reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

U mnie problem z pozycją do spania już od ponad miesiąca, a to dlatego, że uwielbiam (a raczej uwielbiałam 🤣🤣) spanie na brzuchu! Kupiłam poduchę w kształcie litery C w Biedrze i bardzo ją lubię :) kosztowała niecałe 70 zł, może jeszcze gdzieś się ostała w sklepowych koszach, jeśli któraś z mamusiek poszukuje to polecam 🤩

reklama
U mnie problem z pozycją do spania już od ponad miesiąca, a to dlatego, że uwielbiam (a raczej uwielbiałam 🤣🤣) spanie na brzuchu! Kupiłam poduchę w kształcie litery C w Biedrze i bardzo ją lubię :) kosztowała niecałe 70 zł, może jeszcze gdzieś się ostała w sklepowych koszach, jeśli któraś z mamusiek poszukuje to polecam 🤩
Też ją mam z biedry 😃

Jestem, jestem. 🖐 Oprócz lekkiej anemii jest w porządku. Lekarz znowu zawiedziony, bo dzieciątko nie chce współpracować, ostatnio było całkowicie pionowo, dziś znowu całkowicie rozłożone poziomo 🤣, kolejna wizyta będzie już połówkowa i mam nadzieje, ze wtedy coś konkretnego się dowiem 🤗
A moje samopoczucie dziś rano było bardzo dobre, a teraz jest baaardzo średnie.. 🤮

Jestem, jestem. 🖐 Oprócz lekkiej anemii jest w porządku. Lekarz znowu zawiedziony, bo dzieciątko nie chce współpracować, ostatnio było całkowicie pionowo, dziś znowu całkowicie rozłożone poziomo 🤣, kolejna wizyta będzie już połówkowa i mam nadzieje, ze wtedy coś konkretnego się dowiem 🤗
A moje samopoczucie dziś rano było bardzo dobre, a teraz jest baaardzo średnie.. 🤮
Najważniejsze że jest dobrze 🙂
A coś na tą anemię Ci powiedział ?

Masz jeszcze mdłości? W którym tygodniu jesteś? Przepisał Ci lekarz jakieś żelazo na tą anemię, czy masz po prostu bardziej dbać o dietę?

Hej dziewczyny 🙂 czy jest szansa powrotu do wątku prywatnego? Bo chyba zdecydowana większość z Was przeszła już do grupy prywatnej, a warunkiem dostępu do niej była większa aktywność na forum. Dajcie proszę znać, czy w ogóle rozwazacie dołączanie innych dziewczyn, czy rezygnujecie z pierwotnego pomysłu. Wtedy my-pozostale mamuśki będziemy ewentualnie myśleć o tym, by założyć też swój odrębny wątek zamknięty. 🙂

Hej dziewczyny 🙂 czy jest szansa powrotu do wątku prywatnego? Bo chyba zdecydowana większość z Was przeszła już do grupy prywatnej, a warunkiem dostępu do niej była większa aktywność na forum. Dajcie proszę znać, czy w ogóle rozwazacie dołączanie innych dziewczyn, czy rezygnujecie z pierwotnego pomysłu. Wtedy my-pozostale mamuśki będziemy ewentualnie myśleć o tym, by założyć też swój odrębny wątek zamknięty. 🙂
Te wątki prywatne wydają mi się przeciwieństwem tego, czym to forum jest z założenia - grupą wsparcia. Plus jest to bardzo nie fajne, że kilka dziewczyn ocenia kto ( według nich! ) nadaje się do tego wątku, np na podstawie aktywności, która wg tych dziewczyn ma 'być wystarczająca' - co jest bardzo krzywdzące, bo niektóre dziewczyny zaglądają to co kilka dni, niektóre mają trudną ciążę i powoli zbierają się do napisania pierwszego komentarza - czy to oznacza, że już nie zasługują na wsparcie? Nie było żadnej informacji czy ten wątek jest już aktywny, tylko pytanie kto jest chętny - i sporo dziewczyn teraz się zastanawia o co chodzi - czy wątek jest a nie zostały dodane? Chciałam dodać, że dostałam tutaj OGROM wsparcia od cudownych dziewczyn, za co jestem ogromnie wdzięczna. Też staram się wspierać jak mogę. Ale jestem bardzo przeciwna takim praktykom - i dla jedności nie chodzi mi o sam wątek prywatny, bo rozumiem, że niektóre dziewczyny mogą mieć taką potrzebę, ale o to w jaki sposób jest to przeprowadzane i w jaki sposób niektóre dziewczyny oceniały aktywność innych użytkownikowniczek tego forum. To moje 3 grosze.

reklama
Ale zazdroszczę 🤩
mi brzuszek wystaje i już tęsknię za spankiem na brzuchu

A co do poduszki ja mam w kształcie litery U i ja bardzo lubię (ok 40zl dałam)
A ja, mogłam zapytać tutaj o rekomendacje zanim przepłaciłam za moja poduszkę 🙈 ja mam od początku problem z biodrami podczas spania, bardzo mnie bolą i przewracam się z boku na bok całą noc - idę jutro do fizjoterapeuty to może coś poradzi.

Do góry