reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

To tak mamy w głowie poronienie. Ja zaczęłam plamić później troszkę jakoś 7tydzień ale wg rozmiarów dziecko nie rozwijało się od 6+5 czyli od wizyty ostatniej. Jutro 7+5 więc też stresik trzyma
Ja mam dokładnie to samo. Tez zaczęłam plamić w 9tc a wg rozmiaru dziecko zatrzymało się w chyba 7+5 i jutro na wizycie też dokładnie będzie 7+5 😭 lekarz mi też powiedział że zaczęłam krwawić dopiero później bo brałam duphaston, który mógł „podtrzymywać” ciąże. Teraz też biorę. Czy ten lek wszyscy lekarze zapisują czy jak to z nim jest?

reklama
Ja w sierpniu kończę 39 lat. Obie wcześniejsze ciążę bardzo ciężkie. Pierwszy poród w 17 tygodniu 😢 W drugiej ciąży od 22 tygodnia szpital, plackiem przez 14 tygodni a później synek urodził.sie tydzień po terminie ☺️
Teraz również będę musiała odleżeć swoje - mam nadzieję że chociaż w domu.....

Ja mam dokładnie to samo. Tez zaczęłam plamić w 9tc a wg rozmiaru dziecko zatrzymało się w chyba 7+5 i jutro na wizycie też dokładnie będzie 7+5 😭 lekarz mi też powiedział że zaczęłam krwawić dopiero później bo brałam duphaston, który mógł „podtrzymywać” ciąże. Teraz też biorę. Czy ten lek wszyscy lekarze zapisują czy jak to z nim jest?
to jest progesteron którego zadaniem jest podtrzymywanie ciąży 😊 można dostać Duphasto Lub Luteinę. W niektórych lrzypadkach jeśli jest takie wskazanie podaję się i to i to 😊

Miałam wynik 4 zaraz po zrobieniu bety a tydzień wcześniej 1,3 przestraszyłam się a i ginekolog i endokrynolog powiedzieli ze nie ma tragedii, jasne za dużo ale dramatu nie ma i jakbym jeszcze kilka dni z wizyta poczekała i nie miała zwiększonej dawki to by się nic nie stało, wiec nie martw się 😘
Myśle ze to jest dobry wynik 😘
omg tak szybko to rośnie ? ja Dwa tygodnie temu miałam 1, może też lepiej pójdę sprawdzić czy nie wzrosło.

Ja w pierwszej nie miałam duphastonu. Z córką dopiero. Ale szwaGierka brała tez luteinę i duphaston i mimo to plamila. Niestety poroniła

to jest progesteron którego zadaniem jest podtrzymywanie ciąży 😊 można dostać Duphasto Lub Luteinę. W niektórych lrzypadkach jeśli jest takie wskazanie podaję się i to i to 😊
Ja np Duphaston przyjmowałam przez ostatnie 6 miesięcy na nieprawidłowe plamienia miesiączkowe ( przed miesiączką zawsze plamiłam na brązowo po również ) Teraz jak podejrzewam, że jestem w ciąży to mówili, że nie mam brać , bo organizm sam produkuje progesteron, jak będą braki to dojdzie do plamień :/

Ja robię zawsze w tym samym laboratorium z pół roku temu jako norma było wpisane 2,4 a teraz 3,2 ( nie pamiętam dokładnie liczb dzieciatych, nie sprawdzę teraz, bo nie ma mnie w domu ) nie wiem skąd taka duża różnica czyżby normy się aż tak zmieniły?
Ja też robię ciągle w tym samym,w poprzedniej ciąży też robiłam w tym labo. Zmienione normy są . TSH było do 5

reklama
Hej dziewczyny, chętnie do Was dołączę. Jestem na razie na 32 stronie :)
Mam 40++, córkę 11 letnią i drugiego męża. W styczniu zaczęliśmy starania, a w marcu dla świętego spokoju zrobiliśmy badania. Okazało się, że morfologia męża kiepska. Udaliśmy się o kliniki i zapadła decyzja o inseminacji. Pierwszy cykl po stymulacji stracony, w drugim inseminacja nieudana i trzeci odpuściliśmy, bo mieliśmy swój ślub i wakacje. Tabletki do stymulacji wzięłam na urlop, ale... nie dostałam okresu. Sądziłam, że to wahania hormonalne. W sobotę po powrocie zrobiła test i bach dwie krechy. szok szok szok, bo naturalnie miało się nie udać przecież! Z om wychodzi mi termin 20.03. Jestem jak dziecko we mgle, nic nie pamiętam z poprzedniej ciąży. Boję się chorób i tego, że będziemy starymi rodzicami :(
Ja mam dzieci 17l, 13l i 8l. Jak urodzę córka bedzie miala 18stkę 🤭 Szaleństwo, niektórzy w naszym wieku zostają dziadkami...

Do góry