reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny sprawa wyglada tak, ze ewidentnie mam jakaś infekcje ale 9 lekarzy nic nie widzi! Badania idealne! Wymaz tez idealny!
Dzisiaj mi powiedziała tyle, ze to jest bardzo dziwne, i ja jej mówię, ze już dłużej nie mogę bo jest coraz gorzej.. już nawet sobie wyobraźcie, ze jak oni pytają gdzie piecze to ja nie jestem w stanie powiedzieć czy na zewnątrz czy w środku bo mnie tak to boli!
I ona sprawdza i slysze: ja nic tu nie widzę - musialybyscie widzieć moja zrezygnowana mine..
I mi mówi, ze coś musi być ale muszę jeszcze raz zrobić wymaz! Nie chcieli mi zrobić na miejscu 🤷🏼‍♀️ dostałam tabletki dopochwowe na 3 dni i jakiś spray żeby mi chociaż trochę ulżyło na noc.
Już się umówiłam na wymaz w poniedziałek wiec w poniedziałek idę a we wtorek mam ginekologa prowadzącego! 😇

Powiedziała mi ze ciąża ma 5+6 - czyli tak jak ja cały czas powtarzałam, ze na 100% jest znacznie młodsza niż licząc od okresu (z okresu: 6+6!). Wiec jak usiadłam na ten fotel dzisiaj to nie chciałam patrzeć na ekran! Tak się bałam zobaczyć znowu puste jajeczko, jak mi zaczęła mówić „spójrz” a już mnie kojarzyła pielęgniarka to mówią, spójrz kto tam jest! No i wtedy płacz! 🥹
a coś mi się kojarzy że pisałaś ostatnio że robiłaś badania moczu ale były resztki maści co ci lekarz przepisał i możliwe ze dlatego nic ci nie wyszło więc może weź spróbuj przed pobraniem moczu na badanie niczym nie sparować najlepiej wieczorem przed tym dniem i zobaczysz czy ci coś faktycznie wyjdzie czy nadal nic . Ale pozytyw z tego wszystkiego jest jeden najważniejszy że w końcu zobaczyłaś dzieciątko ❤️

a coś mi się kojarzy że pisałaś ostatnio że robiłaś badania moczu ale były resztki maści co ci lekarz przepisał i możliwe ze dlatego nic ci nie wyszło więc może weź spróbuj przed pobraniem moczu na badanie niczym nie sparować najlepiej wieczorem przed tym dniem i zobaczysz czy ci coś faktycznie wyjdzie czy nadal nic . Ale pozytyw z tego wszystkiego jest jeden najważniejszy że w końcu zobaczyłaś dzieciątko ❤️
dobrze pamiętasz :) miałam kilka razy robione badanie moczu, ostatnie było robione bez zadnych kremów itp i wszystko idelanie! Teraz czas na powtórkę wymazu z pochwy! Bo ewidentnie śluz żółty jest a nikt nie wie od czego. Ostatni wymaz tez był negatywny!
Zwariowane to jest ale tak jak napisałaś najważniejsze, ze widziałam bobaska 🥰

Wiele leków nie jest testowanych na kobietach w ciąży dlatego pisze ze w ciąży nie można. Jeśli zapisał Ci to ginekolog i wie o ciąży to bierz spokojnie.
No właśnie tak się bałam a później sobie myśle jaka ja głupia jestem przecież to mi przepisał lekarz a nie osoba z ulicy 😂 ale wiecie, chcemy najlepiej dla naszych bobasów wiec ja chyba dlatego myśle 4 razy o jakiejś rzeczy zanim ja zrobie 🥹

Tak bardzo trzymałyście za nas kciuki wiec pędzę do Was pokazać co dzisiaj widziałam i się popłakałam na fotelu! 🥹 5+6
Ile to było stresu żeby tam usiąść i zobaczyć ekran!
Przebudziłam się i odrazu pomyślałam o Tobie, aż musialam zerknąć na forum.
Ogromne gratulacje :*
Co do leku, jeżeli lekarz przypisał to jest ok. Prawie każdy lek ma w ulotce, że nie można brać, pewnie dlatego żeby kobiety nie brały nic na własną rękę. Lekarze w swojej bazie maja dodatkowe informacje nie tylko to co jest napisane w ulotce.
A pytałaś może o ten progesteron? Czy nie jest za niski ?
Ide jeszcze spac :)

Ja na NFZ też czekam tyle a czasem 5 tygodni 😩 Prywatnie w sumie też co 4 tygodnie chodziłam chyba że coś się działo to wcześniej mogłam przyjść bez umawiania.

Jej! Cudowna wiadomość! A ten śluz? Co powiedzieli na niego?

Ja dziś wróciłam z urlopu. Miałam szukać prywatnego gina jutro co mnie przyjmie na USG ale pojechałam do szpitala od razu i też mi USG zrobili w związku z krwawieniem ze środy i jest wszystko wporzadku. Tydzień temu nic nie było widać a dziś pęcherzyk piękny na 16mm a w nim 4 mm dzidziuś z pykajacym serduszkiem 🥰 Na wydruku pisze 6+5 i 6+1 więc jakoś w tych okolicach jestem. Ulżyło mi strasznie! Leki mam brać dalej te co biorę i doczekać wizyty 4.08 🥰
No i super, gratulacje 🙂 Ja mam dzisiaj 6+3, więc lecimy podobnie.

Dziewczyny sprawa wyglada tak, ze ewidentnie mam jakaś infekcje ale 9 lekarzy nic nie widzi! Badania idealne! Wymaz tez idealny!
Dzisiaj mi powiedziała tyle, ze to jest bardzo dziwne, i ja jej mówię, ze już dłużej nie mogę bo jest coraz gorzej.. już nawet sobie wyobraźcie, ze jak oni pytają gdzie piecze to ja nie jestem w stanie powiedzieć czy na zewnątrz czy w środku bo mnie tak to boli!
I ona sprawdza i slysze: ja nic tu nie widzę - musialybyscie widzieć moja zrezygnowana mine..
I mi mówi, ze coś musi być ale muszę jeszcze raz zrobić wymaz! Nie chcieli mi zrobić na miejscu 🤷🏼‍♀️ dostałam tabletki dopochwowe na 3 dni i jakiś spray żeby mi chociaż trochę ulżyło na noc.
Już się umówiłam na wymaz w poniedziałek wiec w poniedziałek idę a we wtorek mam ginekologa prowadzącego! 😇

Powiedziała mi ze ciąża ma 5+6 - czyli tak jak ja cały czas powtarzałam, ze na 100% jest znacznie młodsza niż licząc od okresu (z okresu: 6+6!). Wiec jak usiadłam na ten fotel dzisiaj to nie chciałam patrzeć na ekran! Tak się bałam zobaczyć znowu puste jajeczko, jak mi zaczęła mówić „spójrz” a już mnie kojarzyła pielęgniarka to mówią, spójrz kto tam jest! No i wtedy płacz! 🥹
Gratulacje pozytywnych wieści!

reklama
Do góry