reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

W kwestii specyfików to ja smarowałam się Elancylem, a jak mi się skończył tym Babydream z rossmana za 1 gr 😉 Po ciąży nie mam żadnych rozstępów, jedyne które mam na ciele, miałam już wcześniej. Teraz też ciekawi mnie, jak będzie z blizną po laparo przy pępku. Jak dziewczyny czegoś się dowiecie ciekawego dajcie znać.
Właśnie chodziło mi o te oliwkę hipp albo babydream bo obie lubię i stosuje nawet bez ciąży 😅

reklama
Dziewczyny nie nadrobię, ale powiecie mi na jakim etapie byłyście u lekarza i co było widać? Ja byłam tydzień po spodziewanym terminie miesiączki, 5+3 wg om. Na USG pęcherzyk pusty 10.8 mm odpowiadajcy 5+1. Niemożliwe, żeby przesunęła mi sie owulacja bo współżycie było 17.06 a później nie było nic. Dodam, że moja beta początkowo rosła 27% w ciągu 48 godzin. Później nabrała tempa i wzrastała ok 90-110%. Więc martwię sie. Lekarz mówił, że trochę mały ten pęcherzyk jak na tydzień ciąży. Kolejna wizyta 27.07. Ostatnia wizyta 13.07. Beta wtedy wynosiła 15 tys a na USG tylko pusty pęcherzyk. Co myślicie? To moja trzecia ciąża, wcześniej na tym etapie był już zarodek.
ja jeszcze nie byłam, idę za tydz. Będzie wtedy 8+2.

Super wiadomości! ❤️ A na te jajniki coś bierzesz, czy to powinno się samo unormować?

😆 nooo w kolejnej widać jest znacznie szybciej …. Ja z ostatniej miesiączki jestem 6+3 a już widzę ze od dołu robi się okrągły. No, ale nikt jeszcze się nie zorientował ☺️ wiadomo ze znamy swoje ciało najlepiej wiec pierwsze zmiany będziemy zauważać same ☺️

ja stosuje olej migdałowy z rossmanna. Jak dla mnie super sprawa bo nie jest taki mega tłusty jak oliwka ☺️ W naturze tez jest dostępny ☺️
niestety na jajniki trzeba czekać aż przestaną być stymulowane przez hcg 🙄 lekarka powiedziała że max po 14 tyg powinno się polepszyć, także jeszcze troszkę przede mną 😜
Dziewczyny dostałam plamienia :(
Jestem bardzo przestraszona.
Czekam właśnie w kolejce do lekarza :( :( :(
3mam kciuki żeby to nie było nic groźnego 🙈 wiem jak to jest bo sama miałam 😔

reklama
Do góry