reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny, ależ miałam dziś do nadrobienia w wątku. 😅
Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
I słuchajcie... Podobno mam 2 zarodki 🙈🙈 Tylko jeden jest mniejszy.
To jest w ogóle możliwe??? Ze dopiero teraz zauważył? 🙈🙈
super wiadomość. A przypomnij dokładnie który tydzień

reklama
Pozwolę sobie zmienić temat - teraz, gdy już powoli czuje się coraz lepiej, pomyślałam, że warto by było się poruszać.
Podpowiedzcie mi - co można? Czy wy ćwiczycie? Jeśli tak to co konretnie? Czy w I trymestrze to tylko spacery i basen? A basen to też nie, bo infekcje?
Lekarz powiedział mi tylko, żeby nie podnosić nic ciężkiego, innych zaleceń nie dostałam. Jestem zielona w temacie sportu w ciąży 🤔
Można chodzić na basen, jakby co są tez takie gdzie woda jest ozonowana, nie chlorowana. Można na rowerze jeździć do końca 1 trym ( ja jeżdzę do pracy i na razie jest ok), Później na stacjonarnym też można, albo orbitrek. i jak najbardziej można gimnastykę lub jogę dla ciężarnych. Jeśli jest możliwość to można zapisać się na zajęcia stacjonarne, u mnie takich nie ma więc korzystam z dobrodziejstw you tube 😉 od razu ostrzegam, że te ćwiczenia nie są takie jak "normalne" cardio, tabaty itd. Na początku byłam zawiedziona, że nawet się nie spociłam, a na następny dzień nie mogłam po schodach wejść takie miałam zakwasy na tyłku 🤣 bo na tym te ćwiczenia się skupiają - ręce, nogi, pośladki, omijając brzuch i jest dużo więcej rozciągania na koniec. Taniec też można z tego co kojarzę. Ogólnie nie wolno takich dyscyplin gdzie trzeba napinać mocno brzuch, kontaktowych(siatkówka, koszykoówka itd) ze względu na ryzyko że ktoś na nas wpadnie, przewróci, sfaluje itd i takie gdzie, szczególnie w 2 i3 trym można mieć problemy z równowagą (rower, narty). I nie można ZACZYNAĆ biegania, bo jest to zbyt obciążające, jak ktoś regularnie biega to może tylko wolniej i krótsze trasy.

Super! Nie powiem mojemu mężowi bo będzie miał jeszcze nadzieję na bliźniaki bo strasznie chciał. A dopytywał się już czy drugi może się u nas gdzieś nie schował, albo czy się nie podzieli🤣
Ja jestem w ciężkim szoku.
Naprawdę nie mogę uwierzyć, bo do tej pory wszyscy mówili, że ciąża pojedyncza. 🤯🤯
Generalnie ten drugi jest sporo mniejszy i nie wiadomo jakie rokowania. Może skończy się na tylko jednym dziecku. 😓

Dziewczyny, ależ miałam dziś do nadrobienia w wątku. 😅
Ja byłam na kontroli (ogólnie ja będę często miała kontrole, bo wiek i cukrzyca no i te plamienia). I chciałam kartę ciąży założyć, żeby w medicover mieć dostęp do diabetologa itp. od ręki.
I słuchajcie... Podobno mam 2 zarodki 🙈🙈 Tylko jeden jest mniejszy.
To jest w ogóle możliwe??? Ze dopiero teraz zauważył? 🙈🙈
W którym tyg jesteś i która to wizyta

A wiadomo jaka jest wielkość drugiego zarodka?
Nie mógł do końca go zbadać ze względu na położenie, za parę dni mam znowu podejść. Generalnie podobno może już obumarł i się wchłonie albo to się stanie niebawem a jeśli nie to będzie ciąża jednojajowa 1k1o, czyli najbardziej skomplikowana. Nie był w stanie stwierdzić czy bije serduszko u tego drugiego. W aplikacji po wizycie wpisał mi niby "ciąża bliźniacza". 🤯

Załączniki

• Screenshot_20220801_141750.jpg
    Screenshot_20220801_141750.jpg
    112,1 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Do góry