NieśmiałaCiężarówka
Fanka BB :)
witamy!hej!chciałam się przywitać, bo zdaje się, że w końcu znalazłam odpowiedni dla siebie wątek
pozdrowienia dla wszystkich
![]()
Napisz coś o sobie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
witamy!hej!chciałam się przywitać, bo zdaje się, że w końcu znalazłam odpowiedni dla siebie wątek
pozdrowienia dla wszystkich
![]()
ja mam, ale nie wiem czy trzeba. Kartę można założyć kiedy się chce.O super. Trzeba jakąś mieć kartę stałego klienta czy coś?
ojej! Cudowne wieściWróciłam. 4mm, i serduszko jest, zlecił resztę badań i widzimy się 18.08![]()
myślę że to dużo zależy od sprzętu i budowy ciałamoze juz bedzie mozliwosc? Skoro w 8 tygodniu sie da. Chociaz nie wiem, czy takie badanie przez brzuch nie jest mniej dokladne, ale nie wydaje mi siemoze warto zapytac?
ja z tego względu że wszystkie te badania miałam wykonywane przed in vitro to teraz tylko Morfologia roszerzona, mocz, tsh, glukoza, cytologie powiedziała mi że powtórzymy sobie poznien bo miałam w maju robioną wiec narazie wystarczy.to zależy dokładnie kiedy. Ja już na środę mam mieć chociażby toksoplazmozę, CMV, różyczkę wszystkie IgG i IgM. Ponadto mam glukozę, mocz, morfologię, tsh, kiłę, HIV, CRP. Na pewno jeżeli nigdy nie robiłaś to grupę krwi. Ja tez miałam wymaz z pochwy zlecony na samym początku.
dziś jest 6+4ojej! Cudowne wieściktóry tc wychodzi?
myślę że to dużo zależy od sprzętu i budowy ciałaale zawsze warto zapytać! Najwyzej dowiesz się że będzie to możliwe dopiero w takim a takim tygodniu
![]()
ja z tego względu że wszystkie te badania miałam wykonywane przed in vitro to teraz tylko Morfologia roszerzona, mocz, tsh, glukoza, cytologie powiedziała mi że powtórzymy sobie poznien bo miałam w maju robioną wiec narazie wystarczy.
chodzi o konflikt serologiczny. To bardzo ważneA o co chodzi z tą grupą krwi? W sensie ja porobiłam wszystkie badania, jest ok. Dostałam skierowanie na grupę krwi. I lekarz pytał jaka jest grupa krwi mojego męża. Czy to jest istotne? Wiecie o co chodzi i czy ja muszę to wiedzieć?
Ja mam minus, mąż ma plusa i jeżeli pierwszy syn odziedziczył + po tatusiu to mój organizm podczas porodu mógł wytworzyć przeciwciała anty-D czyli przeciwko + i gdyby drugie dziecko odziedziczyło też + to moje przeciwciała "posklejałyby" mu krwinki. Dlatego w 72h po porodzie trzeba podać immunoglobiline, żeby organizm tych przeciwciała anty-D nie wytworzył. W ciąży raczej nie ma to znaczenia, ale istotne jest po porodzie, szczególnie jeśli planuje się więcej dzieciA o co chodzi z tą grupą krwi? W sensie ja porobiłam wszystkie badania, jest ok. Dostałam skierowanie na grupę krwi. I lekarz pytał jaka jest grupa krwi mojego męża. Czy to jest istotne? Wiecie o co chodzi i czy ja muszę to wiedzieć?
I ja 27.03To na razie mamy ten sam terminale jeszcze przede mną wizyta u lekarza
![]()
w sumie to nie jeszcze nie jestem na 100 % pewna, czy "marcowa grupa" to moja grupawitamy!
Napisz coś o sobie![]()
ja mam w sierpniuDziewczyny jeśli któraś ma urodziny w najbliższym czasie, to w diagnostyce wszystkie (albo prawie wszystkie) badania są 50% tańsze w dniu urodzin. Polecam, szczególnie teraz.