reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
To i ja się przywitam 😉 Termin mam na 16.03., ale wg testów owulacyjnych i temperatury owulacja była 4 dni później . To będzie moja druga ciąża. Mam 15-miesięczną córeczkę w domu. Jeśli chodzi o objawy to właściwie są bardzo delikatne. Trochę bolą mnie piersi, czasem jajniki zakują. Pierwszą wizytę u ginekologa mam 21.07, będzie to wtedy 5tydz+6, trochę się martwię, ze za wcześnie i nie będzie widać serduszka, ale moja gin potem ma urlop. Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy 😃☺️

Dziewczyny, mam takie teoretyczne pytanie. Kiedy najwcześniej ginekolog może wystawić zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?

W teorii w Polskim prawie ciężarna jest chroniona od 1 dnia ciąży więc w każdym tygodniu ginekolog powinien Ci takie zaświadczenie wystawić. W praktyce są ginekolodzy który będą kręcić nosem do momentu aż nie będzie zarodka z bijącym serduszkiem

Dziewczyny karmiące jak wasze piersi? Mnie od wczoraj zaczęły boleć sutki jak młody zaczyna ssać. Myślałam, że je za bardzo wymęczył, ale to chyba przez ciążę, bo dziś też bolą.

To i ja się przywitam 😉 Termin mam na 16.03., ale wg testów owulacyjnych i temperatury owulacja była 4 dni później . To będzie moja druga ciąża. Mam 15-miesięczną córeczkę w domu. Jeśli chodzi o objawy to właściwie są bardzo delikatne. Trochę bolą mnie piersi, czasem jajniki zakują. Pierwszą wizytę u ginekologa mam 21.07, będzie to wtedy 5tydz+6, trochę się martwię, ze za wcześnie i nie będzie widać serduszka, ale moja gin potem ma urlop. Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy 😃☺️
Witaj! Gratulacje i spokojnej ciąży życzę! Też mam termin na 16 marca 😁 Mam już dwoje urwisów 😁

Dziewczyny, mam takie teoretyczne pytanie. Kiedy najwcześniej ginekolog może wystawić zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?
Zależy od lekarza, są tacy co od razu dają L4 ciążowe (nie trzeba zaświadczenia bo na L4 pisze ciąża) No chyba że nie chcesz L4 a chcesz pracować z uwzględnieniem ciąży to wtedy samo zaświadczenie ale wtedy lekarz pisze w którym tygodniu jesteś ciąży więc różnie to może pracodawca odebrać jak np 5 tydzień 😉

Ja byłam w 5t5d i było widać serduszko 🙂

reklama
Do góry