reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

My tez nie mówimy, tez czekamy i będziemy robić badania.
Dzisiaj się umówiłam na prenatalne na 18.08 i będziemy robić tez te dodatkowe tylko w naszej klinice są sanco a nie nifty, nie czytam, nie chce sie na nic nastawiać, postanowiliśmy już przed ciąża ze będziemy robić jak tylko sie uda wiec teraz jedziemy na urlop a po powrocie będziemy mieć badania i zobaczymy - wierze ze będzie dobrze ☺️
Karola, dzięki za podpowiedź z tymi pappa+ Nifty bo ja się właśnie zastanawiałam czy robić pappe skoro będę robić Nifty (tak postanowilam jeszcze przed transferem). U mnie w klinice tez Sanco, ale jakoś czytałam że Nofty Pro jest pewniejsze, no i przekonuje mnie to ze to badanie jest ubezpieczone woec muszą być pewni tego ze robią to dobrze 😉 takze będę to chyba organizować sobie na własną rękę a nie w klinice.

reklama
ale ja Cie Kochana doskonale rozumiem! 😅 sama że wszystkim panikuje i jak te moje przyrosty były słabe + lekarka pokręciła nosem i kazała powtórzyć to ja już oczywiście najgorszy scenariusz 😶 mimo ze mi powiedziała, żeby powtórzyć bo jeszcze może ruszyć i że czasem tak bywa, ale ja oczywko tylko te gorsze rzeczy widzialam 😅
To miło mi, że nie jestem sama 😁 A co do informowania, to my też nikomu nie mówimy. To znaczy wie moja koleżanka z pracy i mojego T. przyjaciel, a rodzinie nie powiemy na pewno do 12tc. Po poprzednim razie nie chcę dostawać 10 telefonów dziennie, że im przykro i że możemy na nich liczyć. Wiem, że chcą dobrze, ale ja nie lubię czegoś takiego. Najchętniej to bym nie mówiła do samego porodu 😅

ojej! Piękna! 🥰 na pewno będzie wszystko widać przy takim wyniku! 😁😁😁
Mam taką nadzieje 😁

A z innej beczki ja tez po okresie próbnym i oczywiście na wieść o ciąży nie przedłużyli mi umowy

Byłam dziś w ZUSie i jeśli będę ciągnąć zwolnienie to mam 100% wynagrodzenia ale tylko do tp a potem nic, zero

A i pierwsze zwolnienie wtedy mi zapłacą jak będzie co najmniej 30 dni trealo

Wkurzyłam sie na maksa i trudno szukam pracy przynajmniej mi umowe przedłuża do porodu a potem macierzyński na normalnych zasadach

Jak praca okaże sie fajna to przyznam sie ze jestem w ciąży i będę pracować tak długo jak sie da

Bezpieczeństwo finansowe jest u mnie na pierwszym miejscu

Mam taką nadzieje 😁

A z innej beczki ja tez po okresie próbnym i oczywiście na wieść o ciąży nie przedłużyli mi umowy

Byłam dziś w ZUSie i jeśli będę ciągnąć zwolnienie to mam 100% wynagrodzenia ale tylko do tp a potem nic, zero

Wkurzyłam sie na maksa i trudno szukam pracy przynajmniej mi umowe przedłuża do porodu a potem macierzyński na normalnych zasadach

Jak praca okaże sie fajna to przyznam sie ze jestem w ciąży i będę pracować tak długo jak sie da

gdyby się nie udało to będziesz miała kosiniakowe. Ale wiadomo 80% pensji to zawsze lepsze pieniądze niż kosiniakowe. Powodzenia 😁

Mam taką nadzieje 😁

O rany, przykro mi, że nie przedłużyli Ci umowy. Mam takie samo podejście, że zabezpieczenie finansowe musi być i dlatego też ciągle pracuję w firmie, w której nie lubię być, ale to z myślą o ciąży. Mam tu umowę na czas nieokreślony i w miarę spoko pieniądze. Bez tego nie zdecydowałabym się chyba na dziecko, to znaczy poradzilibyśmy sobie, ale byłoby ciężko.

Karola, dzięki za podpowiedź z tymi pappa+ Nifty bo ja się właśnie zastanawiałam czy robić pappe skoro będę robić Nifty (tak postanowilam jeszcze przed transferem). U mnie w klinice tez Sanco, ale jakoś czytałam że Nofty Pro jest pewniejsze, no i przekonuje mnie to ze to badanie jest ubezpieczone woec muszą być pewni tego ze robią to dobrze 😉 takze będę to chyba organizować sobie na własną rękę a nie w klinice.
jeśli robisz NIPT, to Pappy moim zdaniem nie ma już sensu.

reklama
Do góry