reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Witam się ;) choć trochę nie mogę w to uwierzyć.
Za mną ciąża biochemiczna i od razu w kolejnym cyklu ujrzałam dwie kreski.
Beta ponad 3000, więc trzymam kciuki, że tym razem się uda :)
to tak jak ja się zaskoczyłam jak wczoraj zobaczyłam dwie kreski, a ostatni cykl zakończyłam biochemem

Cześć wszystkim! Witam się bardzo nieśmiało. Dzisiaj powinnam dostać @, ale od 19 czerwca domyślam się, ze nie nadejdzie i oby tak pozostało do marca 2023. Jestem mama 2 wspaniałych dzieciaczków z ciaz zupełnie bezproblemowych ☺️ 3,5 roku temu postanowiliśmy z mężem, ze postaramy się o kolejna pociechę, ale jakoś nam nie wychodziło. W lutym 2021 okazało się ze się udało (plamienie implantacyjne) jednak poszło kilka dni po spodziewanej miesiączce… w pazdzierniku udało się poraz kolejny i na dniach zostalibyśmy rodzicami, ale los chciał nas bardziej doświadczyć i po świętach dowiedzieliśmy się o poronieniu chybionym. Ronilam „naturalnie” oczekując w domu. Czytam, ze boicie się porodu, ja się bałam 2 bo przy 1 byłam głupia i myslalam ze to większa „ku.pka”. Jednak poronienie 8tc przeciągało mnie gorzej niż oba porody razem. Także nie boje się porodu, ja się boje poronienia… Mam wielka nadzieje, ze żadnej z nas nie spotka taki los i wszystkie dotrwamy do marca 🙂 @MamaR kto by pomyślał ze się spotkamy na marcowkach? 😉
u mnie dzisiaj test pozytywny, nie tak ciemna ta kreseczka jak bym chciała, ale ewidentnie widoczna 😊 jutro i w piątek badam betę, żeby spać chociaż troszczkę spokojnie ☺️ Od 3 dni mdłości na wieczor, nic mi się nie chce i wieczorami jestem padnięta. Jedzenie również mi nie wchodzi.

Gratuluje wszystkim! 😘😘😘
Mam podobnie zmęczenie i brak apetytu i ciągnący brzuch ☺️
Gratulacje trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 😘

Ja bym nie rezygnowala ze ślubu, później będzie tylko ciężej 🙃

Iść powinien już być zarodek 😆

Witaj! Gratulacje i nudnej ciąży życzę 😘

Od którego tygodnia można robić Nifty? Też się zastanawiam czy nie zrobić.

Jest tak, korzystałam kilka razy, nie ważne który to tydzień 😆

Beta ok, bardziej ten progesteron mnie martwi bo mam na podobnym poziomie i biorę luteine 2x1

Bliźniaki? Ja bym chciała 😁
od 10go tygodnia, choć czytałam że lepiej zrobić nie wcześniej niż w 11 zeby było pewniejsze
ja jestem non stop głodna i rzucam się co godzina na jedzenie. Do tego senność. Dziś udało mi się z młodym 1,5h pospać, ale super było 😍

Hmmm to ja jakas dziwna jestem 😜 ani mdlosci ani nadmiernego apetytu- tak bym powiedziała standardowo 😅
Cześć wszystkim! Witam się bardzo nieśmiało. Dzisiaj powinnam dostać @, ale od 19 czerwca domyślam się, ze nie nadejdzie i oby tak pozostało do marca 2023. Jestem mama 2 wspaniałych dzieciaczków z ciaz zupełnie bezproblemowych ☺️ 3,5 roku temu postanowiliśmy z mężem, ze postaramy się o kolejna pociechę, ale jakoś nam nie wychodziło. W lutym 2021 okazało się ze się udało (plamienie implantacyjne) jednak poszło kilka dni po spodziewanej miesiączce… w pazdzierniku udało się poraz kolejny i na dniach zostalibyśmy rodzicami, ale los chciał nas bardziej doświadczyć i po świętach dowiedzieliśmy się o poronieniu chybionym. Ronilam „naturalnie” oczekując w domu. Czytam, ze boicie się porodu, ja się bałam 2 bo przy 1 byłam głupia i myslalam ze to większa „ku.pka”. Jednak poronienie 8tc przeciągało mnie gorzej niż oba porody razem. Także nie boje się porodu, ja się boje poronienia… Mam wielka nadzieje, ze żadnej z nas nie spotka taki los i wszystkie dotrwamy do marca 🙂 @MamaR kto by pomyślał ze się spotkamy na marcowkach? 😉
u mnie dzisiaj test pozytywny, nie tak ciemna ta kreseczka jak bym chciała, ale ewidentnie widoczna 😊 jutro i w piątek badam betę, żeby spać chociaż troszczkę spokojnie ☺️ Od 3 dni mdłości na wieczor, nic mi się nie chce i wieczorami jestem padnięta. Jedzenie również mi nie wchodzi.

