I jaka cena? Moja znajoma po tych właśnie takich droższych lepszych,usłyszała że dziecko będzie chore bardzo. Urodził się zdory chłopPappa jest dużo tańsze, chyba 150zl. Ja się na nie nie zdecydowałam, za dużo złego się naczytałam. Wybrałam Sanco.
reklama
NieśmiałaCiężarówka
Fanka BB :)
my podjęliśmy decyzje o USG prenatalnym. Nie widzę potrzeby wiedzieć więcej. Niepotrzebny stres, który nic nie zmieniaI jaka cena? Moja znajoma po tych właśnie takich droższych lepszych,usłyszała że dziecko będzie chore bardzo. Urodził się zdory chłop
Ja też nie będę robiła raczej dodatkowych .my podjęliśmy decyzje o USG prenatalnym. Nie widzę potrzeby wiedzieć więcej. Niepotrzebny stres, który nic nie zmienia
Karooola28
O widzisz dziękuje nie miałam pojęcia o tymże ryzyko często wychodzi przesadzenie wysokie szczególnie jeśli kobieta jest bliska 40. Potem tylko płacz, nerwy, często pada decyzja o amniopunkcji i w rezultacie okazuje się, że dziecko zdrowe. Woleliśmy sobie tego nie fundować i zdecydowaliśmy się na dużo droższe badanie NIPT.
Jutro dopytam ginekologa jeszcze
Helena!
Moderator
chyba 2200 płaciliśmy. To był nasz największy wydatek, ale stwierdziłam, że dla mnie to ważne i wolę zrobić to badanie rezygnując z prywatnej położnej, czy sali jednoosobowej. Dla mnie to nie był priorytet.I jaka cena? Moja znajoma po tych właśnie takich droższych lepszych,usłyszała że dziecko będzie chore bardzo. Urodził się zdory chłop
Helena!
Moderator
no pewnie, to indywidualna decyzja. My np. wózek wybraliśmy jeden z tańszych na rynku, bo dla nas to też nie było ważne. Teraz w ogóle wózek i wyprawkę mamy z głowy. Mi się jedynie zamarzyła 2 osobowa przyczepka rowerowa. Tu też ceny potrafią być szalone.Ja będę robić prenatalne usg + pappa i jak tam coś wyjdzie źle to NIPT. Szczerze mówiąc wolę kupić lepszy wózek niz płacić 3tys za badania.
reklama
vvDomivv
noo piękne kreseczki! Gratulujemy i witamy cieplutkoDobry wieczór kobietki.
Chyba mogę do was dołączyć jak mogę oczywiście Miesiączka spóźniona 5 dni. Dziś po godzinie 17 zrobiłam test. Jutro rano powtórze ale chyba nic już to nie zmieni. Ciąża nie planowana na pokładzie córka Rok i 7 miesięcy. Nie wiem czy sobie poradzę z dwójką. Partner się mega cieszy ale dużo czasu spędza w pracy Mam 29 lat Pierwszy poród SN. Bóle krzyżowe za miło nie wspominam