reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
No właśnie niestety mam wstręt do słodyczy 😳JAK NIGDY. A potrafiłam pożerać czekoladę tonami!

dam Wam dzisiaj znac co powiedziała Pani Doktor 😳

Ale wiecie co mnie zastanawia? Z okresu wychodzi już 6+4, z daty jaka myśle ze zaszłam w ciąże przy długich cyklach 33/35 dni wychodzi 6+1. Beta wyszła 19.07 czyli dwa dni temu ze ja jestem na granicy 5/6 tydzień - czyli by się pokrywało plus minus z moja teoria zapłodnienia 🫣 niby do 6 się zbliżałam ale nie do końca. Nie wiem co mam tej babce powiedzieć 😂 każdy lekarz tutaj a byłam u 8 w przeciągu 2 tygodni wylicza od okresu nie pytając się o cykle - to normalne?
A i taka ciekawostka, tutaj nie dają już drugiej bety po jakimś czasie. Jak beta wykazuje ze jest się w ciąży kolejnych już się nie robi! Nie powiem bo byłam w dużym szoku!
U mnie też nigdy owulacja nie jest w 14 dc i poprzednią ciąża była z owulacji w 23dc czyli prawie półtora tygodnia młodsza niż z wyliczeń z om i w szpitalu też mi chcieli liczyć że jestem w 15 tyg a nie w 13 😄 Tłumacze że pozna owulacja była to się dziwili skąd wiem 🤣

Dziewczyny, byłam siku. Mam jakiś śluz, taki bardzo zbity, jest go troszkę ale w ogóle nic nie miałam przed. A teraz widzę, ze na białych majtkach (specjalnie takie nosze) mam taka plamę różowa jak odcisk palca. Jest ona delikatna bardzo..

Chyba koszmar powróci… 😔
Co byscie zrobiły na moim miejscu?
Lekarz? Czy poczekać do wtorku?
Ja bym szla od razu jak masz możliwość. Bierzesz luteine lub duphaston?

[QUOTE="Amelia88, post: 22783666, member: 212]
Hej. Termin 26marca w pon. pierwsza wizyta u lekarza. Modlę się żeby wszystko było dobrze, dwa lata z rzędu poroniłam 😪
[/QUOTE]
Hej! Trzymam kciuki by tym razem było wszystko dobrze. Też dwie poprzednie straciłam w ciągu dwóch lat, ostatnia końcem marca tego roku.

Ja nie byłam dziś u tego ginekologa na wczasach. Już nie krwawie a jutro wracamy to ogarne na sobotę lekarza. Tu nie znam języka i nie wiem jak traktują wczesna ciążę. Zapisalby mi jakieś leki to bym się bała ich przyjmować.

Dziewczyny, jestem po wizycie u hematologa. Wyśmiała ginekologa 🫣 przedział u mnie płytek krwi to: 150-370, u mnie wynik: 465.
Powiedziała, ze laboratoria zaniżają mocno wynik. Dla hematologa moje wyniki są ok, one sobie balansują 30/40 w dół i w gore. Jakby przekroczyło 800 wtedy trzeba się martwić.
Nie dała mi nic, żadnego acardu ani nic. W sumie zapłaciłam 700zl za wizytę żeby dowiedziec się, ze laboratoria pokazują „zle” referencje 🤦🏼‍♀️

Nie sugerujcie się mną tylko! Obiecałam, ze napisze jak sytuacja wyglada :)

Dziewczyny, jestem po wizycie u hematologa. Wyśmiała ginekologa 🫣 przedział u mnie płytek krwi to: 150-370, u mnie wynik: 465.
Powiedziała, ze laboratoria zaniżają mocno wynik. Dla hematologa moje wyniki są ok, one sobie balansują 30/40 w dół i w gore. Jakby przekroczyło 800 wtedy trzeba się martwić.
Nie dała mi nic, żadnego acardu ani nic. W sumie zapłaciłam 700zl za wizytę żeby dowiedziec się, ze laboratoria pokazują „zle” referencje 🤦🏼‍♀️

Nie sugerujcie się mną tylko! Obiecałam, ze napisze jak sytuacja wyglada :)
jeszcze muszę dopisać ze ja mam wszystkie wyniki z roku wiec widziała, ze one sobie tak balansują :)

reklama
Do góry