reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dokładnie. W ogóle dziwi mnie, że tak wiele ludzi wierzy nadal w te "old wives tales". To czy kobieta ma ochotę na słodkie czy kwaśne świadczy o tym, czego organizm potrzebuje. Moim najbardziej "ulubionym" jest to, że dziewczynka zabiera mamie urodę. No cudownie jest dla kobiety w ciąży, że zbrzydła.
Ja z córką w ciąży miałam idealna cerę,włosy i paznokcie :)
Teraz też twarz mam super ,wyjaśniała mi mam wrażenie i jest gładsza. Dopiero jedna krosta mi wyszła na skroni a tak nic a nic.

Dobra dziś bolą mnie piersi,czyli to tak dwa dni bolą dwa dnie ,już to wiem 🙂

No i mój cukier na czczo dziś.83

Załączniki

• received_781174033229115.jpeg
    received_781174033229115.jpeg
    21,3 KB · Wyświetleń: 38
mówił mi mój ginekolog ale szczerze to nie pamietam 🙈
Ok :) a do kiedy masz być na l4? Aż się wchłonie? Pracę masz fizyczną czy umysłową, jeśli mogę zapytać?
Ja siedzę przy biurku i powiedziano mi, że mogę pracować dopóki mam dobre samopoczucie.
Dostałaś jakieś leki na to? Ja mam tylko Duphaston.

Ja dziewczyny znowu się rozkładam 😢 dzisiaj mnie tak gardło boli ze…. Właśnie pije rosołek z czosnkiem o tymi grzankami i zrobiłam już sobie syrop z cebuli, czosnku i miodu… mam zamiar go brać cała ciaze, tym bardziej, ze to taki okres będzie chorowity…
Niestety mnie też boli hardlo już od wieczoru wtorkowego(mialam nawet goraczke)... jest już lepiej ale jestem mega osłabiona... północy nie spałam. Ten kaszel mnie doprowadza do szału...

Ok :) a do kiedy masz być na l4? Aż się wchłonie? Pracę masz fizyczną czy umysłową, jeśli mogę zapytać?
Ja siedzę przy biurku i powiedziano mi, że mogę pracować dopóki mam dobre samopoczucie.
Dostałaś jakieś leki na to? Ja mam tylko Duphaston.
nie mam wyznaczonego terminu na L4. Mój mąż twierdzi, że jeszcze trochę posiedzę. Myślę że w sumie miesiąc to będzie na pewno. Albo dopóki się nie wchłonie krwiak albo dopóki nie będzie już wielkościowo taki że nie będzie zagrażał w żaden sposób. Prace mam biurową, ale dość stresującą ;) mimo że ją bardzo lubię i meczy mnie siedzenie w domu. Mam zwiększaną dawkę duphastonu do 3x2, zakwas seksu i gorących kąpieli.

Niestety mnie też boli hardlo już od wieczoru wtorkowego(mialam nawet goraczke)... jest już lepiej ale jestem mega osłabiona... północy nie spałam. Ten kaszel mnie doprowadza do szału...
Robiłaś test na covid? U mnie samo gardło i czuje się chora, temperatury nie mam. Ale cały tydzień było ok, a raz na weekend znowu to samo…

reklama
Dokładnie. W ogóle dziwi mnie, że tak wiele ludzi wierzy nadal w te "old wives tales". To czy kobieta ma ochotę na słodkie czy kwaśne świadczy o tym, czego organizm potrzebuje. Moim najbardziej "ulubionym" jest to, że dziewczynka zabiera mamie urodę. No cudownie jest dla kobiety w ciąży, że zbrzydła.
Z tym to akurat się zgodzę, bo dużo kobiet jakie znam w ciąży z córkami zbrzydło, były bardziej opuchnięte a z synami ładniej wyglądały. Na pewno nie wszystkie, ale ja sama na swoim przykładzie też zauważyłam. Z córką przytyłam 25 kg( pomimo że przez pierwsze tygodnie schudłam ponad 7) z synem przytyłam ok 8 kg i wyglądałam dużo lepiej. Z synem miałam ochotę na mango i jabłka z córką nie słodycze ale inne smaki.

Do góry