reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, ja dzisiaj w końcu zaczynam dwutygodniowy urlop! 😁
Hej, powodzenia tym, które mają wizyty i badania dziś.

Ja właśnie doszłam do wniosku, że poród w marcu ma jedną dobrą stronę - ominie nas chodzenie z brzuszkiem w czasie upałów. Ostatnim razem upały wypadły mi jakoś na 6/7 miesiąc i już wtedy było ciężko, a co dopiero, jak ktoś jest na koncówce.
Też uważam, że mamy idealny miesiąc porodu, bo nie wyobrażam sobie być w 9 miesiącu, jak są takie upały. Ciężkie to musi być. Wiadomo, że chce dziecko nie ważne z jakiego miesiąca, ale jednak dobrze trafiło 😁
Tez tak uważam. I ja osobiście lepiej bede sie czula z brzuszkiem w bluzie czy kurtce niz w bluzeczce na ramiączkach ;)
Do tego przyjdzie wiosna, lato i mozna wychodzic z malenstwem na spacery :)

Ja tez mam problem ze smrodem. Chodze po domu i szukam co tak smierdzi. Wacham wszystko po kolei i niby nic, a jak siadam to caly czas czuje jakby kuwete kota 🙈 ale wcale z niej nie smierdzi jak wącham, zwariowac mozna 😄
A jem glownie kanapki z serem, ewentualnie dzemem. I mcdonald mi wchodzi 🙈
Mezowi nie gotuje bo nie jestem w stanie nic smażyć i nie moge zniesc widoku surowego miesa.
Co do jedzenia, to mnie odrzuciło od słodkiego. Nie mam ochoty na nawet grama batona (ale bezą z kremem i owocami nie pogardzę nigdy ❤), ale za to mam straszne parcie na słone jedzenie, a szczególnie na chrupki z soczewicy z Biedry, od których jestem uzależniona.
Witam dziewczyny :) codziennie was czytam ale w końcu się zdecydowałam do was dołączyć :) w kwietniu poroniłam puste jajo :/ mimo ogromnego strachu i zwąpienia stwierdziliśmy że działamy dalej. W dzień ojca dowiedzieliśmy się o ciąży więc radości było co nie miara. Termin wg miesiączki mam na 06.03.2023 :) Dodam że jest to moja 4 ciąża , mam już córkę z marca 2015 i syna z lutego 2020 więc zapowiada się ciekawie :) Obecnie 7+4 no i pochwale się że w poniedziałek byłam na usg i był już widać dzieciątko z serduszkiem :)
Witamy, wspaniała wiadomość! 😊
A ja mam apetyt jak nigdy🤔
Tylko cycki dają znać, że ciąża.
U mnie też tylko cycki i pobolewające podbrzusze, a i jeszcze podwyższenie temperatury, bo mam niemiłosierne uderzenia gorąca i nawet w aucie z klimą t-shirt przykleja mi się do mokrych pleców 😅 ale objawy tak naprawdę o niczym nie świadczą, bo w poprzedniej poronionej (poronienie zatrzymane) miałam objawy aż do zabiegu. Gdyby nie USG, to nawet nie wiedziałabym, że coś jest nie tak, bo nie miałam nawet plamienia.
@MamaR , i co byłaś u lekarza? Czy jeszcze nie wróciłaś?

Ja mam porównanie bo jeden poród wakacyjny a drugi wiosenny i każdy ma swoje wady i zalety. Wakacyjny fajny bo skarpetek nie trzeba zakładać a to pod koniec ciąży potrafi być uciążliwe choć brzuch w upały to też kiepsko. Wiosenny zaś trzeba mieć kurtkę zimowa w rozmiarze XXL by brzuch wcisnąć 😁 Nigdy w zimie nie chciałam rodzic bo ubrać kombinezon noworodkowi to wielki wyczyn bo jest taki delikatny i bezwladny.

Ja mam porównanie bo jeden poród wakacyjny a drugi wiosenny i każdy ma swoje wady i zalety. Wakacyjny fajny bo skarpetek nie trzeba zakładać a to pod koniec ciąży potrafi być uciążliwe choć brzuch w upały to też kiepsko. Wiosenny zaś trzeba mieć kurtkę zimowa w rozmiarze XXL by brzuch wcisnąć 😁 Nigdy w zimie nie chciałam rodzic bo ubrać kombinezon noworodkowi to wielki wyczyn bo jest taki delikatny i bezwladny.
To ja mam właśnie dziecko z przełomu jesieni i zimy i nie miałam wprawy w ubieraniu żadnego ubranka, nawet zwykłego body, a tu jeszcze dochodziły kombinezony, śpiworki, łojeesuuu 😂

ja leżę i śpię bo nic innego nie jestem w stanie robić. Umycie włosów było wyczynem.
Ja moim smażyłam naleśniki i wszystko w gardle 🤢 już miałabym chyba ochotę zwymiotować, może trochę lepiej bym się czuła…
Dziewczyny, ja dzisiaj w końcu zaczynam dwutygodniowy urlop! 😁

Też uważam, że mamy idealny miesiąc porodu, bo nie wyobrażam sobie być w 9 miesiącu, jak są takie upały. Ciężkie to musi być. Wiadomo, że chce dziecko nie ważne z jakiego miesiąca, ale jednak dobrze trafiło 😁

Co do jedzenia, to mnie odrzuciło od słodkiego. Nie mam ochoty na nawet grama batona (ale bezą z kremem i owocami nie pogardzę nigdy ❤), ale za to mam straszne parcie na słone jedzenie, a szczególnie na chrupki z soczewicy z Biedry, od których jestem uzależniona.

Witamy, wspaniała wiadomość! 😊

U mnie też tylko cycki i pobolewające podbrzusze, a i jeszcze podwyższenie temperatury, bo mam niemiłosierne uderzenia gorąca i nawet w aucie z klimą t-shirt przykleja mi się do mokrych pleców 😅 ale objawy tak naprawdę o niczym nie świadczą, bo w poprzedniej poronionej (poronienie zatrzymane) miałam objawy aż do zabiegu. Gdyby nie USG, to nawet nie wiedziałabym, że coś jest nie tak, bo nie miałam nawet plamienia.
@MamaR , i co byłaś u lekarza? Czy jeszcze nie wróciłaś?
uuu ☺️ To udanego wypoczynku 😊

To ja mam właśnie dziecko z przełomu jesieni i zimy i nie miałam wprawy w ubieraniu żadnego ubranka, nawet zwykłego body, a tu jeszcze dochodziły kombinezony, śpiworki, łojeesuuu 😂
Nie wiem, ale dla mnie to nie robi dużego znaczenia. Pierwsze dziecko z końca września, drugie z połowy sierpnia. Jakoś mi się wydaje ze ubranie takiego niemowlaka w kombinezon jest lżejsze niż ubranie w kombinezon dziecka półrocznego, które nie jest przyzwyczajone do ubierania i się wykręca, przekręca itp 😂 ale akurat moje dzieci później takie były ze ubranie ich po kapieli to dla mnie był mega wyczyn 😂 niemniej jednak cieszę ze teraz być może będzie w marcu bo będzie cieplej, będzie wiecej możliwości ☺️ Nooo i mam na uwadze ze jak malenstwo będzie miało 3-4 miesiące to moje dzieci będą miały wakacje wiec będzie mi łatwiej ☺️

reklama
Mi wchodzą właśnie lody z lidla Salted Caramel jak złe 😍
Co do porodów to najfajniej było w maju. Jak wyszłam ze szpitala było cieplutko, można było golaska noworodzia tulić i ubierać w rampersy 😍 marzec też nie jest zły :)

Do góry