reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Też przed okresem mam zawsze brązowe plamienia i się wtedy rozkręca,ale tu myślę że może kurcze warto by wcześniej pójść do jakiegoś ginekologa ,może beda potrzebne leki jakieś. Nie wiem ,na pewno była byś spokojniejsza
Pójdę w poniedziałek może już coś będzie. Biorę acard i jutro mam pierwsza dawkę heparyny, a w piątek mam zrobić bete i progesteron i gin powiedziała, że zobaczymy jaki będzie wynik proga, to wtedy może przepisze mi progesteron.

reklama
Taka kawa z mlekiem bardziej. Ale od poprzedniego poronienia zrobiło mi się tak, że przed okresem miałam zawsze plamienia i już sobie wkręcam, że mi się zaraz rozkręci. Ech, no nie ma co gdybać. Wizytę mam dopiero 5.08 i będzie to 6/7tc i wiem, że tak będzie najlepiej, ale chyba pójdę wcześniej żeby zobaczyć czy coś tam jest.
No niestety to plamienie może nie być niczym złym, a może też coś zwiastować. Nie mamy na to wpływu i tylko czas pokaże, trzeba być dobrej myśli. Mi gin mówiła, że do zabiegu w szpitalu nie raz dziewczyny z krwotokami ze skrzepami szykowali i w ostatniej chwili okazywało się, że z ciążą wszystko Ok i był happy end. I tego się trzeba trzymać.

No niestety to plamienie może nie być niczym złym, a może też coś zwiastować. Nie mamy na to wpływu i tylko czas pokaże, trzeba być dobrej myśli. Mi gin mówiła, że do zabiegu w szpitalu nie raz dziewczyny z krwotokami ze skrzepami szykowali i w ostatniej chwili okazywało się, że z ciążą wszystko Ok i był happy end. I tego się trzeba trzymać.
ja też o takich przypadkach nawet w zeszłym miesiącu czytałam na forum, okazywało się że to jakieś krwiaki tylko a ciaza zdrowa i Kropek dalej na pokładzie 😊 3mamy mocno kciuki i wysyłamy pozytywna energię, niech tam kiełkuje sobie Kropek zdrowiutko 😊

Ta historia z tym lekarzem sprawiła, ze mam ciarki na ciele 😳 mam nadzieje, ze teraz będziesz w dobrych rękach..

Dziewczyny! Mam jeszcze do Was pytanie. Dzisiaj jest u mnie 3 tydzień. Od 26 czerwca mam infekcje pochwy 😖 dają mi cały czas clotrimazolum, on działa pierwsze 24h (od przedwczoraj wiem ze jestem w ciazy, lekarze nic nie podejrzewali ani nic). Robię siku i po siku zaczyna się dyskoteka pieczenia w środku 😩 juz nie wiem co robić. Ginekolog wczoraj tez mi zapisał clotrimazolum, było dobrze do teraz.. znowu zaczęło mnie męczyć.. jutro będę dzwonić do niego, nie chce mnie nikt przyjąć bo kalendarze im pękają w szwach 😔 martwi mnie to bardzo 😔

I drugie pytanie czy która z Was miała bol piersi w tak wczesnym tygodniu? Lewa pierś dzisiaj myślałam ze sama wyskoczy ze stanika z tego bólu 😩tak samo podbrzusze jakby się sweter rozciągało 😔

Ta historia z tym lekarzem sprawiła, ze mam ciarki na ciele 😳 mam nadzieje, ze teraz będziesz w dobrych rękach..

Dziewczyny! Mam jeszcze do Was pytanie. Dzisiaj jest u mnie 3 tydzień. Od 26 czerwca mam infekcje pochwy 😖 dają mi cały czas clotrimazolum, on działa pierwsze 24h (od przedwczoraj wiem ze jestem w ciazy, lekarze nic nie podejrzewali ani nic). Robię siku i po siku zaczyna się dyskoteka pieczenia w środku 😩 juz nie wiem co robić. Ginekolog wczoraj tez mi zapisał clotrimazolum, było dobrze do teraz.. znowu zaczęło mnie męczyć.. jutro będę dzwonić do niego, nie chce mnie nikt przyjąć bo kalendarze im pękają w szwach 😔 martwi mnie to bardzo 😔

I drugie pytanie czy która z Was miała bol piersi w tak wczesnym tygodniu? Lewa pierś dzisiaj myślałam ze sama wyskoczy ze stanika z tego bólu 😩tak samo podbrzusze jakby się sweter rozciągało 😔
co do lekarzy to jeśli będzie Cie bardzo piekło i dokuczało a masz możliwość spróbować prywatnie gdzies indziej to idz- u mnie kiedyś było tak ze dostałam na to uczulenia (wszystko mi tam w środku spuchło tak ze nawet pol małego palca nie było jak wsadzic) I dostałam inne leki. Więc tutaj może też jakas alternatywa by Ci się przydała, a może po prostu to innego rodzaju infekcja u ten lek po prostu nie działa?

Co do bólu piersi to ja już dzien po transferze tak mialam- nie byłam w stanie nie mieć stanika bo każdy ruch piersiami to był dramatyczny bol- jakbym tam kamienie miała 🤦🏼‍♀️ no a podbrzuszu to u mnie troszke inaczej bo ja jeszcze caly czas po punkcji miałam obolałe i spuchnięte, ale mimo wszystko pamiętam że na początku ten brzuch dawał mi się bardzo we znaki. Teraz juz mniej, lekko pobolewa czasem, czasem ciągnie, czasem coś zakluje ale poczatki były mocniejsze zdecydowanie. Przez pierwszy tydzień to w ogóle non stop na nospie bylam. Teraz juz tylko doraźnie raz na jakiś czas 😊 takze te objawy to akurat norma

Mnie zawsze bolą piersi tydzień przed okresem,taki zwiastun że za 7dni będzie okres. Zawsze tak było przestawały boleć na dzień i okres był. Teraz też mnie bolały 😁ale okres nie przyszedł

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry