reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
dziewczyny chce kupić jakiś zestaw witamin, podpowiedzcie mi jakie bierzecie?
Ja początkowo brałam prenatal uno, ale bardzo źle się po nim czułam. Okropne bóle wątroby. Później miałam jakieś inne wotaminy, i to samo. Myślę że może miałam za dużo jakieś wit . albo nie wiem co. Teraz biorę tylko kwas foliowy i Wit D. Staram się jeść zdrowiej niż zawsze.

Ja początkowo brałam prenatal uno, ale bardzo źle się po nim czułam. Okropne bóle wątroby. Później miałam jakieś inne wotaminy, i to samo. Myślę że może miałam za dużo jakieś wit . albo nie wiem co. Teraz biorę tylko kwas foliowy i Wit D. Staram się jeść zdrowiej niż zawsze.
Również biorę tylko kwas foliowy i wit. D

to żaden wstyd! Nie każdy musi wszystko wiedzieć :) ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie i właśnie wlaczylyscie mi zapalnik!!!! 🤣 pracuje w takim miejscu, ze ciagle tylko chodzę i mówię ludziom co badać, jak badać, gdzie badać, także sorry not sorry 🤣 takie zboczenie ;)
najlepiej robić w miejscu, gdzie będzie lekarz radiolog :) na NFZ musi być skierowanie, ale prywatnie to koszt ok 100 zł, a uwierzcie, ze chorują dziewczyny po 17 lat…
Okej dzięki, jak pojde na wizytę to powiem ze poproszę o takie skierowanie, wiem że u nas w szpitalu wykonują takie badania :)
Maskara nigdy nie pomyślałam, żeby coś takiego zdobić... raz tylko miałam macane cycki i lekarz mówił, że zadnych zmiany nie są wyczuwalne to tyle... :/

Ja teraz biorę ten femibion 1 :)
Okej dzięki, jak pojde na wizytę to powiem ze poproszę o takie skierowanie, wiem że u nas w szpitalu wykonują takie badania :)
Maskara nigdy nie pomyślałam, żeby coś takiego zdobić... raz tylko miałam macane cycki i lekarz mówił, że zadnych zmiany nie są wyczuwalne to tyle... :/
A teraz jak jeszcze mnie tak te sutki bolą to zaczęłam panikować:/ ale to pewnie od ciazy nie od raka odrazu

ja z kawą mam dokładnie taką samą relację teraz. Wcześniej mogłam wypić i 3 i 4 dziennie. Teraz w ogóle mnie nie ciągnie.
ja identycznie! Szokujące to jest jak organizm i potrzeby kobiety w ciąży się zmieniają. Wcześniej pilam 3 kawy obowiązkowo, a teraz... raz wmusilam w sobie rozpuszczalna jak miałam cisnienie mega niskie.

Ja ciągle myślę i myślę nad tymi badaniami prenatalnymi. Byłam już pewna że zrobię SANCO i usg, żeby dodatkowo za pappe nie płacić. Ale pappa ocenia też łożysko i możliwości przedwczesnego porodu. Ale jak bym miała zrobic wszystko to 3000 zł... I zdecydowałam chyba, że zrobię test pappa plus usg a jak wyjdzie coś nie tak to zrobię nipt.

reklama
ja identycznie! Szokujące to jest jak organizm i potrzeby kobiety w ciąży się zmieniają. Wcześniej pilam 3 kawy obowiązkowo, a teraz... raz wmusilam w sobie rozpuszczalna jak miałam cisnienie mega niskie.

Ja ciągle myślę i myślę nad tymi badaniami prenatalnymi. Byłam już pewna że zrobię SANCO i usg, żeby dodatkowo za pappe nie płacić. Ale pappa ocenia też łożysko i możliwości przedwczesnego porodu. Ale jak bym miała zrobic wszystko to 3000 zł... I zdecydowałam chyba, że zrobię test pappa plus usg a jak wyjdzie coś nie tak to zrobię nipt.
Dlaczego Sanco, a nie Nifty? Pytam orientacyjnie.

Do góry