reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Kochana a miałaś badania w kierunku chlamydii? Bo nie pamietam czy to ciaza naturalna czy IVF (przy in vitro to badanie obowiazkowe) Teraz sobie tak pomyslalam ze to może to? Wiem ze często dziewczyny borykają się latami z nawracającymi infekcjami, lekartwa niw pomagają a okazuje się że nie były leczone w odpowiedni sposób.
naturalna :)
Nie mam już pomysłu 😔

Na ta chwile co mi przychodzi do głowy to, ze leki ostatnio które wpadły siła rzeczy do moczu mogły jakoś sfałszować wyniki nadań 😔 u każdego lekarza co jestem i mi mówi, ze tam nic nie widzi badania są wszystkie ok to zaczynam płakać z bezsilności 😔

Nie mam już pomysłu 😔

Na ta chwile co mi przychodzi do głowy to, ze leki ostatnio które wpadły siła rzeczy do moczu mogły jakoś sfałszować wyniki nadań 😔 u każdego lekarza co jestem i mi mówi, ze tam nic nie widzi badania są wszystkie ok to zaczynam płakać z bezsilności 😔
może podpytaj jeszcze lekarza o tą chlamydie właśnie? Nie jestem przekonana czy daje akurat takie symptomy, ale wiem, że potrafi być bardzo uciążliwa i czesto pomijana latami i wiem że na nia są specjalne testy (w sensie zwykle badania jej nie wykrywaja, cytologia i biocenoza tez) 😔 bo tak to już doprawdy nie mam innego pomysłu...

reklama
Nie mam już pomysłu 😔

Myślę, że warto zrobić jeszcze raz badanie ogólne i posiew moczu.

Jeśli nic nie wyjdzie, jest coś takiego jak śródmiąższowe zapalenie pęcherza, nie mówię, że jest akurat u Ciebie, bo to rzadka choroba, ale zdarza się... Możesz na kilka dni mocno ograniczyć kwaśne (kiszonki, cytrusy) i ostre produkty i przyprawy (cebula, czosnek, curry, pieprz itp.), zobaczysz czy będzie lepiej 😉 jeśli tak, może to być ten trop.

Ale koniecznie powtórzenie moczu, posiew, bo po opisie widać, że Ci to dokucza. Bardzo mnie dziwi postawa lekarzy, którzy bagatelizują Twoje dolegliwości 🙁

Do góry