reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi 😁 Taką mam rozkminę, bo jestem w 5+3tc i w sumie, to nawet nie musi być na moim przykładzie, ale czemu w aplikacji pokazuje mi, że jest to 6tc? 🤔 Tylko się nie śmiejcie 😅
Bo apka liczy skończone tygodnie. I tak jeżeli jesteś 5+3 to znaczy że 4 dni trwa już twój szósty tydzień. ( 5+0, 5+1, itd) natomiast lekarze , niektóre kalkulatory i ja 🤣 liczę jak gin. Wtedy się nie gubię.

reklama
Mam to samo, zazwyczaj jak już czuje głód to coś tam sobie skubne i wiem ze jak zjem to będzie gorzej, no ale przecież muszę…. Najgorzej jest po 15… ale jak się rozruszam to zaczyna być lepiej… dzisiaj niestety od rana zle się czuje…
Hej, mnie mdli gdy głodna jestem. Jem i też dziwnie a jak już do mózgu dotrze info że najedzony brzuch to nie mdli🤪

Jak można tak mało jeść 🤣🤪 w sensie ja jem dużo z mężem i dla nas 15 pierogów wciągnąć to nic czy z jagodami czy ruskie. Z mięsem zjem mniej. Ja tak samo ponazeram się a potem zdycham. Choć mam chęć na słodkie mój żołądek mnie pokarał, bo dzień zaczęłam od 🤢🤮 no i czuję się jak własne zwłoki.
omg po 15 bym umarła. Ja jem bardzo często, ale małe porcje zazwyczaj. Lepiej się wtedy czuję.

U mnie to jest takie uczucie, jakbym zaraz miała okres dostać. A kiedy masz teraz wizytę u lekarza? Może to tylko takie Twoje odczucie?
Oby to jednak tylko myly mylne odczucia. Wizyta w następny czwartek. Teoretycznie mogłabym iść dziś do mojego giną prywatnie ale nie chce u niego ciąży już prowadzić . Zaczekam ten tydzień.

Farbujecie włosy? Mój odrost już błaga o farbę. Ale boję się czy nie zaszkodze fasolce.

Hej. Ostatnia miesiączka 25.06 i myśle czy się łapie jako marcowa czy kwietniowa już. Może ktoś razem ze mną w podobnym terminie?:) jak się czujecie ? Ja od wczoraj wiem o ciąży bo zrobiłam test i mnie mdli. Mam nadzieje, ze lepiej przez to wszystko przejdę bo w pierwszej ciąży dużo wymiotów i z biegającym obok maluchem nie wiem czy to przeżyje haha. Zdrówka dla Was :)

Oby to jednak tylko myly mylne odczucia. Wizyta w następny czwartek. Teoretycznie mogłabym iść dziś do mojego giną prywatnie ale nie chce u niego ciąży już prowadzić . Zaczekam ten tydzień.

Farbujecie włosy? Mój odrost już błaga o farbę. Ale boję się czy nie zaszkodze fasolce.
Ja jeszcze nigdy nie farbowałam 😁

reklama
Hej. Ostatnia miesiączka 25.06 i myśle czy się łapie jako marcowa czy kwietniowa już. Może ktoś razem ze mną w podobnym terminie?:) jak się czujecie ? Ja od wczoraj wiem o ciąży bo zrobiłam test i mnie mdli. Mam nadzieje, ze lepiej przez to wszystko przejdę bo w pierwszej ciąży dużo wymiotów i z biegającym obok maluchem nie wiem czy to przeżyje haha. Zdrówka dla Was :)
No czekałam na Ciebie majowa mamo😘 zostań z nami😘

Do góry