reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
@IwonaL ja dołączyłam do wątku dopiero w 3 miesiącu bo tez dopiero wtedy dowiedziałam się ze mam termin na 31.03 :) z moich wyliczeń wychodził mi 04.04 dlatego wcześniej sie nie udzielałam :). Nie mam tak wiele czasu jak niektóre kobietki tutaj, bo jeszcze pracuje i mamy tez aktywny czas z mężem w sprawie wykończenia domu. Bardzo miło ze powstał taki wątek i mogłam trochę tutaj poczytać :) mam nadzieje ze nie stracisz chęci do dzielenia się z nami samopoczuciem w tym pięknym okresie 💖

Ja dopiero 16 tydzień ale uważam, ze bardzo duże znaczenie ma materac na jakim śpimy, bo w zeszłym tyg byłam u sis na weekend i z takim bólem pleców u dołu wstawałam, ze aż chodzić nie mogłam, a w domu mamy materac z pianka termoelastyczna i wstaje bez żadnych bólów. :)

Czy macie już wybrana położna?
Miłego dnia 🥰
Ja zapisałam się do szkoły rodzenia, tam podobno mam dostać wszystkie informacje na temat położnej i opieki poporodowej. Nie musisz wybierać położnej z Twojej przychodni POZ. Ja nie mieszkam w miejscu gdzie mam przychodnie i dowiadywałam się w tym temacie.

Kobietki mam pytanie. To moja pierwsza taka wysoka ciąża i jestem trochę zielona...
Od kilku dni czuję takie pulsowanie w dole brzucha, w różnych miejscach, z różną częstotliwością. Nie jest to ból itp.
Czy miałyście coś takiego?
To skończony 20 TC, rozpoczął się 21 TC.
Zastanawiam się czy to ruchy, czkawka czy powinnam się niepokoić? Myślicie żeby iść do lekarza?

Kobietki mam pytanie. To moja pierwsza taka wysoka ciąża i jestem trochę zielona...
Od kilku dni czuję takie pulsowanie w dole brzucha, w różnych miejscach, z różną częstotliwością. Nie jest to ból itp.
Zastanawiam się czy to ruchy, czkawka czy powinnam się niepokoić? Myślicie żeby iść do lekarza?
To chyba ruchy, bo na też mam podobnie 🙂 jakby mnie właśnie ktoś dotykał w różnych miejscach i różnych chwilach

To chyba ruchy, bo na też mam podobnie 🙂 jakby mnie właśnie ktoś dotykał w różnych miejscach i różnych chwilach
Tak, ilość też różna, czasami więcej czasami mniej. Nadal czujesz też takie mrowienie poza tymi dotknięciami? W poniedziałek mamy połówkowe i już się wszystkim stresuje....

Mam bardzo podobnie :) moim zdaniem to ruchy bobaska
Zwlaszcza, że codziennie jest tego coraz więcej 🥰

reklama
Do góry