reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, ja dzisiaj w końcu zaczynam dwutygodniowy urlop! 😁
Hej, powodzenia tym, które mają wizyty i badania dziś.

Ja właśnie doszłam do wniosku, że poród w marcu ma jedną dobrą stronę - ominie nas chodzenie z brzuszkiem w czasie upałów. Ostatnim razem upały wypadły mi jakoś na 6/7 miesiąc i już wtedy było ciężko, a co dopiero, jak ktoś jest na koncówce.
Też uważam, że mamy idealny miesiąc porodu, bo nie wyobrażam sobie być w 9 miesiącu, jak są takie upały. Ciężkie to musi być. Wiadomo, że chce dziecko nie ważne z jakiego miesiąca, ale jednak dobrze trafiło 😁
Tez tak uważam. I ja osobiście lepiej bede sie czula z brzuszkiem w bluzie czy kurtce niz w bluzeczce na ramiączkach ;)
Do tego przyjdzie wiosna, lato i mozna wychodzic z malenstwem na spacery :)

Ja tez mam problem ze smrodem. Chodze po domu i szukam co tak smierdzi. Wacham wszystko po kolei i niby nic, a jak siadam to caly czas czuje jakby kuwete kota 🙈 ale wcale z niej nie smierdzi jak wącham, zwariowac mozna 😄
A jem glownie kanapki z serem, ewentualnie dzemem. I mcdonald mi wchodzi 🙈
Mezowi nie gotuje bo nie jestem w stanie nic smażyć i nie moge zniesc widoku surowego miesa.
Co do jedzenia, to mnie odrzuciło od słodkiego. Nie mam ochoty na nawet grama batona (ale bezą z kremem i owocami nie pogardzę nigdy ❤), ale za to mam straszne parcie na słone jedzenie, a szczególnie na chrupki z soczewicy z Biedry, od których jestem uzależniona.
Witam dziewczyny :) codziennie was czytam ale w końcu się zdecydowałam do was dołączyć :) w kwietniu poroniłam puste jajo :/ mimo ogromnego strachu i zwąpienia stwierdziliśmy że działamy dalej. W dzień ojca dowiedzieliśmy się o ciąży więc radości było co nie miara. Termin wg miesiączki mam na 06.03.2023 :) Dodam że jest to moja 4 ciąża , mam już córkę z marca 2015 i syna z lutego 2020 więc zapowiada się ciekawie :) Obecnie 7+4 no i pochwale się że w poniedziałek byłam na usg i był już widać dzieciątko z serduszkiem :)
Witamy, wspaniała wiadomość! 😊
A ja mam apetyt jak nigdy🤔
Tylko cycki dają znać, że ciąża.
U mnie też tylko cycki i pobolewające podbrzusze, a i jeszcze podwyższenie temperatury, bo mam niemiłosierne uderzenia gorąca i nawet w aucie z klimą t-shirt przykleja mi się do mokrych pleców 😅 ale objawy tak naprawdę o niczym nie świadczą, bo w poprzedniej poronionej (poronienie zatrzymane) miałam objawy aż do zabiegu. Gdyby nie USG, to nawet nie wiedziałabym, że coś jest nie tak, bo nie miałam nawet plamienia.
@MamaR , i co byłaś u lekarza? Czy jeszcze nie wróciłaś?

Ja mam porównanie bo jeden poród wakacyjny a drugi wiosenny i każdy ma swoje wady i zalety. Wakacyjny fajny bo skarpetek nie trzeba zakładać a to pod koniec ciąży potrafi być uciążliwe choć brzuch w upały to też kiepsko. Wiosenny zaś trzeba mieć kurtkę zimowa w rozmiarze XXL by brzuch wcisnąć 😁 Nigdy w zimie nie chciałam rodzic bo ubrać kombinezon noworodkowi to wielki wyczyn bo jest taki delikatny i bezwladny.

Ja mam porównanie bo jeden poród wakacyjny a drugi wiosenny i każdy ma swoje wady i zalety. Wakacyjny fajny bo skarpetek nie trzeba zakładać a to pod koniec ciąży potrafi być uciążliwe choć brzuch w upały to też kiepsko. Wiosenny zaś trzeba mieć kurtkę zimowa w rozmiarze XXL by brzuch wcisnąć 😁 Nigdy w zimie nie chciałam rodzic bo ubrać kombinezon noworodkowi to wielki wyczyn bo jest taki delikatny i bezwladny.
To ja mam właśnie dziecko z przełomu jesieni i zimy i nie miałam wprawy w ubieraniu żadnego ubranka, nawet zwykłego body, a tu jeszcze dochodziły kombinezony, śpiworki, łojeesuuu 😂

ja leżę i śpię bo nic innego nie jestem w stanie robić. Umycie włosów było wyczynem.
Ja moim smażyłam naleśniki i wszystko w gardle 🤢 już miałabym chyba ochotę zwymiotować, może trochę lepiej bym się czuła…
Dziewczyny, ja dzisiaj w końcu zaczynam dwutygodniowy urlop! 😁

Też uważam, że mamy idealny miesiąc porodu, bo nie wyobrażam sobie być w 9 miesiącu, jak są takie upały. Ciężkie to musi być. Wiadomo, że chce dziecko nie ważne z jakiego miesiąca, ale jednak dobrze trafiło 😁

Co do jedzenia, to mnie odrzuciło od słodkiego. Nie mam ochoty na nawet grama batona (ale bezą z kremem i owocami nie pogardzę nigdy ❤), ale za to mam straszne parcie na słone jedzenie, a szczególnie na chrupki z soczewicy z Biedry, od których jestem uzależniona.

Witamy, wspaniała wiadomość! 😊

U mnie też tylko cycki i pobolewające podbrzusze, a i jeszcze podwyższenie temperatury, bo mam niemiłosierne uderzenia gorąca i nawet w aucie z klimą t-shirt przykleja mi się do mokrych pleców 😅 ale objawy tak naprawdę o niczym nie świadczą, bo w poprzedniej poronionej (poronienie zatrzymane) miałam objawy aż do zabiegu. Gdyby nie USG, to nawet nie wiedziałabym, że coś jest nie tak, bo nie miałam nawet plamienia.
@MamaR , i co byłaś u lekarza? Czy jeszcze nie wróciłaś?
uuu ☺️ To udanego wypoczynku 😊

To ja mam właśnie dziecko z przełomu jesieni i zimy i nie miałam wprawy w ubieraniu żadnego ubranka, nawet zwykłego body, a tu jeszcze dochodziły kombinezony, śpiworki, łojeesuuu 😂
Nie wiem, ale dla mnie to nie robi dużego znaczenia. Pierwsze dziecko z końca września, drugie z połowy sierpnia. Jakoś mi się wydaje ze ubranie takiego niemowlaka w kombinezon jest lżejsze niż ubranie w kombinezon dziecka półrocznego, które nie jest przyzwyczajone do ubierania i się wykręca, przekręca itp 😂 ale akurat moje dzieci później takie były ze ubranie ich po kapieli to dla mnie był mega wyczyn 😂 niemniej jednak cieszę ze teraz być może będzie w marcu bo będzie cieplej, będzie wiecej możliwości ☺️ Nooo i mam na uwadze ze jak malenstwo będzie miało 3-4 miesiące to moje dzieci będą miały wakacje wiec będzie mi łatwiej ☺️

reklama
Mi wchodzą właśnie lody z lidla Salted Caramel jak złe 😍
Co do porodów to najfajniej było w maju. Jak wyszłam ze szpitala było cieplutko, można było golaska noworodzia tulić i ubierać w rampersy 😍 marzec też nie jest zły :)

Do góry