reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Właśnie ciekawi mnie czy jednocześnie będzie i karta ciąży i rejestr ciąży. Rozumiem, że pełni taką samą funkcję tylko nie jest na papierku 🤔
Czas pokaże w jakim stopniu będzie nas to dotyczyć.

U mnie poprzednio było tak, że na 1 wizycie dostałam zaświadczenie o ciąży (przydaje się np. dla pracodawcy, jeśli ktoś musi mieć zmienione warunki pracy, albo potrzebuje wyjść do lekarza itp).
Dopiero na drugiej w ok. 9 tc dostałam kartę ciąży, mimo iż serce było widoczne już na pierwszej wizycie.

Ja chyba po prostu jestem przewrażliwiona i za bardzo panikuję po poronieniu. Moja gin też napisała mi, że przyrost i progesteron jest dobry. Nie powinnam chyba czytać internetów 😅
ale ja Cie Kochana doskonale rozumiem! 😅 sama że wszystkim panikuje i jak te moje przyrosty były słabe + lekarka pokręciła nosem i kazała powtórzyć to ja już oczywiście najgorszy scenariusz 😶 mimo ze mi powiedziała, żeby powtórzyć bo jeszcze może ruszyć i że czasem tak bywa, ale ja oczywko tylko te gorsze rzeczy widzialam 😅

Dziewczyny czy bóle krzyża według Was są normalne? Cały czas boli mnie dolny odcinek plecow, czasami promieniujący do brzucha i pachwin.. stresuje mnie to. Jak u Was ?
ja tak mam właśnie tak jakby nad kością ogonową mnie boli i czasem promieniuje w stronę pośladka tak ze się schylić nie mogę. Zaczęło się jakieś 4 dni temu i tak raz na jakiś czas mnie łapie 😑

ja tak mam właśnie tak jakby nad kością ogonową mnie boli i czasem promieniuje w stronę pośladka tak ze się schylić nie mogę. Zaczęło się jakieś 4 dni temu i tak raz na jakiś czas mnie łapie 😑
Ja mam dokładnie to samo od wczoraj i też się zmartwiłam. Trochę jak rwą kulszowa

Mąż się cieszy, ja jeszcze jestem w szoku. Nikomu nie mówimy. Muszę najpierw zrobic badania.. Czytam wlaśnie o Nifty i niewiem co myśleć
My tez nie mówimy, tez czekamy i będziemy robić badania.
Dzisiaj się umówiłam na prenatalne na 18.08 i będziemy robić tez te dodatkowe tylko w naszej klinice są sanco a nie nifty, nie czytam, nie chce sie na nic nastawiać, postanowiliśmy już przed ciąża ze będziemy robić jak tylko sie uda wiec teraz jedziemy na urlop a po powrocie będziemy mieć badania i zobaczymy - wierze ze będzie dobrze ☺️

reklama
Ja mam dokładnie to samo od wczoraj i też się zmartwiłam. Trochę jak rwą kulszowa
no ja się właśnie zastanawiam czy to nie to bo ponoć w ciszy to baaardzo częsta dolegliwość. Ale ze nigdy na to nie chorowałam to nie wiem czy to to czy coś innego 🤪 w każdym razie lekarz w szpitalu powiedział mi że to nie "ginekologoczny" i że jak nie przestanie boleć to żeby się przejść do ortopedy lub fizjoterapeuty. Choć ja się zastanawiam cały czas nad tą rwą. Tylko nie wiem z jakim lekarzem by to trzeba było skonsultować 😝

Do góry