reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

No i melduje się po wizycie u swojej lekarki 🥰 Kropek nadal na pokładzie! urósł 2mm przez 2 dni (od tej emrgency wizyty na IP) 😅 serduszko nadal biję- 137/min 😊 dowiedziałam się właśnie ze norma to 110 woec jestem spokojna. Jajnik rośnie razem z kropkiem 🤦🏼‍♀️ teraz już ma 12cm 🙄 takze mam podtrzymany zakaz współżycia, biegania (podbiegania gdzies rowniez) podskakiwania, jazdy na rowerze (chyba że po idelanej powierzchni ścieżki rowerowej 😝), spacery też z przerwami (chodzić i krzątać się mam jak najwięcej, ale długie wędrówki odpadaja) no i jazda samochodem tez nie za długi bo to drgania które będą dodatkowo pobudzać jajniki 🤦🏼‍♀️ Dostalam lek na zbicie TSH bo jest dosłownie na granicy i lekarka powiedziała że trzeba troszke zbic. No i tajemnica kiepskiej morfologii i dużej liczby płytek krwi tez sie rozwiazala- to dzięki moim janikom gigantusom są takie wyniki 🤦🏼‍♀️ ale narazie powiedziała zeby sie wstrzymać z wizytą u hematologa, zobaczymy jak będzie za 2 tyg (mam powtórzyć morfologie) I mocz. No- i karta ciąży jest wreszcie założona 🥰 jakoś tak powiem Wam że psychicznie się poczułam lepiej, jakoś tak ze mam jakieś potwierdzenie ☺️ a nie ze sobie coś ubzdurałam (wiem ze to głupie ale do tej pory jakoś tak o tym myślałam, że bez papierku to tylko mój wymyśl 🤷🏼‍♀️) I ogólnie mega się cieszę 😊😊😊
Super wiadomości! ❤️ A na te jajniki coś bierzesz, czy to powinno się samo unormować?
Mi w pierwszej było coś widać około 5 miesiąca... teraz pewnie nie będzie już tak fajnie 😅
😆 nooo w kolejnej widać jest znacznie szybciej …. Ja z ostatniej miesiączki jestem 6+3 a już widzę ze od dołu robi się okrągły. No, ale nikt jeszcze się nie zorientował ☺️ wiadomo ze znamy swoje ciało najlepiej wiec pierwsze zmiany będziemy zauważać same ☺️
A stosowała któraś z was po prostu oliwkę do ciała? Ja w zimie tylko tak robię bo mi jest zazwyczaj zimno i muszę się jak najszybciej nasmarować i wskoczyć w piżamę 😂
ja stosuje olej migdałowy z rossmanna. Jak dla mnie super sprawa bo nie jest taki mega tłusty jak oliwka ☺️ W naturze tez jest dostępny ☺️

Załączniki

• C5FBAFED-EFAB-4E6F-8BAF-10F66D3A1280.jpeg
    C5FBAFED-EFAB-4E6F-8BAF-10F66D3A1280.jpeg
    91,3 KB · Wyświetleń: 27
reklama
No i melduje się po wizycie u swojej lekarki 🥰 Kropek nadal na pokładzie! urósł 2mm przez 2 dni (od tej emrgency wizyty na IP) 😅 serduszko nadal biję- 137/min 😊 dowiedziałam się właśnie ze norma to 110 woec jestem spokojna. Jajnik rośnie razem z kropkiem 🤦🏼‍♀️ teraz już ma 12cm 🙄 takze mam podtrzymany zakaz współżycia, biegania (podbiegania gdzies rowniez) podskakiwania, jazdy na rowerze (chyba że po idelanej powierzchni ścieżki rowerowej 😝), spacery też z przerwami (chodzić i krzątać się mam jak najwięcej, ale długie wędrówki odpadaja) no i jazda samochodem tez nie za długi bo to drgania które będą dodatkowo pobudzać jajniki 🤦🏼‍♀️ Dostalam lek na zbicie TSH bo jest dosłownie na granicy i lekarka powiedziała że trzeba troszke zbic. No i tajemnica kiepskiej morfologii i dużej liczby płytek krwi tez sie rozwiazala- to dzięki moim janikom gigantusom są takie wyniki 🤦🏼‍♀️ ale narazie powiedziała zeby sie wstrzymać z wizytą u hematologa, zobaczymy jak będzie za 2 tyg (mam powtórzyć morfologie) I mocz. No- i karta ciąży jest wreszcie założona 🥰 jakoś tak powiem Wam że psychicznie się poczułam lepiej, jakoś tak ze mam jakieś potwierdzenie ☺️ a nie ze sobie coś ubzdurałam (wiem ze to głupie ale do tej pory jakoś tak o tym myślałam, że bez papierku to tylko mój wymyśl 🤷🏼‍♀️) I ogólnie mega się cieszę 😊😊😊
wspaniałe wieści! Gratuluje ♥️

