Ja zauważyłam,że jak jeżdżę autem i kieruje to boli mnie później jajnik...może zbieg okolicznościCzuję się jakbym w ciąży nie była Nie mam czasu na obserwowanie siebie, czasem tylko jajnik czy podbrzusze mocniej zakłuje W ogóle o tym nie myśle
reklama
Madllen_pleasure
Fanka BB :)
To i ja się przywitam Termin mam na 16.03., ale wg testów owulacyjnych i temperatury owulacja była 4 dni później . To będzie moja druga ciąża. Mam 15-miesięczną córeczkę w domu. Jeśli chodzi o objawy to właściwie są bardzo delikatne. Trochę bolą mnie piersi, czasem jajniki zakują. Pierwszą wizytę u ginekologa mam 21.07, będzie to wtedy 5tydz+6, trochę się martwię, ze za wcześnie i nie będzie widać serduszka, ale moja gin potem ma urlop. Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy
olka11135
Dziewczyny, mam takie teoretyczne pytanie. Kiedy najwcześniej ginekolog może wystawić zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?
W teorii w Polskim prawie ciężarna jest chroniona od 1 dnia ciąży więc w każdym tygodniu ginekolog powinien Ci takie zaświadczenie wystawić. W praktyce są ginekolodzy który będą kręcić nosem do momentu aż nie będzie zarodka z bijącym serduszkiem
MamaR
Witaj! Gratulacje i spokojnej ciąży życzę! Też mam termin na 16 marca Mam już dwoje urwisówTo i ja się przywitam Termin mam na 16.03., ale wg testów owulacyjnych i temperatury owulacja była 4 dni później . To będzie moja druga ciąża. Mam 15-miesięczną córeczkę w domu. Jeśli chodzi o objawy to właściwie są bardzo delikatne. Trochę bolą mnie piersi, czasem jajniki zakują. Pierwszą wizytę u ginekologa mam 21.07, będzie to wtedy 5tydz+6, trochę się martwię, ze za wcześnie i nie będzie widać serduszka, ale moja gin potem ma urlop. Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy
Zależy od lekarza, są tacy co od razu dają L4 ciążowe (nie trzeba zaświadczenia bo na L4 pisze ciąża) No chyba że nie chcesz L4 a chcesz pracować z uwzględnieniem ciąży to wtedy samo zaświadczenie ale wtedy lekarz pisze w którym tygodniu jesteś ciąży więc różnie to może pracodawca odebrać jak np 5 tydzieńDziewczyny, mam takie teoretyczne pytanie. Kiedy najwcześniej ginekolog może wystawić zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy?
Ja byłam w 5t5d i było widać serduszkoTo i ja się przywitam Termin mam na 16.03., ale wg testów owulacyjnych i temperatury owulacja była 4 dni później . To będzie moja druga ciąża. Mam 15-miesięczną córeczkę w domu. Jeśli chodzi o objawy to właściwie są bardzo delikatne. Trochę bolą mnie piersi, czasem jajniki zakują. Pierwszą wizytę u ginekologa mam 21.07, będzie to wtedy 5tydz+6, trochę się martwię, ze za wcześnie i nie będzie widać serduszka, ale moja gin potem ma urlop. Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy
MamaR
Serduszka jeszcze nie było widać? Myślę czy iść 5+1 czy 6+1 na wizytęU mnie dzisiaj na usg wychodzi 5t5d, zarodek ma 2 mm ♡ a jak u was?
reklama
Marysia1212
Zaciekawiona BB
Ja na kontrolonym dziś usg też 5t5d z miesiączki 5t3d powinno byc i pęcherzyk ciążowy 0.9 cm i właśnie nie było jeszcze zarodka i trochę mnie to martwi :/U mnie dzisiaj na usg wychodzi 5t5d, zarodek ma 2 mm ♡ a jak u was?