Ból kiszek? Ja czasami czuje taki ból żołądka jak by mi się przyklejał do plecówDo mega mdłości doszedl już trzeci dzień ból.kiszek. ale taki, że muszę się położyć albo usiąść. Ja też nie mogę za bardzo jeść, ale zmuszam się, żeby żołądek pracował. Wiem, że to minie. Muszę być silna dla dzieci i pewny h spraw. Miłego weekendu dziewczyny!
reklama
natala123456
Fanka BB :)
Wiesz moja szwagierka była na antybiotyku jeszcze nie wiedząc ze jest w ciąży i tez cała ciaze później się bała, ale było wszystko ok i ma zdrowego syna Także nie martw się. Ja tez uwazam ze lepiej infekcje wyleczyć niż z nią chodzić i się męczyć.A ja dziewczyny trochę zamilklam bo kiepsko u mnie ze zdrowiem :/
Zaczął się urlop i zapalenie pecherza ale udało mi się z sokiem żurawiny i zakwaszając organizm a unikając cukru, może tez szybko wyłapałam i udało się bez leków ale niestety chyba mnie przewiało bo nie kapalam się w morzu i dostałam obustronnego zapalenia uszu, musiałam iść do lekarza bo niestety w aptece babka powiedziała ze tylko akustone a to są oleje do czyszczenia uszu, w środę chyba cały dzień przespałam, wzięłam paracetamol ale nie pomogło nic, wiec osłabienie, gorączka opuchnięta buzia ból uszu i wydzielina No i głucha byłam i wyladowalam u laryngologa i mam antybiotyk miejscowo do uszu ale jednak lekarz powiedział ze infekcja nieleczona jest gorsza niż antybiotyk ze to nie doustnie, ginekolog tez kazał wziąć ale martwię się okropnie
Biorę, jest mi lepiej ale się martwię
Wierze jednak ze będzie dobrze wszystko.
Wizytę mam 11.08 wiec będę do tego czasu się bać pewnie
Chce_byc_mama_wielu
Tak. Żołądek też mnie boliBól kiszek? Ja czasami czuje taki ból żołądka jak by mi się przyklejał do pleców
Jadziak
Początkująca w BB
Dziewczyny, 10 dni przed zaplodnieniem walczylam z salmonella. Wyladowalam w szpitalu mega odwodniona. Nie dali mi antybiotyku a organizm po tygodniu sam ja zwalczyl. (Po tym czasie czulam sie juz ok). Przez wysoka goraczke tez dostalam wczesniej okres (ten ostatni ) i sama nie wiem czy sie powinnam martwic tym, czy to moze miec jakis wplyw na rozwoj Zarodka. Za tydzien mam dopiero pierwsza wizyte
Chce_byc_mama_wielu
Chyba nie, na początku chyba 14 dni od zapłodnienia działa zasada wszystko albo nic. Ja mam wizytę dopiero 9 sierpnia, tą serduszkowa. Trzymam kciukiDziewczyny, 10 dni przed zaplodnieniem walczylam z salmonella. Wyladowalam w szpitalu mega odwodniona. Nie dali mi antybiotyku a organizm po tygodniu sam ja zwalczyl. (Po tym czasie czulam sie juz ok). Przez wysoka goraczke tez dostalam wczesniej okres (ten ostatni ) i sama nie wiem czy sie powinnam martwic tym, czy to moze miec jakis wplyw na rozwoj Zarodka. Za tydzien mam dopiero pierwsza wizyte
natala123456
Myśle ze skoro do zapłodnienia doszło po przebytej sarmonelii to nie powinnaś się martwić Tak jak napisała @Marcemma90 Twój organizm postawił na wszystko Powodzenia!Dziewczyny, 10 dni przed zaplodnieniem walczylam z salmonella. Wyladowalam w szpitalu mega odwodniona. Nie dali mi antybiotyku a organizm po tygodniu sam ja zwalczyl. (Po tym czasie czulam sie juz ok). Przez wysoka goraczke tez dostalam wczesniej okres (ten ostatni ) i sama nie wiem czy sie powinnam martwic tym, czy to moze miec jakis wplyw na rozwoj Zarodka. Za tydzien mam dopiero pierwsza wizyte
Natalia1991991
mnie piersi nie bolały wcale i nie bolą. ani w 1 ciąży ani w drugiej teraz.Ja wlasnie mam dzisiaj gorszy dzien…nie wiem, czy sobie ubzduralam, ale przestaly mnie kompletnie bolec piersi. Moge je dotykac, sciskac i nic, a wczesniej przeszkadzal mi nawet prysznic…jestem juz tak negatywnie nastawiona, ze nie wiem. Chce mi sie caly czas plakac, ze stracilam druga ciaze, cos mi caly czas mowi, ze to plamienie bylo oznaka tego, ze serduszko przestalo bic…a przeraza mnie moja intuicja, bo zazwyczaj mam racje. Przepraszam, ze Wam tak biadole, ale zyje jak na szpilkach i mam bardzo zle mysli… boje sie drugiej wizyty jak cholera. Bo podejrzewam co uslysze.
Inaczej jak bolą i przestaja a inaczej jak od początku nie bolały.mnie piersi nie bolały wcale i nie bolą. ani w 1 ciąży ani w drugiej teraz.
palmtree
Ja mam ct2 i w tej ciąży mam jazdy z cukrem na czczo. Po posiłkach chociaż jest ok.Ja mam ct1. A Ty? Jak sobie radzisz? U mnie czasami takie pagórki (mam monitoring glikemii)
reklama
vvDomivv
znam tez osoby które kwitną w ciszy z dziewczynkami wiec to chyba naprawdę nie regulaZ tym to akurat się zgodzę, bo dużo kobiet jakie znam w ciąży z córkami zbrzydło, były bardziej opuchnięte a z synami ładniej wyglądały. Na pewno nie wszystkie, ale ja sama na swoim przykładzie też zauważyłam. Z córką przytyłam 25 kg( pomimo że przez pierwsze tygodnie schudłam ponad 7) z synem przytyłam ok 8 kg i wyglądałam dużo lepiej. Z synem miałam ochotę na mango i jabłka z córką nie słodycze ale inne smaki.
ojej! Taj mi przykro wiem jak to jest bo ja sama się z infekcja witusowa borykałam mam nadzieję że wszystko się dobrze skonczy! Najważniejsze że jesteś pod opieką lekarza i że Twój ginekolog tez o tym wie ściskam mocno!!! ❤A ja dziewczyny trochę zamilklam bo kiepsko u mnie ze zdrowiem :/
Zaczął się urlop i zapalenie pecherza ale udało mi się z sokiem żurawiny i zakwaszając organizm a unikając cukru, może tez szybko wyłapałam i udało się bez leków ale niestety chyba mnie przewiało bo nie kapalam się w morzu i dostałam obustronnego zapalenia uszu, musiałam iść do lekarza bo niestety w aptece babka powiedziała ze tylko akustone a to są oleje do czyszczenia uszu, w środę chyba cały dzień przespałam, wzięłam paracetamol ale nie pomogło nic, wiec osłabienie, gorączka opuchnięta buzia ból uszu i wydzielina No i głucha byłam i wyladowalam u laryngologa i mam antybiotyk miejscowo do uszu ale jednak lekarz powiedział ze infekcja nieleczona jest gorsza niż antybiotyk ze to nie doustnie, ginekolog tez kazał wziąć ale martwię się okropnie
Biorę, jest mi lepiej ale się martwię
Wierze jednak ze będzie dobrze wszystko.
Wizytę mam 11.08 wiec będę do tego czasu się bać pewnie