Hej dziewczyny,
jestem po wizycie, wszystko na tym etapie jest w porządku, zarodek w macicy. Ponieważ to 5+6 to akcji serca jeszcze nie widać, ale ja i tak musiałam iść szybciej, by wykluczyć pozamaciczną. W tym roku miałam laparoskopowo usunięty jeden jajnik wraz z jajowodem, więc możecie sobie wyobrazić, jaka to ulga dla mnie.
Super wieści! 😊
A jakie smarowidła polecacie dziewczyny?
Mustela i Bio Oil podobno najlepsze.
Hej Dziewczyny!
Chciałam Wam napisać, ze zostawiam Was na troszkę..
jednak nie mogę udźwignąć tego co się teraz dzieje, staram się nie denerwować, nie myśleć choć to jest strasznie trudne, dodatkowo mam cały czas świąd który nie daje mi spokoju do takiego stopnia, ze chodzę i płacze z bólu i niemocy..

Modlę się aby 27.07 na wizycie było coś widać a nie tylko puste jajeczko.. trzymajcie za nas kciuki. Odezwę się do Was jak będę w stanie po wizycie..

trzymam za Was wszystkie kciuki ♥️
M.
Przykro, że nas opuszczasz, ale rozumiem. Dużo zdrówka i na pewno będziemy tu na Ciebie czekać, wróć do nas z dobrymi wiadomościami. Kciuki zaciśnięte 😊
@vvDomivv , cieszę się, że wszystko w porządku! ❤
Hej dziewczyny! melduje się i mam nadzieję że zostanę na dłużej.
Wczoraj świeżo zrobiony test, dzisiaj beta 1133🥰
podpowiedzcie proszę, który to może być tc?

udało się po dwu letnich staraniach, w trakcie przygotowań do inseminacji.
A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Wynik bety nie powie Ci, który to tydzień, bo widełki są bardzo szerokie 😉

Dziewczyny nie nadrobię, ale powiecie mi na jakim etapie byłyście u lekarza i co było widać? Ja byłam tydzień po spodziewanym terminie miesiączki, 5+3 wg om. Na USG pęcherzyk pusty 10.8 mm odpowiadajcy 5+1. Niemożliwe, żeby przesunęła mi sie owulacja bo współżycie było 17.06 a później nie było nic. Dodam, że moja beta początkowo rosła 27% w ciągu 48 godzin. Później nabrała tempa i wzrastała ok 90-110%. Więc martwię sie. Lekarz mówił, że trochę mały ten pęcherzyk jak na tydzień ciąży. Kolejna wizyta 27.07. Ostatnia wizyta 13.07. Beta wtedy wynosiła 15 tys a na USG tylko pusty pęcherzyk. Co myślicie? To moja trzecia ciąża, wcześniej na tym etapie był już zarodek.

niestety u mnie data ostatniej miesiaczki nie będzie miarodajna, ponieważ byłam na cyklu stymulowanym i 1.07mialam podany zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka.
Super wieści! 😊

Mustela i Bio Oil podobno najlepsze.

Przykro, że nas opuszczasz, ale rozumiem. Dużo zdrówka i na pewno będziemy tu na Ciebie czekać, wróć do nas z dobrymi wiadomościami. Kciuki zaciśnięte 😊
@vvDomivv , cieszę się, że wszystko w porządku! ❤

A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Wynik bety nie powie Ci, który to tydzień, bo widełki są bardzo szerokie 😉

reklama
Dziewczyny nie nadrobię, ale powiecie mi na jakim etapie byłyście u lekarza i co było widać? Ja byłam tydzień po spodziewanym terminie miesiączki, 5+3 wg om. Na USG pęcherzyk pusty 10.8 mm odpowiadajcy 5+1. Niemożliwe, żeby przesunęła mi sie owulacja bo współżycie było 17.06 a później nie było nic. Dodam, że moja beta początkowo rosła 27% w ciągu 48 godzin. Później nabrała tempa i wzrastała ok 90-110%. Więc martwię sie. Lekarz mówił, że trochę mały ten pęcherzyk jak na tydzień ciąży. Kolejna wizyta 27.07. Ostatnia wizyta 13.07. Beta wtedy wynosiła 15 tys a na USG tylko pusty pęcherzyk. Co myślicie? To moja trzecia ciąża, wcześniej na tym etapie był już zarodek.
U mnie chyba najwcześniej z dziewczyn na takim etapie było widać zarodek i bijące serduszko. 5+5 wg okresu a 6+1wg USG .
Ale u każdej inaczej to wyglądało

Do góry