reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

W kwestii specyfików to ja smarowałam się Elancylem, a jak mi się skończył tym Babydream z rossmana za 1 gr 😉 Po ciąży nie mam żadnych rozstępów, jedyne które mam na ciele, miałam już wcześniej. Teraz też ciekawi mnie, jak będzie z blizną po laparo przy pępku. Jak dziewczyny czegoś się dowiecie ciekawego dajcie znać.
Właśnie chodziło mi o te oliwkę hipp albo babydream bo obie lubię i stosuje nawet bez ciąży 😅

reklama
Dziewczyny nie nadrobię, ale powiecie mi na jakim etapie byłyście u lekarza i co było widać? Ja byłam tydzień po spodziewanym terminie miesiączki, 5+3 wg om. Na USG pęcherzyk pusty 10.8 mm odpowiadajcy 5+1. Niemożliwe, żeby przesunęła mi sie owulacja bo współżycie było 17.06 a później nie było nic. Dodam, że moja beta początkowo rosła 27% w ciągu 48 godzin. Później nabrała tempa i wzrastała ok 90-110%. Więc martwię sie. Lekarz mówił, że trochę mały ten pęcherzyk jak na tydzień ciąży. Kolejna wizyta 27.07. Ostatnia wizyta 13.07. Beta wtedy wynosiła 15 tys a na USG tylko pusty pęcherzyk. Co myślicie? To moja trzecia ciąża, wcześniej na tym etapie był już zarodek.
ja jeszcze nie byłam, idę za tydz. Będzie wtedy 8+2.

Super wiadomości! ❤️ A na te jajniki coś bierzesz, czy to powinno się samo unormować?

😆 nooo w kolejnej widać jest znacznie szybciej …. Ja z ostatniej miesiączki jestem 6+3 a już widzę ze od dołu robi się okrągły. No, ale nikt jeszcze się nie zorientował ☺️ wiadomo ze znamy swoje ciało najlepiej wiec pierwsze zmiany będziemy zauważać same ☺️

ja stosuje olej migdałowy z rossmanna. Jak dla mnie super sprawa bo nie jest taki mega tłusty jak oliwka ☺️ W naturze tez jest dostępny ☺️
niestety na jajniki trzeba czekać aż przestaną być stymulowane przez hcg 🙄 lekarka powiedziała że max po 14 tyg powinno się polepszyć, także jeszcze troszkę przede mną 😜
Dziewczyny dostałam plamienia :(
Jestem bardzo przestraszona.
Czekam właśnie w kolejce do lekarza :( :( :(
3mam kciuki żeby to nie było nic groźnego 🙈 wiem jak to jest bo sama miałam 😔

reklama
Do góry