reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

nie chceli mi dać skierowania.. dzisiaj mi dali na jutro.. czy prywatnie czy państwowo jest problem żeby je dostać.. 😔dlatego nie miałam zrobionego.. nie wiem czy jest sens jutro się kłóć..
Sorry ze sie wtrącę, nie wiem gdzie mieszkasz w Hiszpanii ale w każdym labo typu synlab czy echevarne możesz zrobić bez skierowania, odpłatnie.

reklama
Ja bym się nie stresowała. Ale jeżeli czujesz ze uspokoi Cie następna beta po 48h to zrob. W niektórych kalkulatorach wpisujesz nawet dokładna godzinę także myśle ze kalkulator sam sobie policzy

A przyrostu nie badalas?
No właśnie sama nie wiem czy mnie to uspokoi czy nie. Weszłam właśnie w taki kalkulator, gdzie wpisuje się godzinę... Wysłałam wyniki do mojej gin i zobaczę, co ona powie.

Sorry ze sie wtrącę, nie wiem gdzie mieszkasz w Hiszpanii ale w każdym labo typu synlab czy echevarne możesz zrobić bez skierowania, odpłatnie.
No to tu gdzie mieszkam tak to nie wyglada 😭 nie ma synlab.. mieszkam w małej wiosce, do synlabu mam 3h jazdy.. w szpitalu dzisiaj tez mi nie chcieli zrobić..

No to tu gdzie mieszkam tak to nie wyglada 😭 nie ma synlab.. mieszkam w małej wiosce, do synlabu mam 3h jazdy.. w szpitalu dzisiaj tez mi nie chcieli zrobić..
W szpitalu zrobią jak będziesz mieć plamienia albo bóle. Pozostaje Ci zrobić na własną rękę, zapytaj może odpłatnie w przyszpitalnym labo robią. A jak nie to powiedz na urgencias że Cie bardzo boli, zrobią usg I bete 🤷🏽‍♀️

W szpitalu zrobią jak będziesz mieć plamienia albo bóle. Pozostaje Ci zrobić na własną rękę, zapytaj może odpłatnie w przyszpitalnym labo robią. A jak nie to powiedz na urgencias że Cie bardzo boli, zrobią usg I bete 🤷🏽‍♀️
mówiłam to dzisiaj. Doktor stwierdziła, ze bety nie trzeba robić. Mam czekać 2 tygodnie..

Jestem po wizycie :)
Wszystko dobrze, serduszko bije -140 :)
Ma 1 cm.
Wyniki badan mam dobre :)
Generalnie wszystko pozytywnie na chwile obecna :)
Dowiedziałam się, że on niestety nie prowadzi ciąży i musiały się przenieść albo do innego lekarza w klinice albo polecił nam lekarza w naszym mieście - dla nas Katowice, Gliwice, Bytom, Chorzów bez różnicy- Śląsk dobrze skomunikowany wiec będziemy myśleć.
Narazie mam umówiona wizytę w klinice u innego lekarza na 11.08, prenatalne mam 18.08- 1 i 2 z białkiem ppapa będę mieć refundowane 3 już odpłatne, w klinice robią tez sanco czy sonco i będziemy je robić bo lekarz powiedział ze te standardowe kładą nacisk na inne kwestie, a te dodatkowe na inne wiec nie powinno się robić tych albo tych bo one nie występują zamienne (inny zakres) tak jak już napisałam ze jeśli nam zależy zeby jak najbardziej wyeliminować ryzyko to tylko robić i te podstawowe i te dodatkowe - w pełni płatne (2300 zł kosztuje w tej klinice).
Założył mi kartę ciąży- nie bardzo wiem co to oznacza 🤪
Czy to znaczy, ze jestem już do rejestru ciąż wpisana? 🤪
Zapytałam o leki przy przeziębieniu powiedział ze paracetamol Ok.
Wrzucam Wam zdjęcie naszego groszka ❤️

Załączniki

• AFEE4B69-659B-4825-9B4A-4D4369D3F29A.jpeg
    AFEE4B69-659B-4825-9B4A-4D4369D3F29A.jpeg
    218,9 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Jestem po wizycie :)
Wszystko dobrze, serduszko bije -140 :)
Ma 1 cm.
Wyniki badan mam dobre :)
Generalnie wszystko pozytywnie na chwile obecna :)
Dowiedziałam się, że on niestety nie prowadzi ciąży i musiały się przenieść albo do innego lekarza w klinice albo polecił nam lekarza w naszym mieście - dla nas Katowice, Gliwice, Bytom, Chorzów bez różnicy- Śląsk dobrze skomunikowany wiec będziemy myśleć.
Narazie mam umówiona wizytę w klinice u innego lekarza na 11.08, prenatalne mam 18.08- 1 i 2 z białkiem ppapa będę mieć refundowane 3 już odpłatne, w klinice robią tez sanco czy sonco i będziemy je robić bo lekarz powiedział ze te standardowe kładą nacisk na inne kwestie, a te dodatkowe na inne wiec nie powinno się robić tych albo tych bo one nie występują zamienne (inny zakres) tak jak już napisałam ze jeśli nam zależy zeby jak najbardziej wyeliminować ryzyko to tylko robić i te podstawowe i te dodatkowe - w pełni płatne (2300 zł kosztuje w tej klinice).
Założył mi kartę ciąży- nie bardzo wiem co to oznacza 🤪
Czy to znaczy, ze jestem już do rejestru ciąż wpisana? 🤪
Zapytałam o leki przy przeziębieniu powiedział ze paracetamol Ok.
Wrzucam Wam zdjęcie naszego groszka ❤️
😍😍😍😍

Do góry