Mam nadzieje !na pewno będzie dobrze! 3mamy kciuki!!!!
reklama
Mythopoeia
Fanka BB :)
A no ty masz jakieś inne te zakresy, to ja się nie znam ja zawsze jak byłam to od 5 była ciążaO w takich mój tato był z bliźniaków także wiecie. Betę robiłam jakoś 4t4d chyba czy 4t3d.
I nie było przyrostu dużego bo jakieś 38% wręcz malutko a doktorka stwierdziła że oba są ok. Może przy takich wysokich jak czytałam powyżej 6.000 nie podwoi się o 66% w 48h a po 72
vvDomivv
dlatego właśnie ważne żeby w jednym laboratorium powtarzać dane badania bo każde może mieć inny zakres/jednostki w których dokonują pomiarówA no ty masz jakieś inne te zakresy, to ja się nie znam ja zawsze jak byłam to od 5 była ciąża
Karooola28
Masz inna jednostkę 6000 to chyba będzie 60 albo 600 zobacz dobrze już teraz nie pamietamO w takich mój tato był z bliźniaków także wiecie. Betę robiłam jakoś 4t4d chyba czy 4t3d.
I nie było przyrostu dużego bo jakieś 38% wręcz malutko a doktorka stwierdziła że oba są ok. Może przy takich wysokich jak czytałam powyżej 6.000 nie podwoi się o 66% w 48h a po 72
Karooola28
Hahahaha No i fajnie bo ja miałam 2dni po spodziewanej miesiączce prawie 500 i mam przeczucie ze to dziewczynka będzieNiska beta (ale oczywiscie z poprawnym przyrostem) to podobno chłopiec u mnie to się sprawdziło ostatnio, zaczynałam od 20. Nie martw się, jak był cień to musiałaś mieć maksymalnie 20 betę wtedy a to oznacza, że przyrost jest ok.
Karooola28
Jest dobrze ))Mam pierwszą betę (jutro dzień spodziewanej miesiączki) - oby rosła
MamaR
Ja bym nie rezygnowala ze ślubu, później będzie tylko ciężejDziewczyny mam dwa pytania czy jak w piątek mam rejestrację do endokrynologa to zleci mi chyba szybko TSH i nie muszę lecieć robić za kasę ( biorę eutyrox 75 teraz) . Co myślicie? A drugie pytanie to.mielismy iść ślub załatwiać, ale ciąża, w sumie nie wiem jak się rozwinie. Bralybyscie ślub w ciąży czy lepiej czekać aż się bobo.urodzi? Ślub bez wesela jak coś.
Iść powinien już być zarodekDziewczyny, mam możliwość umówienia się do swojego ginekologa na 12 lipca, będzie to mniej więcej 6 tydzień.
Iść?
Witaj! Gratulacje i nudnej ciąży życzęHej Dziewczyny, miło Was poznać melduję się z terminem wg OM na 28.02, ale jestem na 99,9% pewna, że Maluszek będzie marcowy, także pozwólcie, że zostanę z Wami (owulacja była trochę później, od lat też mam zdiagnozowane PCOS leczone głównie dietą z niskim IG). Wizytę u gin mam dopiero na 11.07, także za tydzień dowiem się co i jak
Jestem żoną, mamą 3 dzieci (7l., 5l. i 1 rok) i dietetykiem klinicznym (prowadzę swój gabinet).
Dobrego dnia!
Od którego tygodnia można robić Nifty? Też się zastanawiam czy nie zrobić.zresztą narazie czekamy na Nifty. Jak tam będzie wszystko ok i będziemy znać płeć to wrócimy do głosowania
Jest tak, korzystałam kilka razy, nie ważne który to tydzień@Moonstone czy jest w polskim prawie taki myk, że jak ciężarna zachoruje, i np. potrzebuje pilnej konsultacji z jakimś specjalistą, to powinni jej znaleźć termin na wizytę w ciągu 7 dni?
Beta ok, bardziej ten progesteron mnie martwi bo mam na podobnym poziomie i biorę luteine 2x1Dziewczyny, w środę ubiegłą miałam cień cienia, dziś beta wg mnie marna. Powtarzam w czwartek.
Bliźniaki? Ja bym chciałaDobra to czemu moja beta w 4tygodniu wyniosła aż 5800? No i nie podwoiła się bo kolejna 8008,Doktorka powiedziała że jest prawidłowa i pierwsza jak i powtórka... Nie miałam na starcie tej mniejszej jak u Was tylko od razu 5800.
Już nic nie czytam. Czekam na wizytęMasz inna jednostkę 6000 to chyba będzie 60 albo 600 zobacz dobrze już teraz nie pamietam
pluto_nova
Moderator
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak się czujecie? Macie już jakieś objawy, czy przechodzicie ciążę jak niektórzy COVID - bezobjawowo?
reklama
Ja bym wolała za razem bliźniaki niż dwa osobne porodyJa bym nie rezygnowala ze ślubu, później będzie tylko ciężej
Iść powinien już być zarodek
Witaj! Gratulacje i nudnej ciąży życzę
Od którego tygodnia można robić Nifty? Też się zastanawiam czy nie zrobić.
Jest tak, korzystałam kilka razy, nie ważne który to tydzień
Beta ok, bardziej ten progesteron mnie martwi bo mam na podobnym poziomie i biorę luteine 2x1
Bliźniaki? Ja bym chciała