reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Hej dziewczyny,
jestem po wizycie, wszystko na tym etapie jest w porządku, zarodek w macicy. Ponieważ to 5+6 to akcji serca jeszcze nie widać, ale ja i tak musiałam iść szybciej, by wykluczyć pozamaciczną. W tym roku miałam laparoskopowo usunięty jeden jajnik wraz z jajowodem, więc możecie sobie wyobrazić, jaka to ulga dla mnie.
Ekstra!

reklama
Hej dziewczyny,
jestem po wizycie, wszystko na tym etapie jest w porządku, zarodek w macicy. Ponieważ to 5+6 to akcji serca jeszcze nie widać, ale ja i tak musiałam iść szybciej, by wykluczyć pozamaciczną. W tym roku miałam laparoskopowo usunięty jeden jajnik wraz z jajowodem, więc możecie sobie wyobrazić, jaka to ulga dla mnie.
Super ! Ja jutro mam wizytę o 10:)
Wiecie co ...miałam kleszcza na nodze ,udzie.taki malutki i chyba ledwo się wbił albo i nie wbił bo lekko go wyjęłam. Ale czerwona kropeczke mam. Jutro powiem na wizycie.

Hej, w czwartek idę do lekarza, przeszły mi bóle głowy, podbrzusze mnie nie boli. Jakoś dziś się pojawił stres… trochę odczuwam zmęczenie jak dużo się poruszam. Ale jakoś dziś przyszły takie dziwne myśli, ze jakos aż za dobrze sie czuje jak na początek ciąży, a w tamtym tyg byłam taka zmielona, wiem trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia, ale No….

Super ! Ja jutro mam wizytę o 10:)
Wiecie co ...miałam kleszcza na nodze ,udzie.taki malutki i chyba ledwo się wbił albo i nie wbił bo lekko go wyjęłam. Ale czerwona kropeczke mam. Jutro powiem na wizycie.
Obserwuj koniecznie, czy nie pojawia ci się w tym miejscu rumień, mój mąż w tym roku miał i musiał brać antybiotyk. Bez tego chyba tylko obserwacja i dezynfekcja miejsca wkłucia.

Ja dodatkowo mam trochę wyrzuty sumienia, bo wszędzie czytam o dobrym odżywianiu się i dostarczaniu maluchowi tego co najlepsze, a tymczasem ja nie mogę patrzeć na jedzenie i jedyne co jem to serki waniliowe i biała bułkę z masłem i serem. Tylko to mi wchodzi w każdych ilościach. Jednocześnie jestem ciagle głodna a wszystko mi śmierdzi! 🤢
Mam nadzieję, to szybko przejdzie i będę mogła zadbać o żywienie lepiej 😩

Obserwuj koniecznie, czy nie pojawia ci się w tym miejscu rumień, mój mąż w tym roku miał i musiał brać antybiotyk. Bez tego chyba tylko obserwacja i dezynfekcja miejsca wkłucia.
Tak też niby czytałam,jutro powiem swojej doktorce na wizycie.

Mi apetyt wrócił ,nawet mogę coś zjeść oprócz mięsa,jedynie zjem z kurczaka coś,ale też wybrane . Słodkie mam chęć ,ale mam okropne zaparcia !:((

Ja dodatkowo mam trochę wyrzuty sumienia, bo wszędzie czytam o dobrym odżywianiu się i dostarczaniu maluchowi tego co najlepsze, a tymczasem ja nie mogę patrzeć na jedzenie i jedyne co jem to serki waniliowe i biała bułkę z masłem i serem. Tylko to mi wchodzi w każdych ilościach. Jednocześnie jestem ciagle głodna a wszystko mi śmierdzi! 🤢
Mam nadzieję, to szybko przejdzie i będę mogła zadbać o żywienie lepiej 😩
Ja też jem tylko serki homogenizowane, bułkę z masłem, płatki z mlekiem i rogaliki 7days :p jakos na nic innego nie mam ochoty. Jadłam też Banany, ale chyba mi nie podpasowaly, teraz odstawiłam i jest już lepiej :)
Koleżanka która mi odpowiedziała na post miala racje, że po bananch mogę się działo takie rzeczy :p

Ja też jem tylko serki homogenizowane, bułkę z masłem, płatki z mlekiem i rogaliki 7days :p jakos na nic innego nie mam ochoty. Jadłam też Banany, ale chyba mi nie podpasowaly, teraz odstawiłam i jest już lepiej :)
Koleżanka która mi odpowiedziała na post miala racje, że po bananch mogę się działo takie rzeczy :p
Dziać *

reklama
Hej dziewczyny,
ojj to cudowne wieści! To 3mamy kciuki teraz za kolejna wizytę serduszkową 🥰 kiedy masz się pojawić kolejny raz? Za tydzień czy dwa?

Do góry