reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny tak czytałam wczoraj wasze wypowiedzi jak długo chodziłyście z martwą ciążą i się przeraziłam . Postanowiłam wykorzystać skierowanie które mi wystawiła moja Pani doktor w Lux na usg do 10 tyg i pójdę 5.08 a potem pójdę na wizytę do niej co mi umówiła na samym początku na 16.08 . Nie wytrzymam tak długo bez wieści czy wszystko jest z dzieciątkiem dobrze . Jednak 4 tygodnie czekania to dla mnie zbyt wiele.
Też mam takie skierowanie i w przyszłym tygodniu idę do mojej prywatnie, a później tydzień lub dwa pójdę do Lux, bo nie wytrzymam.

reklama
Ale tak patrzę, ze chyba mam najpóźniej umówiona pierwsza wizytę? 🥹 może powinnam przyspieszyć ją… jeszcze 12 dni 😩 8 sierpnia powinnam być na początku 7 tygodnia, myślicie ze próbować wcześniej?
myślę, że nie masz się co spieszyć. Wszystko zależy od przewidywanego terminu. Na pewno inne dziewczyny z końca marca też mają później pierwszą wizytę.

Marzę o L4, jeśli wszystko dobrze pójdzie to najwcześniej od 16.08. mam wtedy wizytę u mojego lekarza, który prowadził moją pierwszą ciążę, pracuje na patologii w szpitalu klinicznym. Z córką długo leżałam z powodu podejrzenia IUGR.
Jestem w wiecznym niedoczasie, chaos w głowie i w życiu, a jestem niestety perfekcjonistką choć staram się tego oduczyć, bo to męcząca cecha.

Co do L4 - Ja teraz jestem na urlopie, po urlopie planuję już nie wrócić do pracy ;)
Tylko w międzyczasie chce poinformować szefostwo.
Ja przede wszystkim bardzo boje się covida, bo bardzo ciężko go przeszłam w tamtym roku i do tej pory ciągną się za mną komplikacje.
No i wszystkie inne choróbska i masa stresu. Nie potrzebuję tego.

Ja bardzo chciałabym iść na L4, ale muszę poczekać, aż mój współpracownik skończy urlop, czyli prawie do końca sierpnia będę pracować. A potem chyba wolne... Ciężko mi ogarniać córki rano, teraz jeszcze zmeczenie doszło i mdłości... a z nikim rano jest zawsze stres i pospiech. Moja młodsza ma zespol aspergera i ciężko ją czasami ogarnąć.. a wczoraj powiedzieliśmy dziewczynom o maluszku, ucieszyły się, młodsza kazała mi wyjąć z brzucha teraz dzidziusia, żeby mogła zobaczyć go 😂 starsza planuje mi pomagać we wszystkim i nosić malucha na rękach 🥰 jakąś pomoc zawsze będzie, bo to w końcu 9 lat różnicy, ale nie chce jej wykorzystywać do niczego, niech korzysta ze swojego dzieciństwa, w końcu to moje dziecko a nie jej ;)
Ja byłam dziś na badaniach krwi, pielęgniarka nie zauważyła wszystkich skierowań i musiała pobierać mi krew dwa razy, ech. No i umówiłam się na test Pappa 24 sierpnia. Z NIFTY chyba zrezygnujemy, jak w Pappa wyjdzie coś nie tak to pewnie będzie amniopunkcja.

Ja będę prawdopodobnie tak miała.
W 12-13 tyg będę lecieć zależy który to tydzień ciąży bedzie.
Dzieczyny.. a co myślicie o długim urlopie w ciepłym miejscu w pierwszym trymestrze (jeszcze przed badaniami prenatalnymi)? Bardzo chciałbym pojechać, ale jednak stresuje mnie to że będę bez opieki lekarza. Przez wyjazd miałabym też przerwę z wizytą u lekarza - 5 tygodni.
Wiem że to może dziwne pytanie.. ale jest to moja pierwsza ciąża i bardzo mnie to wszystko stresuje.

reklama
Do góry