reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja mam non stop takie ciągnięcie brzucha i uczucie że zaraz zwymiotuje. Do tego dziś znowu przy aplikacji luteiny w środku miałam miękko a to nie wróży chyba nic dobrego. Powinno być ciasno i twardo.
U mnie to jest takie uczucie, jakbym zaraz miała okres dostać. A kiedy masz teraz wizytę u lekarza? Może to tylko takie Twoje odczucie?

reklama
Masz racje w sumie… chciałam isc dzisiaj na betę, ale jak obudziłam się to odpuściłam, żeby nie nakręcać się w żadną stronę. Zrobię pewnie raz w przyszłym tygodniu 🙊
Najgorsze jest to, ze tak ciężko skupić się w pracy. Zaczynam coś robić i zaraz w głowie pojawiają się jakieś ciążowe wątki.
Btw długo planujecie pracować? Czy dość szybko chcecie iść na zwolnienie? Oczywiście poza stanem zdrowia, zagrożeniami i zaleceniami lekarza. Przy założeniu, ze z ciąża wszystko jest ok :)
Ja od wczoraj jestem na L4, lekarz mi kazał. Generalnie wczoraj sporo plamiłam i wczoraj byłam znowu u ginekologa 😐 Dzidzia ok, urosla odrobinę od poprzedniej wizyty w poniedziałek. Zwiększył duphaston, mówił, że nie muszę leżeć w związku z plamieniami, ponieważ najnowsze badania nie potwierdzają, że brak aktywności w tym wypadku zapobiega poronieniu a w moim przypadku aktywność jest wręcz wskazana. Dziś koło 12 znowu plamienia takie malutkie kropeczki mniejsze niż ziarenka maku na papierze. Mówił, że to nie jest niepokojące, że to stara krew i utleniająca się hemoglobina. Ale nie wie skąd. 🙈 No i oczywiście nieśmiertelne "trzeba czekać" 🙈

Jeśli chodzi o podróż samolotem to nie mam obaw. Jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to miałam lot i nic złego się nie stało. Planujemy we wrześniu jakieś cieplejsze wakacje. W planach był egzotyczny kierunek ale ze względu na wirus Zika oraz długi lot odpuścimy to sobie i wybierzemy jakieś miejsce w Europie. W październiku 2 krótkie loty (do dwóch godzin). Ważne dla mnie jest to, żeby w miejscu do jakiego lecę była dobra opieka medyczna. W sumie bardziej niż lot samolotem stresuje mnie jeżdżenie samochodami, mała stłuczka może mieć duże konsekwencje, a złych kierowców niestety nie brakuje.

Dziewczyny może ktoras tez tak ma jak ja bo ja się zastanawiam czy ze mną jest coś nie tak 😶
Czytam Wasze posty i zazwyczaj jest tak, ze mdli Was od zapachów albo w ogóle macie mdłości tak o.
A ja mam tak, ze jak jestem głodna to mnie mdli, jak zjem to tez mnie mdli. Właśnie zjadłam kanapkę z kurczakiem i warzywami i strasznie się czuje.. tak jest od samego początku jak jeszcze nie wiedziałam, ze jestem w ciąży a już w niej byłam. Fatalnie się czuje jak coś zjem..

A co do aplikacji to ja używam P.C i ciąża+ ale w każdej pokazuje mi ze jestem jakoś 7 tygodniu a z usg 6+4 i nie wiem jak mam to wpisać. I taka ciekawostka z usg wychodzi cos takiego a jak patrze na kalendarzyk to wychodzi zapłodnienie bez seksu bo w tych dniach i przed nic nie było 😂wiec ja nie wiem jak na to patrzeć 😂

Pisaliście tez o porodach, ja się zaczęłam bać po Waszych wpisach bo nawet przed o tym nie myślałam! Serio! 😂 ale ja to jestem panikara i płaczka (niezłe bym mogła na tym zarabiać!)
Mnie mdli od wszystkiego. Lodówka, kosz na śmieci, zmywarka, nawet szafka z przyprawami są strasznie śmierdzące. A od zapachu ściereczki w kuchni prawie 🤮 a wymieniałam ją wczoraj.
Dziś odprowadzałam synka do żłobka i szedł obok pan z papierosem, myślałam, że zemdleję - zrobiło mi się słabo i ciemno przed oczami i oczywiście niedobrze. Mdli mnie na widok jedzenia, jak robię coś do jedzenia to też mi niedobrze, jak jem to samo. Nie dochodzi do wymiotów, ale ciągle mam mdłości o różnym nasileniu.

