reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Powiem Ci ze ja tez bałam się że za późno pójdę do endo i zapisałam się na teleporade do mojego lekarza rodzinnego i zapytałam czy mam tyle czekać. Ona powiedziała że przepisze mi lek, bo i tak dostanę go od endo, a on najwyżej zwiększy dawkę. Może też spróbuj? Nawet jak nie dostaniesz leków to uspokoi Cie może taka rozmowa ;)
Napisałam do doktorki mojej,powiedziała że na tym etapie taki wynik nie zagraża dziecku. W środę już wizyta u Endo więc będę wiedziała więcej.

reklama
🤣 mnie dobry tydzień nie bolały. Jak przestały bolec to jeden dzień całkowicie i na dodatek wydawały mi się nie już takie obrzmiałe a takie mieciusie… ale dzień później jak dotknęłam to czułam je trochę. I wczoraj zaczęły znowu bolec, a dzisiaj znowu jak dotknę 🤣 mnie tez one wykończą… ale do poniedziałku zostały 4 dni i będę wiedzieć czy wszystko ok…
Na pewno wszystko ok,mi z córką ustało wszystko po dwóch tygodniach i wszystko ok 🙂

Dziewczyny które biorą Duphaston ?
Nie zauważyliście wyższej temperatury ciała?
Ja zauważyłam ze podskakuje nawet do 37,2
Wcześniej normalnie 36.6.
Jest to stan podgoraczkowy, pewnie nie groźny, ale chyba po tym leku bo po czym. Nic mi nie dolega

Jest to stan podgoraczkowy, pewnie nie groźny, ale chyba po tym leku bo po czym. Nic mi nie dolega
Ogólnie po owulacji jak jest ciąża to utrzymuje się wyższa temperatura w okolicach 37.2 może być jak najbardziej. To normalne w ciąży. Pewnie to za sprawą naturalnego progesteronu lub jeśli jego wynik jest za niski to tego sztucznego też :-)

ja nie zauważyłam tego bo temperatury nie mierze, natomiast mam straszny wysyp po tym leku😭 czegoś takiego to w życiu na twarzy nie miałam. Poprzednim razem jak go brałam było to samo, wielkie bolące gule😡

Ja też nie mierzyłam,ale z ciekawości zmierzę 🙂
Dziewczyny a pytanie poza ciąża 🙂polecieć jakiś dobry termometr? Mam microlife taki biało granatowy,ale kończy swój żywot....do ucha teraz? Czoła ?

reklama
ja nie zauważyłam tego bo temperatury nie mierze, natomiast mam straszny wysyp po tym leku😭 czegoś takiego to w życiu na twarzy nie miałam. Poprzednim razem jak go brałam było to samo, wielkie bolące gule😡
Poproś o zmianę na luteine jest podjezykowa lub dopochwowa. Ja mam dopochwowa i sobie chwale. Jest to naturalny progesteron i były nawet jakieś badania że duphaston u dzieci płci męskiej może coś tam niekorzystnego powodować a luteina nie wpływa na to. Już nie pamiętam dokładnie o co to chodziło ale mój gin już nie przepisuje duphastonu w ciąży.

Ja też nie mierzyłam,ale z ciekawości zmierzę 🙂
Dziewczyny a pytanie poza ciąża 🙂polecieć jakiś dobry termometr? Mam microlife taki biało granatowy,ale kończy swój żywot....do ucha teraz? Czoła ?
Ja też używam microlife ale takiego zwykłego pod pache. Mam też bezdotykowy ale jest niedokladny i można robić trzy pomiary i każdy jest inny. W szpitalu jak byłam z dzieckiem też mówili że te pod pache są dokładniejsze i bardziej miarodajne. Choć nie ukrywam przy małym dziecku te pod pache są denerwujące a bezdotykowe pyk i jest pomiar.

Do góry