈 Tylko jeden jest mniejszy.
To jest w ogóle możliwe??? Ze dopiero teraz zauważył? 🙈🙈
wow !

Pozwolę sobie zmienić temat - teraz, gdy już powoli czuje się coraz lepiej, pomyślałam, że warto by było się poruszać.
Podpowiedzcie mi - co można? Czy wy ćwiczycie? Jeśli tak to co konretnie? Czy w I trymestrze to tylko spacery i basen? A basen to też nie, bo infekcje?
Lekarz powiedział mi tylko, żeby nie podnosić nic ciężkiego, innych zaleceń nie dostałam. Jestem zielona w temacie sportu w ciąży 🤔
ja planowałam wprowadzić u siebie jogę 😊 narazie mam zakaz w zasadzie większości aktywności poza spokojnym chodzeniem (i tutaj uwaga też nie mogę robić bóg wie ilu kilometrów- musze uważać aby jak najmniej "wstrzasac miednica" zeby nie pobudzać i tak już bardzo powiększonych jajnikow, także mysle ze jestem tutaj wyjątkiem i większość z Was może np gdzies podbiec, delikatnie truchtać i nie przeciwskazań do długich spacerów 🙃) dlatego u mnie teraz średnio z aktywnością jakąkolwiek 🙄 ale lekarka powiedziała że ten stan powinien minąć maksymalnie w 14tc i później jak tylko dostanę zielone sowatlo to właśnie chce ruszyć z pilatesem/joga lub czymś podobnym 😊

Nie mógł do końca go zbadać ze względu na położenie, za parę dni mam znowu podejść. Generalnie podobno może już obumarł i się wchłonie albo to się stanie niebawem a jeśli nie to będzie ciąża jednojajowa 1k1o, czyli najbardziej skomplikowana. Nie był w stanie stwierdzić czy bije serduszko u tego drugiego. W aplikacji po wizycie wpisał mi niby "ciąża bliźniacza". 🤯

Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie wszystko się wyjaśni, i zobaczysz 2 cudowne serduszka 🤍🤍

Ja właśnie czytałam, że ten chlor jest niezalecany i że basen sprzyja infekcjom intymnym.
Ale że pływanie wskazane 🤣

No skołowana jestem od nadmiaru sprzecznych informacji.
no niestety tutaj basen jeśli któraś z Was ma problemy z infekcjami intymnymi może być nie bardzo. Ale jeśli nie macie nadmiernej tendencji to myślę że warto skorzystać 😊 z tego co czytałam to ważne żeby używać po kąpieli odpowiedniego płynu do higieny intymnej + nie siedziec w mokrym kostiumie bo to sprzyja właśnie infekcjom. Myślę że jeśli nie miałaś nigdy problemu z infekcjami i lekarz Ci nie zakarze to myślę że to dobry pomysł żeby chociażby spróbować 😊 moja koleżanka chodzi w ciazy i sobie chwali.

reklama
Do góry