reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Fantastycznie! Jeny, jak ja Wam zazdroszczę, że już macie wizyty serduszkowe za sobą. U mnie dopiero 4+3tc 🙄
wiem jak to jest 🙈 samej mi się to tak dłużyło że glowa mała, wiesz teraz kolejny etap- czekanie na badania genetyczne (po 10tym tyg dopiero mozna), pozniej będzie czekanie na wyniki, pozniej znow na coś i tak pewnie całą ciążę 🤣🤣🙈

reklama
Jestem z Tobą, przed chwilą ja po stosunku dostałam plamienia!
Zaczęłam płakać jak nigdy, mąż wyszukał w internecie, że takie rzeczy się zdarzają i są nieszkodliwe. Cierpliwie obserwuję, jutro mam wizytę. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze :(
może być tak, ze tez masz jak ja ukrwiona mocno szyjkę macicy- lekarz powiedział ze u mnie na bank po stosunku byłyby plamienia bo już po samym wzierniku leciała ze mnie krew 😔 wiem jak się czujesz ale myślę że to tylko "mechaniczna" usterka i z dzidziusiem wszystko ok! Na pewno jutro wszystko będzie w porządku! ❤️

Dziewczyny, ja już po wizycie.
Bobo ma się dobrze (ma 1 cm długości i serce bije 141bps).
Plamienie wynika z obecności cystocelomy (coś jak krwiak). Macica za szybko rośnie w stosunku do ciąży, dlatego zrobiła się ta cystoceloma.
Niestety jest ryzyko poronienia (aczkolwiek pani dr powiedziała, że widzi rozwoj ciąży dobrze). Dostałam Duphaston.
Z jednej strony ulga, że serduszko dalej bije i dziecko zdrowo rośnie, ale z drugiej stres…

Oo! Ja mam wizytę 5.08 😁
Ja też 5.08😊
Jestem z Tobą, przed chwilą ja po stosunku dostałam plamienia!
Zaczęłam płakać jak nigdy, mąż wyszukał w internecie, że takie rzeczy się zdarzają i są nieszkodliwe. Cierpliwie obserwuję, jutro mam wizytę. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze :(
Ja też po stosunku mam lekkie plamienia, możliwe że przez nadżerkę, ale w ciąży ogólnie ilość krwi się zwiększa, szczególnie w okolicy podbrzusza, więc ukrwienie szyjki macicy i pochwy też na pewno jest większe. W pierwszej ciąży często miałam plamienia i ból podbrzusza, brałam duphaston i wszystko skończyło się ok - Marek urodził się zdrowy, silny i dorodny🙂 ale oczywiście trzeba to skonsultować z lekarzem więc super że wizyta już jutro🙂

Plamienie wynika z obecności cystocelomy (coś jak krwiak). Macica za szybko rośnie w stosunku do ciąży, dlatego zrobiła się ta cystoceloma.
Niestety jest ryzyko poronienia (aczkolwiek pani dr powiedziała, że widzi rozwoj ciąży dobrze). Dostałam Duphaston.
Z jednej strony ulga, że serduszko dalej bije i dziecko zdrowo rośnie, ale z drugiej stres…
Ważne ,że jest wszystko dobrze 🙂

reklama
Bądz dobrej myśli :) Musi być dobrze :*

Do góry