Ja w pierwszej ciąży tak samo....od 7-10tygodnia chodziłam z obumarłą ciąża...
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do 12 , lekarze już widzieli że coś jest nie tak w 6 tygodniu,ale ostatecznie zabiegmialam w 12 TC 😔 teraz jak na to patrzę, byłam młoda i niedoświadczona a mogłam jakiegoś zapalenia/ zakażenia się nabawić.

Ja mam takie same objawy, przed posiłkiem mnie mdli, a jak zjem to i nawet do wymiotów bierze. Najgorzej się czuję od godziny ok 16 i tak do wieczora 🤢🤢🤢
Mam to samo, zazwyczaj jak już czuje głód to coś tam sobie skubne i wiem ze jak zjem to będzie gorzej, no ale przecież muszę…. Najgorzej jest po 15… ale jak się rozruszam to zaczyna być lepiej… dzisiaj niestety od rana zle się czuje…

Mnie mdli od wszystkiego. Lodówka, kosz na śmieci, zmywarka, nawet szafka z przyprawami są strasznie śmierdzące. A od zapachu ściereczki w kuchni prawie 🤮 a wymieniałam ją wczoraj.
Dziś odprowadzałam synka do żłobka i szedł obok pan z papierosem, myślałam, że zemdleję - zrobiło mi się słabo i ciemno przed oczami i oczywiście niedobrze. Mdli mnie na widok jedzenia, jak robię coś do jedzenia to też mi niedobrze, jak jem to samo. Nie dochodzi do wymiotów, ale ciągle mam mdłości o różnym nasileniu.
Oj tak, mam dokładnie tak samo. Wszystko mi śmierdzi, przeszkadza i wywołuje mdłości. A poranne wymioty przy myciu zębów sprawiły że na widok szczoteczki mnie wzdryga 🤢🤢🤢 głodna źle, najedzona źle. Najlepiej mi jest chyba tak z 1,5 h po jedzeniu.

Czemu ja jestem taka głupia. Obiecuję sobie za każdym razem, że mało zjem, żeby mnie tak nie mdliło. Potem przychodzi napad głodu i wciągam jak odkurzacz. Zaraz umrę, zjadłam 10 pierogów z jagodami (normalnie wchodzi mi 5).
Jak można tak mało jeść 🤣🤪 w sensie ja jem dużo z mężem i dla nas 15 pierogów wciągnąć to nic czy z jagodami czy ruskie. Z mięsem zjem mniej. Ja tak samo ponazeram się a potem zdycham. Choć mam chęć na słodkie mój żołądek mnie pokarał, bo dzień zaczęłam od 🤢🤮 no i czuję się jak własne zwłoki.

reklama
Oj tak, mam dokładnie tak samo. Wszystko mi śmierdzi, przeszkadza i wywołuje mdłości. A poranne wymioty przy myciu zębów sprawiły że na widok szczoteczki mnie wzdryga 🤢🤢🤢 głodna źle, najedzona źle. Najlepiej mi jest chyba tak z 1,5 h po jedzeniu.
Wiecie, że mnie mdli nie tylko.od zapachów, ale także od pewnych obrazów? Tzn moja mama miała taką torebkę a naniej taka blaszka z kreskami, napisy na kartonie, paski, różne wzorki. Podejrzewam, że mój układ nerwowy jest skopany. Ale np EEG nic nie wykazalo

Do góry