40stkowaMama
Zaangażowana w BB
Gdzie robicie badania genetyczne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak jak już ktoś napisał, karta ciąży jest zbędna do świadczenia, potrzebne jest zaświadczenie od lekarza lub położnej + zależnie od sytuacji tysiąc innych dokumentów."Aby móc otrzymać becikowe konieczne jest spełnienie warunków w postaci: kryterium dochodowego oraz pozostawania pod opieką medyczną w czasie ciąży nie później niż od 10. tygodnia ciąży. Obecnie jednak, aby otrzymać zapomogę, dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie powinien przekraczać kwoty 1922,00 zł. "
Chyba jednak karta ciąży ma znaczenie
Ja się martwiłam, że po urlopie już nie będę miała co ukrywać, bo w trzeciej ciąży już podobno mogłoby być widać i wszyscy by się zaczeli domyślać, a tu niespodzianka - wszedł do mnie dziś dyrektor i stwierdził że coś schudłam na tym urlopie więc chyba jeszcze nie muszę się w pracy przyznawać.Dziewczyny, a z innej beczki żebyśmy się tylko nie stresowały. Jak tam wasze brzuszki? widzicie jakąś zmianę? Bo ja widzę ogromną już. Wydawałoby się że za wczesnie jeszcze ale mój mąż też mówi że już delikatnie widać.
Cudowne wiadomościJestem po wizycie
Wszystko dobrze, serduszko bije -140
Ma 1 cm.
Wyniki badan mam dobre
Generalnie wszystko pozytywnie na chwile obecna
Dowiedziałam się, że on niestety nie prowadzi ciąży i musiały się przenieść albo do innego lekarza w klinice albo polecił nam lekarza w naszym mieście - dla nas Katowice, Gliwice, Bytom, Chorzów bez różnicy- Śląsk dobrze skomunikowany wiec będziemy myśleć.
Narazie mam umówiona wizytę w klinice u innego lekarza na 11.08, prenatalne mam 18.08- 1 i 2 z białkiem ppapa będę mieć refundowane 3 już odpłatne, w klinice robią tez sanco czy sonco i będziemy je robić bo lekarz powiedział ze te standardowe kładą nacisk na inne kwestie, a te dodatkowe na inne wiec nie powinno się robić tych albo tych bo one nie występują zamienne (inny zakres) tak jak już napisałam ze jeśli nam zależy zeby jak najbardziej wyeliminować ryzyko to tylko robić i te podstawowe i te dodatkowe - w pełni płatne (2300 zł kosztuje w tej klinice).
Założył mi kartę ciąży- nie bardzo wiem co to oznacza
Czy to znaczy, ze jestem już do rejestru ciąż wpisana?
Zapytałam o leki przy przeziębieniu powiedział ze paracetamol Ok.
Wrzucam Wam zdjęcie naszego groszka
ja robię tam gdzie usg prenatalne, ale widziałam, że nawet w Diagnostyce można zrobić. A skąd jesteś?Gdzie robicie badania genetyczne?
Ja idę do lekarza, który głównie właśnie zajmuje się tylko prenatalnymi, ma wszystkie certyfikaty.A powiedzcie mi jak to będzie u Was z tymi prenatalnym? Ja np zawsze miałam u lekarza prowadzącego ciaze. A ta lekarka do której idę to wiem, ze chce konkretnych prenatalnych z pełna dokumentacja itp… wiem bo kuzynka do niej chodzi, ale na razie się jej nie pytam, bo nie chce się ujawniać… zastanawiam się jak to u Was będzie wyglądało? Wiem, ze ta kuzynka robiła pappa wiec może to ze względu na to pappa miala aż taki jakby „skoroszyt” ze swoimi wynikami…?
Bolesławiec. Wiec bede szukać lekarza prowadzącego nawet w Wrocław, Legnica, Wałbrzych, Oleśnicaja robię tam gdzie usg prenatalne, ale widziałam, że nawet w Diagnostyce można zrobić. A skąd jesteś?
skąd lekarz? gdzie przyjmuje?Ja idę do lekarza, który głównie właśnie zajmuje się tylko prenatalnymi, ma wszystkie certyfikaty.
Ja jestem z Pomorza Zachodniego. Przyjmuje w klinice zajmującej się właśnie medycyną prenatalną.skąd lekarz? gdzie przyjmuje?
Może jesteś uczulona na jakiś składnik? Zadbaj o przewiewna bieliznę, nie sztuczna.Dziewczyny. Ja to mam pecha. Posmarowałam jakaś godzinę temu okolice intymne na zewnątrz nowym kremem co dała ginekolog dzisiaj. No i zaczyna mnie piec wejście do pochwy… co byście zrobiły na moim miejscu? Jechać na sor?
Załamie się zaraz.. płacz już nawet nie pomaga..