reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

ja dzisiaj autentycznie pierwszy raz siedzę w pracy i czuje że mi niedobrze 🤢 bez wymiotów ale mnie muli od rana
no ja tak wczoraj camy dzien mialam- na zakupy zbierałam siw od rana i udało ki się wyjść z domu o 18 🤦🏼‍♀️ bo co się gdzieś nie zakręciłam to 30 min leżenia lub więcej bo mnie mega muliło i glowa bolała 🤷🏼‍♀️

reklama
A jakie smarowidła polecacie dziewczyny?
ja niestety nie mam doswiadczenia- poszłam za rankingami z netu i kupiłam Mustela Maternite. Zobaczymy jak się będzie sprawowal- ja mam bardzo wrażliwa skórę i czasami nawet bio-eko-sreko kremy na mnie źle działają wiec zobaczymy jak tutaj będzie 😉 zastanawiałam się jeszcze nad Pallmers (kiedyś używałam krem do rąk od nich i moja skóra go genialnie przyjmowala) ale poczytałam że niby ta Mustela lepsza, także narazie zaczęłam od niej 😉

Hej Dziewczyny!
Chciałam Wam napisać, ze zostawiam Was na troszkę..
jednak nie mogę udźwignąć tego co się teraz dzieje, staram się nie denerwować, nie myśleć choć to jest strasznie trudne, dodatkowo mam cały czas świąd który nie daje mi spokoju do takiego stopnia, ze chodzę i płacze z bólu i niemocy..

Modlę się aby 27.07 na wizycie było coś widać a nie tylko puste jajeczko.. trzymajcie za nas kciuki. Odezwę się do Was jak będę w stanie po wizycie..

trzymam za Was wszystkie kciuki ♥️
M.
Kochana będziemy tu na Ciebie czekać! Duuuzo zdrówka i oby nowy lek szybko pomógł 😔 3maj sie cieplutko ❤️❤️❤️❤️ no i 3mamy mooocno kciuki za wizytę! Na pewno będzie wszystko dobrze 😘🍀🍀🍀🍀

a może jakiś krem specjalny na blizny?
moja nie jest tak świeża, żeby smarować kremem na blizny. Jest już ładnie zagojona i biała, bardziej boje się, że skóra w tym miejscu się tak nie rozciąga i coś tam popęka w miejscu blizny lub dookoła. Póki co nawilżam i natłuszczam. Podpytam lekarza o jego doświadczenia

No i melduje się po wizycie u swojej lekarki 🥰 Kropek nadal na pokładzie! urósł 2mm przez 2 dni (od tej emrgency wizyty na IP) 😅 serduszko nadal biję- 137/min 😊 dowiedziałam się właśnie ze norma to 110 woec jestem spokojna. Jajnik rośnie razem z kropkiem 🤦🏼‍♀️ teraz już ma 12cm 🙄 takze mam podtrzymany zakaz współżycia, biegania (podbiegania gdzies rowniez) podskakiwania, jazdy na rowerze (chyba że po idelanej powierzchni ścieżki rowerowej 😝), spacery też z przerwami (chodzić i krzątać się mam jak najwięcej, ale długie wędrówki odpadaja) no i jazda samochodem tez nie za długi bo to drgania które będą dodatkowo pobudzać jajniki 🤦🏼‍♀️ Dostalam lek na zbicie TSH bo jest dosłownie na granicy i lekarka powiedziała że trzeba troszke zbic. No i tajemnica kiepskiej morfologii i dużej liczby płytek krwi tez sie rozwiazala- to dzięki moim janikom gigantusom są takie wyniki 🤦🏼‍♀️ ale narazie powiedziała zeby sie wstrzymać z wizytą u hematologa, zobaczymy jak będzie za 2 tyg (mam powtórzyć morfologie) I mocz. No- i karta ciąży jest wreszcie założona 🥰 jakoś tak powiem Wam że psychicznie się poczułam lepiej, jakoś tak ze mam jakieś potwierdzenie ☺️ a nie ze sobie coś ubzdurałam (wiem ze to głupie ale do tej pory jakoś tak o tym myślałam, że bez papierku to tylko mój wymyśl 🤷🏼‍♀️) I ogólnie mega się cieszę 😊😊😊

