reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Hej dziewczyny, gratulacje dla was wszystkich ;) jak się okazało dwa tygodnie temu będę mamą. Po raz pierwszy. Staraliśmy się ok. pół roku i taka niespodzianka. Ale nie ukrywam, że nie jestem w stanie wielkiej euforii, jak na razie wszystko Mnie przeraża. Do tego jestem po dwóch konizacjach szyjki macicy, więc tak naprawdę nie wiem jak to będzie wyglądać. Chociaż wiem, ze trzeba być dobrej myśli;)
Dzisiaj odebrałam wyniki bety i mam 11614(okres 11.06) tylko tsh mam 4.84 a norma to 4.2 więc jestem poddenerwowana. Lekarza mam we wtorek dopiero.
Co myślicie? Jak tam wasze nastawienie i humory?;)

reklama
Hej dziewczyny, gratulacje dla was wszystkich ;) jak się okazało dwa tygodnie temu będę mamą. Po raz pierwszy. Staraliśmy się ok. pół roku i taka niespodzianka. Ale nie ukrywam, że nie jestem w stanie wielkiej euforii, jak na razie wszystko Mnie przeraża. Do tego jestem po dwóch konizacjach szyjki macicy, więc tak naprawdę nie wiem jak to będzie wyglądać. Chociaż wiem, ze trzeba być dobrej myśli;)
Dzisiaj odebrałam wyniki bety i mam 11614(okres 11.06) tylko tsh mam 4.84 a norma to 4.2 więc jestem poddenerwowana. Lekarza mam we wtorek dopiero.
To tsh jest zdecydowanie za wysokie. Powinnaś to koniecznie skonsultować z lekarzem… norma 4,2 to nie jest właściwa norma dla kobiet w ciąży. Tsh powinno być dużo niższe.

Witamy na pokładzie:-)
Norma TSH dla I trymestru jest jeszcze niższa (wg nowych wytycznych nieco powyżej 3), więc koniecznie skonsultuj to z lekarzem.

norma w I trymestrze jest coś Ok 2 chyba nawet. Ja mam wynik 0,99 ale mam bardzo wysokie anty TPO i dostałam leki od endokrynologa

Ja jak już zobaczyłam serduszko to jakoś czuję, że tym razem będzie dobrze!
W poprzedniej (biochemicznej) od razu czułam, że coś jest nie tak. Teraz mam inaczej. Może intuicja?
Mój mąż jest dużo ostrożniejszy.

Ale ja już zakupiłam dwie książki o przebiegu ciąży i oglądam sobie ubranka dla dzieci, rozmiary itp bo zupełnie zielona jestem w temacie 🤪

Jejku, dziewczyny, tak gorąco a wy chorujecie? Nie klimatyzujcie się i dbajcie o siebie! 🙀

Cześć dziewczyny! Zrobiłam sobie przerwę tygodniową od neta i to było super! Widzę że tutaj ładnie ciśniecie! :) Dziś wieczorem postaram się nadrobić, jak samopoczucie mi na to pozwoli. Od kilku dni mdli mnie cały dzień, a dziś był pierwszy 🤮 ale modliłam się o to więc biorę na klatę 😁 chce się pochwalić tym że byłam dziś na USG i było serduszko (7+1) ♥️ niesamowite przeżycie. Trzymam kciuki za wasze wizyty.

Ja przez to TSH naprawdę się matwie i nie wiem czy szukać ginekologa już na jutro czy czekać do wtorku. Nie spodziewałam się takiego wyniku bo czuje się bardzo dobrze, nawet przed ciążą czułam się rewelacyjnie.
Od czasu do czasu zaboli brzuch, ale czytałam, że to normalne.
Cieszę się waszym szczęściem ❤

reklama
Ja przez to TSH naprawdę się matwie i nie wiem czy szukać ginekologa już na jutro czy czekać do wtorku. Nie spodziewałam się takiego wyniku bo czuje się bardzo dobrze, nawet przed ciążą czułam się rewelacyjnie.
Od czasu do czasu zaboli brzuch, ale czytałam, że to normalne.
Cieszę się waszym szczęściem ❤
Jeżeli ciężko będzie z ginekologiem radzę spróbować z lekarzem rodzinnym. Na pewno przepiszę leki które obniżą TSH. Te ponad 4 to faktycznie za dużo.
A przynajmniej u mnie to bardzo szybko rośnie w ciągu tygodnia prawie 1 w górę. na bank będę musiała znowu brać leki

Do góry