natala123456
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A który to tydzień ?Dziewczyny, ja już po wizycie.
Bobo ma się dobrze (ma 1 cm długości i serce bije 141bps).
Plamienie wynika z obecności cystocelomy (coś jak krwiak). Macica za szybko rośnie w stosunku do ciąży, dlatego zrobiła się ta cystoceloma.
Niestety jest ryzyko poronienia (aczkolwiek pani dr powiedziała, że widzi rozwoj ciąży dobrze). Dostałam Duphaston.
Z jednej strony ulga, że serduszko dalej bije i dziecko zdrowo rośnie, ale z drugiej stres…
Nie wiem jak Ty ale się troszkę stresuje mam nadzieje że dociągniemy do marca równoJa też jutro i tez 7+5
hej, wyluzuj, nie jesteś tu jedyną mamą 40+ Ja zaraz też będę. U mnie 2 z pierwszego małżeństwa 14 i 16 i najmłodszy 1,7 z drugiego. Człowiek szybko sobie przypomina to jak z jazdą na rowerze, a macierzyństwo w tym wieku jest jeszcze lepsze, bo człowiek spokojniejszyHej dziewczyny, chętnie do Was dołączę. Jestem na razie na 32 stronie
Mam 40++, córkę 11 letnią i drugiego męża. W styczniu zaczęliśmy starania, a w marcu dla świętego spokoju zrobiliśmy badania. Okazało się, że morfologia męża kiepska. Udaliśmy się o kliniki i zapadła decyzja o inseminacji. Pierwszy cykl po stymulacji stracony, w drugim inseminacja nieudana i trzeci odpuściliśmy, bo mieliśmy swój ślub i wakacje. Tabletki do stymulacji wzięłam na urlop, ale... nie dostałam okresu. Sądziłam, że to wahania hormonalne. W sobotę po powrocie zrobiła test i bach dwie krechy. szok szok szok, bo naturalnie miało się nie udać przecież! Z om wychodzi mi termin 20.03. Jestem jak dziecko we mgle, nic nie pamiętam z poprzedniej ciąży. Boję się chorób i tego, że będziemy starymi rodzicami
Dzisiaj 7+3.A który to tydzień ?
Trzymam mocno kciuki za Ciebie ;*Dzisiaj 7+3.
Jestem dobrej myśli kto by pomyślał, że takie coś się zrobi. Poprzednie dwie ciąże były książkowe.
Co prawda trudno się oszczędzać, kiedy dwa bobasy w domu, ale jakoś damy radę.
Mam pretekst żeby w kółko na usg chodzić
Dzisiaj 7+3.
Jestem dobrej myśli kto by pomyślał, że takie coś się zrobi. Poprzednie dwie ciąże były książkowe.
Co prawda trudno się oszczędzać, kiedy dwa bobasy w domu, ale jakoś damy radę.
Mam pretekst żeby w kółko na usg chodzić
Ja też 5.08
Ja też po stosunku mam lekkie plamienia, możliwe że przez nadżerkę, ale w ciąży ogólnie ilość krwi się zwiększa, szczególnie w okolicy podbrzusza, więc ukrwienie szyjki macicy i pochwy też na pewno jest większe. W pierwszej ciąży często miałam plamienia i ból podbrzusza, brałam duphaston i wszystko skończyło się ok - Marek urodził się zdrowy, silny i dorodny ale oczywiście trzeba to skonsultować z lekarzem więc super że wizyta już jutro