No i melduje się po wizycie u swojej lekarki 🥰 Kropek nadal na pokładzie! urósł 2mm przez 2 dni (od tej emrgency wizyty na IP) 😅 serduszko nadal biję- 137/min 😊 dowiedziałam się właśnie ze norma to 110 woec jestem spokojna. Jajnik rośnie razem z kropkiem 🤦🏼‍♀️ teraz już ma 12cm 🙄 takze mam podtrzymany zakaz współżycia, biegania (podbiegania gdzies rowniez) podskakiwania, jazdy na rowerze (chyba że po idelanej powierzchni ścieżki rowerowej 😝), spacery też z przerwami (chodzić i krzątać się mam jak najwięcej, ale długie wędrówki odpadaja) no i jazda samochodem tez nie za długi bo to drgania które będą dodatkowo pobudzać jajniki 🤦🏼‍♀️ Dostalam lek na zbicie TSH bo jest dosłownie na granicy i lekarka powiedziała że trzeba troszke zbic. No i tajemnica kiepskiej morfologii i dużej liczby płytek krwi tez sie rozwiazala- to dzięki moim janikom gigantusom są takie wyniki 🤦🏼‍♀️ ale narazie powiedziała zeby sie wstrzymać z wizytą u hematologa, zobaczymy jak będzie za 2 tyg (mam powtórzyć morfologie) I mocz. No- i karta ciąży jest wreszcie założona 🥰 jakoś tak powiem Wam że psychicznie się poczułam lepiej, jakoś tak ze mam jakieś potwierdzenie ☺️ a nie ze sobie coś ubzdurałam (wiem ze to głupie ale do tej pory jakoś tak o tym myślałam, że bez papierku to tylko mój wymyśl 🤷🏼‍♀️) I ogólnie mega się cieszę 😊😊😊
No i super ,że wszystko ok 🙂❤️❤️❤️

ja niestety nie mam doswiadczenia- poszłam za rankingami z netu i kupiłam Mustela Maternite. Zobaczymy jak się będzie sprawowal- ja mam bardzo wrażliwa skórę i czasami nawet bio-eko-sreko kremy na mnie źle działają wiec zobaczymy jak tutaj będzie 😉 zastanawiałam się jeszcze nad Pallmers (kiedyś używałam krem do rąk od nich i moja skóra go genialnie przyjmowala) ale poczytałam że niby ta Mustela lepsza, także narazie zaczęłam od niej 😉
Uderzam w takim razie po Mustele 😁

Co do węchu w poprzednich ciążach mój mąż się perfumowal na korytarzu poza domem, nieraz po prysznicu gdy użył za dużo żelu i zapach został musial wracać się domyć raz jeszcze bo inaczej czekała by go noc na kanapie. okropnie jest mieć przeczulicę węchową, żołądek szarpie, glowa boli..
No u nas jest tak samo. Dzisiaj kupiłam mu 4 inne żele. Zobaczymy. Najgorsze jest to ze on chyba myśli ze ja sobie jaja robię z niego, bo nawet dzieci mówią „o tata, masz nowy perfum? Masz nowy żel? Fajnie pachnie” a mi śmierdzi… to ze wróci po pracy i musi od razu iść się umyć to już pomijam bo wtedy serio wali 😂 ale on tego nie ogarnia ze się umyje a mi dalej nie odpowiada 😂
Hej, w czwartek idę do lekarza, przeszły mi bóle głowy, podbrzusze mnie nie boli. Jakoś dziś się pojawił stres… trochę odczuwam zmęczenie jak dużo się poruszam. Ale jakoś dziś przyszły takie dziwne myśli, ze jakos aż za dobrze sie czuje jak na początek ciąży, a w tamtym tyg byłam taka zmielona, wiem trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia, ale No….
Ja tak miałam wczoraj🫣 cała sobotę i niedziele się męczyłam a w poniedziałek jak ręka odjął, ale pod wieczor mnie zemdliło… myśle ze to takie etapy. Wiem bo u mnie tez zaraz myśli ze już po wszystkim… ale podchodzę do tego realnie. Nic już nie dam rady zrobić jeżeli znowu się nie uda. Jest ciąża i w którymś momencie na pewno sie zakończy. Ja licze ze dotrwamy do marca ☺️
Tylko że ja jutro zaczynam 5+0 dopiero
Pierwsza ciąża? Mi w pierwszej dopiero po 6 miesiącu było coś widać. W drugiej w zasadzie od razu jakoś brzuch mi napuchl. Teraz tez widzę ze jest na dole zaokrąglony już, ale ja nie należę do bardzo szczupłych i trochę więcej mam na brzuszku wiec myśle ze nikt na razie się nie zorientuje … 🫣 chce tak dotrwać przynajmniej do 14-15 tygodnia, ponieważ bardzo obawiam się 12-13. Może już w tym 14-15 będę spokojniejsza…

reklama
Do góry