reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny wy macie maluchy. A ja mam córkę 12lat i powiem Wam szczerze, że pomimo tego że cieszę się z całego serca to jest też przerażona. Młoda moja to duża dziewczynka, a teraz zamieszanie z malenstwem. Odzwyczaiłem się od nocnego wstawania, przewijania itp. wiem że bd musiała przypomnieć sobie wiele rzeczy, ale i tak strach mnie ogarnia😀

reklama
dziewczyny, 29 09 będą szła do lekarza na popołudnie po l4, czy tego dnia muszę iść do pracy rano ?
Nie, wystarczy, że zgłosisz, że od tego dnia będziesz już na zwolnieniu. Ja też tak miałam (ale powiedziałam dużo wcześniej, że od 1 września idę na zwolnienie, a wizytę miałam właśnie 1.09 na 13).

Od początku ciąży mam wiecznie przygody, a mój facet to taka ciapa losu, w tamtą sobotę poprosiłam go, aby kupił farbę do grzejnika w biurze (bo musiałem wynająć nowe), mówiłam mu patrz, żeby była to farba wodna itp., a on w Castoramie zapytał jakiegoś "fachowca od farb" i polecił mu farbę olejną silną do rdzy Hammerite, która nadaje się do malowania głównie na zewnatrz/ale jak to napisał producent do wewnątrz również po dokładnym wywietrzeniu. I się zaczęło, pomalował nią grzejnik, parapet i rurę, smród niesamowity, dzisiaj mija 9 dzień od pomalowania. Okno w pomieszczeniu otwarte jest od samego początku malowania i w ogóle nie zamykane, dodatkowo kupiłam oczyszczacz powietrza Xiaomi z filtrem hepa i aktywnym węglem, żeby ten zapach i toksyny zneutralizować . Jak wchodzę do tego pomieszcza czuć nadal lekko farbą. Moje pytanie jako napewno lepiej doświadczone i mądrzejsze ode mnie kobietki: Czy już mogę przebywać w tym pomieszczeniu? Nie mogę ciągle zbywać klientów robię to w sumie już od tygodnia. Strasznie panikuję, że zaszkodzi to dziecku w brzuszku. Mój facet nie chce już tego słuchać, bo mówi, że popełnił błąd, a ja go za to codziennie karam.
Ale się napisałam, wywaliłam cały problem, który leży mi na sercu, ale liczę na Waszą wiedzę na temat farb.
Dobrze z siebie wyrzucić to to leży na sercu czasem. Polecam też pamiętnik. Myślę, że z oparami lepiej nie ryzykować, jeśli nadal czujesz zapach to siedząc w tym pomieszczeniu pewnie po jakimś czasie zacznie Cię boleć głowa. A Twój facet posłuchał kogoś, kto powinien się na tym znać - dlatego pytamy o zdanie lekarzy, prawników, farmaceutów itd. czasem zdarza się, że ktoś nam źle poradzi. Pewnie wie, że w tym okresie musi radzić siebie z Tobą i hormonami x 10000 😉

Dziewczyny wy macie maluchy. A ja mam córkę 12lat i powiem Wam szczerze, że pomimo tego że cieszę się z całego serca to jest też przerażona. Młoda moja to duża dziewczynka, a teraz zamieszanie z malenstwem. Odzwyczaiłem się od nocnego wstawania, przewijania itp. wiem że bd musiała przypomnieć sobie wiele rzeczy, ale i tak strach mnie ogarnia😀
Zobaczysz, ze córka się zaangażuje i będzie pomagać :) moja mama urodziła moja siostrę jak miałam 10 albo 11 to pomagałam w kąpieli, pobujalam, zostałam z mała na chwile, mamie robiłam kanapki :)

Mąż odświeżał grzejniki w poprzedniej ciąży. Wiem jaki to smród. Chociaż ja miałam wrażenie ze 3 dni to już nie śmierdziało, ale one nie były wtedy grzane
No właśnie tam też nie jest grzane, a mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie @IsabellaW, czy przebywałam w tym ponieszczeniu po pomalowaniu grzejnika po tych 3 dniach? Dzisiaj byłam z koleżanką w tym moim lokalu i ona mówi, że nic kompletnie nie czuje, a ja że mam węch jak pies

No właśnie tam też nie jest grzane, a mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie @IsabellaW, czy przebywałam w tym ponieszczeniu po pomalowaniu grzejnika po tych 3 dniach? Dzisiaj byłam z koleżanką w tym moim lokalu i ona mówi, że nic kompletnie nie czuje, a ja że mam węch jak pies
Tak przebywałam, ale nie jakoś długo bo tam nie mieszkaliśmy w tym czasie. Dużo wietrz, nie martw sie tym jakoś bardzo :) koleżanka nie czuje wiec pewnie troszkę sie nakrecilas, ale wierze ze w 1 dzień smród musiał być okropny. Pomysł, ze dużo dziewczyn w ciąży pracuje jako fryzjerki, to jest dopiero wdychanie chemii albo co gorsze przyklejanie rzes. Żyją i dzieciaczkom nic sie nie stało :)

reklama
Tak przebywałam, ale nie jakoś długo bo tam nie mieszkaliśmy w tym czasie. Dużo wietrz, nie martw sie tym jakoś bardzo :) koleżanka nie czuje wiec pewnie troszkę sie nakrecilas, ale wierze ze w 1 dzień smród musiał być okropny. Pomysł, ze dużo dziewczyn w ciąży pracuje jako fryzjerki, to jest dopiero wdychanie chemii albo co gorsze przyklejanie rzes. Żyją i dzieciaczkom nic sie nie stało :)
Dziękuję za odpowiedź 🤗🤗🤗, która mnie przede wszystkim uspokoiła, w ciąży człowiek przewrażliwiony jest i przede wszystkim nie chce zaszkodzić, a na necie takie głupoty czasem piszą, że to nie wiadomo czy się bać czy płakać i przez palce to wszystko brać. ❤️❤️❤️

Do góry