Helena!
Moderator
ja w twoim wieku już miałam sporo siwych, więc musiałam farbować.Ale moje mi się podobają
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja w twoim wieku już miałam sporo siwych, więc musiałam farbować.Ale moje mi się podobają
ja w pierwszej ciąży nie miałam zalecone bo moja ginekolog twierdzi, ze nie było potrzeby skoro jestem młoda, zdrowa dziewczyna i usg było ok. Chociaż niby jest to aktualny wymóg. Sama nie wiem czy będę robić w tej ciąży. Nie wyobrażam sobie odczytać wyniku prawdopodobieństwa bo to nic nie mówi tak naprawdę a ja jestem osoba która by się bardzo stresowała takimi rzeczami. Chociaż u mamyginekolog słuchałam, ze nie chodzi tylko o wady dziecka ale tez łożyska i wielu rzeczy którym można zapobiec robiąc właśnie PAPPA.Dziewczyny zapisałam, sie na badania prenatalne Usg+ pappa.
Ogólnie nie wiem czy to mi potrzebne, bo dużo osób pisze ze wychodzą rzeczy niestworzone, kobieta się martwi cała ciążę a jest ok..
Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Gratulacje! Myślę że to już kwietniowa ale różnie to bywa i możesz urodzić wcześniej Zostań z nami Ja nam dwoje biegających urwisów i czekam na 3Hej. Ostatnia miesiączka 25.06 i myśle czy się łapie jako marcowa czy kwietniowa już. Może ktoś razem ze mną w podobnym terminie? jak się czujecie ? Ja od wczoraj wiem o ciąży bo zrobiłam test i mnie mdli. Mam nadzieje, ze lepiej przez to wszystko przejdę bo w pierwszej ciąży dużo wymiotów i z biegającym obok maluchem nie wiem czy to przeżyje haha. Zdrówka dla Was
Ja w sumie nie mam siwych tylko mój kolor naturalny taki nijaki a lubię jasne blondyJa jeszcze nigdy nie farbowałam
Ja sama farbuje Męża też sama obcinam od czasu pandemii Może się przekwalifikuje i fryzjerka zostanę Dzieci też słod moich nożyczek mają fryzuryja bym się w ogóle nie zastanawiała tylko poszła na farbę
Ja robię USG + pappa, jeśli tam coś wyjdzie nie tak to jeszcze NIPT, wolę być przygotowana na chorobę dziecka lub poród przedwczesny. Jedynie co to na amniopunkcje raczej bym się nie decydowała bo jednak jest ryzyko poronienia, małe ale jest.Dziewczyny zapisałam, sie na badania prenatalne Usg+ pappa.
Ogólnie nie wiem czy to mi potrzebne, bo dużo osób pisze ze wychodzą rzeczy niestworzone, kobieta się martwi cała ciążę a jest ok..
Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Ja na wychowawczym do października. Też nie zamierzam przerywać i też po urlopie nie wracam.Ja jestem do końca roku na wychowawczym. Teoretycznie można przerwać wychowawczy i isc na L4 ale Zusowi brakuje hajsu i wszczyna postępowania o wyłudzenie zasiłku. Podziękuję za taki stres. Przejdę się w sierpniu do radcy prawnego.
Wezmę L4 od stycznia, bo pewnie dolegliwości będzie masa plus szalejący covid.
Prace chcę zmienić odkad zaszłam w pierwszą ciążę nie mam z nikim kontaktu. Nic mnie tam nie trzyma.
Ja też jeszcze nigdy nie farbowałam, mam jasny blond więc spoko, bo długo siwych nie będzie widaćJa jeszcze nigdy nie farbowałam
Jestem obecnie już drugi tydzień w słonecznej Turcji Obecnie 6+4. Też miałam dylemat czy jechać czy nie, ale i tak co ma być to będzie, nawet jak się nigdzie nie wyjeżdża. Ogólnie to jestem bardzo zadowolona, dużo odpoczywam na leżaku, ale i dużo pływam.Dzieczyny.. a co myślicie o długim urlopie w ciepłym miejscu w pierwszym trymestrze (jeszcze przed badaniami prenatalnymi)? Bardzo chciałbym pojechać, ale jednak stresuje mnie to że będę bez opieki lekarza. Przez wyjazd miałabym też przerwę z wizytą u lekarza - 5 tygodni.
Wiem że to może dziwne pytanie.. ale jest to moja pierwsza ciąża i bardzo mnie to wszystko stresuje.
FarbujęOby to jednak tylko myly mylne odczucia. Wizyta w następny czwartek. Teoretycznie mogłabym iść dziś do mojego giną prywatnie ale nie chce u niego ciąży już prowadzić . Zaczekam ten tydzień.
Farbujecie włosy? Mój odrost już błaga o farbę. Ale boję się czy nie zaszkodze fasolce.
Ja mam zaplanowane dużo chodzenia i dużo zwiedzania nie jestem typem który lubi leżeć plackiem na urlopach.Jestem obecnie już drugi tydzień w słonecznej Turcji Obecnie 6+4. Też miałam dylemat czy jechać czy nie, ale i tak co ma być to będzie, nawet jak się nigdzie nie wyjeżdża. Ogólnie to jestem bardzo zadowolona, dużo odpoczywam na leżaku, ale i dużo pływam.