reklama
Chattahoochee
Fanka BB :)
O rany, serio? Nigdy o tym nie słyszałam, a teraz trochę mnie przeraziłaś. Generalnie ja się wzbraniam od wszystkiego, co dopochwowe, bo czytałam, że to zwiększa ryzyko infekcji i jestem team tabletki i nawet uważam, że heparyna powinna być w tabletkachPoproś o zmianę na luteine jest podjezykowa lub dopochwowa. Ja mam dopochwowa i sobie chwale. Jest to naturalny progesteron i były nawet jakieś badania że duphaston u dzieci płci męskiej może coś tam niekorzystnego powodować a luteina nie wpływa na to. Już nie pamiętam dokładnie o co to chodziło ale mój gin już nie przepisuje duphastonu w ciąży.
Chętnie posłucham.. nie spotkałam jeszcze dobrego innego niż rtęciowy…Ja też nie mierzyłam,ale z ciekawości zmierzę
Dziewczyny a pytanie poza ciąża polecieć jakiś dobry termometr? Mam microlife taki biało granatowy,ale kończy swój żywot....do ucha teraz? Czoła ?
Chodzi o spodziectwo u chłopców - może się pojawić jako skutek brania Duphastonu w ciąży (mojej koleżanki znajomej syn to niestety miał, więc faktycznie się zdarza).Poproś o zmianę na luteine jest podjezykowa lub dopochwowa. Ja mam dopochwowa i sobie chwale. Jest to naturalny progesteron i były nawet jakieś badania że duphaston u dzieci płci męskiej może coś tam niekorzystnego powodować a luteina nie wpływa na to. Już nie pamiętam dokładnie o co to chodziło ale mój gin już nie przepisuje duphastonu w ciąży.
Ja też używam microlife ale takiego zwykłego pod pache. Mam też bezdotykowy ale jest niedokladny i można robić trzy pomiary i każdy jest inny. W szpitalu jak byłam z dzieckiem też mówili że te pod pache są dokładniejsze i bardziej miarodajne. Choć nie ukrywam przy małym dziecku te pod pache są denerwujące a bezdotykowe pyk i jest pomiar.
spelnicmarzenie
to mnie bola strasznie sutki przy smyrnięciu ichmnie dobry tydzień nie bolały. Jak przestały bolec to jeden dzień całkowicie i na dodatek wydawały mi się nie już takie obrzmiałe a takie mieciusie… ale dzień później jak dotknęłam to czułam je trochę. I wczoraj zaczęły znowu bolec, a dzisiaj znowu jak dotknę mnie tez one wykończą… ale do poniedziałku zostały 4 dni i będę wiedzieć czy wszystko ok…
A piersi przestały aż tak dokuczać!
Dziewczyny, mój tez dokładnie nie umiał powiedzieć skąd żywa krew się pojawiła ale nie ma to nic wspólnego z ciąża u mnie np i dostałam progesteron na 2 tygodnie
u mnie się utrzymuje taka odkąd zaszłam w ciąże - mierze od 2 miesięcy, jak jest się w ciąży to tak jestDziewczyny które biorą Duphaston ?
Nie zauważyliście wyższej temperatury ciała?
Ja zauważyłam ze podskakuje nawet do 37,2
Wcześniej normalnie 36.6.
Jest to stan podgoraczkowy, pewnie nie groźny, ale chyba po tym leku bo po czym. Nic mi nie dolega
Anitaaaa1993
O kurcze, jest to do wyleczenia ?Chętnie posłucham.. nie spotkałam jeszcze dobrego innego niż rtęciowy…
Chodzi o spodziectwo u chłopców - może się pojawić jako skutek brania Duphastonu w ciąży (mojej koleżanki znajomej syn to niestety miał, więc faktycznie się zdarza).
Wydaje mi się ze to naprawdę pojedyncze przypadki, w przeciwnym wypadku byłoby o tym bardzo głośno i ten lek nie był by dopuszczalny w ciąży. A dotychczas jest jednym z najpopularniejszych
Anitaaaa1993
To oki, dziękujęto mnie bola strasznie sutki przy smyrnięciu ich
A piersi przestały aż tak dokuczać!
Dziewczyny, mój tez dokładnie nie umiał powiedzieć skąd żywa krew się pojawiła ale nie ma to nic wspólnego z ciąża u mnie np i dostałam progesteron na 2 tygodnie
u mnie się utrzymuje taka odkąd zaszłam w ciąże - mierze od 2 miesięcy, jak jest się w ciąży to tak jest
Tak też mam pod pachą microlife ale właśnie chciala bym dla dziecka na czoło jednak ...Poproś o zmianę na luteine jest podjezykowa lub dopochwowa. Ja mam dopochwowa i sobie chwale. Jest to naturalny progesteron i były nawet jakieś badania że duphaston u dzieci płci męskiej może coś tam niekorzystnego powodować a luteina nie wpływa na to. Już nie pamiętam dokładnie o co to chodziło ale mój gin już nie przepisuje duphastonu w ciąży.
Ja też używam microlife ale takiego zwykłego pod pache. Mam też bezdotykowy ale jest niedokladny i można robić trzy pomiary i każdy jest inny. W szpitalu jak byłam z dzieckiem też mówili że te pod pache są dokładniejsze i bardziej miarodajne. Choć nie ukrywam przy małym dziecku te pod pache są denerwujące a bezdotykowe pyk i jest pomiar.
Nie wiem jakie są statystyki.O kurcze, jest to do wyleczenia ?
Wydaje mi się ze to naprawdę pojedyncze przypadki, w przeciwnym wypadku byłoby o tym bardzo głośno i ten lek nie był by dopuszczalny w ciąży. A dotychczas jest jednym z najpopularniejszych
Tak, operację/ operacje (nie wiem ile) trzeba zrobić.
U nas też bierze się Nospę jak cukierki, a podobno wcale taka bezpieczna nie jest.
natala123456
Masakra, nawet nie wiedziałam co to spodziectwo…
Ja o dziwo nie mam żadnych zmian skórnych… i zaczynam się martwić, bo zawsze w ciąży mnie wywalało… ostatnio w tej poronionej miałam juz brzydka cerę, a tu cisza. Ale milczę, bo może mnie to ominie tym razem
Ja o dziwo nie mam żadnych zmian skórnych… i zaczynam się martwić, bo zawsze w ciąży mnie wywalało… ostatnio w tej poronionej miałam juz brzydka cerę, a tu cisza. Ale milczę, bo może mnie to ominie tym razem
Ostatnia edycja:
reklama
Anitaaaa1993
Co prawda to prawda :/Nie wiem jakie są statystyki.
Tak, operację/ operacje (nie wiem ile) trzeba zrobić.
U nas też bierze się Nospę jak cukierki, a podobno wcale taka bezpieczna nie jest.