Gratuluje wszystkim! 😘😘😘

Witamy Kochana i 3mamy kciuki żeby tym razem było wszystko szczęśliwie i zdrowo ❤️🍀
Witam się ;) choć trochę nie mogę w to uwierzyć.
Za mną ciąża biochemiczna i od razu w kolejnym cyklu ujrzałam dwie kreski.
Beta ponad 3000, więc trzymam kciuki, że tym razem się uda :)

No witamy na pokładzie! Również trzymamy mooocno kciuki! 🍀❤️

Kurczaki wszystkie narzekacie na pr9bkeny z jedzeniem (albo w jedną albo w drugą) a u mnie bez sensacji 😜 albo jeszcze mnie dopadnie ale jakas inna jestem 😅🤷🏼‍♀️

No dobra jest jedną rzecz na którą mam mega ochotę 😅 zawsze i wszędzie od tygodnia- cukierki owocowe (mentosy i fruttella 😜) I to jakby tyle 🤣🤷🏼‍♀️

Kurczaki wszystkie narzekacie na pr9bkeny z jedzeniem (albo w jedną albo w drugą) a u mnie bez sensacji 😜 albo jeszcze mnie dopadnie ale jakas inna jestem 😅🤷🏼‍♀️
Ciesz się ze Ci nic nie jest bo może się to zmienić za kilka dni 😂 tak mi dzisiaj endokrynolog powiedziała zd fajnie ze tylko śpię i nie mam mdłości zachcianek itd ale może się to zmienić z dnia na dzień wiec cieszę się tym jak jest teraz 😂

Ciesz się ze Ci nic nie jest bo może się to zmienić za kilka dni 😂 tak mi dzisiaj endokrynolog powiedziała zd fajnie ze tylko śpię i nie mam mdłości zachcianek itd ale może się to zmienić z dnia na dzień wiec cieszę się tym jak jest teraz 😂
he he może masz racje 😁 a jak pp wizycie? Czegoś się dowiedziałaś? Jakieś leki - coś nowego, czy wszystko jest ok?

he he może masz racje 😁 a jak pp wizycie? Czegoś się dowiedziałaś? Jakieś leki - coś nowego, czy wszystko jest ok?
Dawkę mam zobaczyć ta co biorę i co 4 tygodnie badania i dawać znać na maila i będziemy zmieniać dawki jeśli trzeba i widzimy się po rozwiązaniu :)
Mam wspaniała lekarkę, nie naciąga ! :)
Mowila żeby odpoczywać, unikać szkodliwych substancji i infekcji w tych 2-3 miesiacach bo są najważniejsze i większość wad bierze się właśnie z takich rzeczy.
Już czekam na kolejny poniedziałek żeby zobaczyć czy na usg będzie więcej widać 🤪

reklama
Jestem szczęśliwa bo właśnie montują mi klimatyzację do domu 🥰 Miałam bardzo ciepło po 29°C, wkoncu będzie można zyc w te upały.

Planujecie wakacje? Myśmy chcieli jechać nad morze w sierpniu a mamy cała Polskę do przejechania i zastanawiam się czy to dobry pomysł 🙃

Do góry