reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Odebrałam dziś wynik bety. Jakieś dziwne normy teraz mają też takie mieliście ? 😁

Załączniki

• Screenshot_2022-07-13-14-49-18-96.jpg
    Screenshot_2022-07-13-14-49-18-96.jpg
    162,2 KB · Wyświetleń: 77
Mnie temat 💩 stresował, bo czytałam wszedzie że w ciąży zaparcia się nasilają, a u mnie generalnie codziennie, ale bywało że bardzo ciężko. Do tego stopnia, że czasem aż mnie mięsnie na brzuchu i żebrach bolały od parcia :( i mysle "bedzie tragedia, przecież w ciąży to chyba nie można tak mocno cisnąć". Obecnie jestem 9+3 , generalnie jest lżej niż przed ciążą, chyba dopiero raz miałam ciężkie posiedzenie. Reszta jakoś idzie. Może dlatego że jem sporo owoców? Na zaparcia polecają kiwi, jem codziennie.
Za to z piciem wody u mnie to masakra. Na siłę wchodzi 1L na dwa dni, plus ze 2 herbaty dziennie... no nie umiem sie zmusić... macie jakieś sposoby ? Mąż się śmieje, że kaktus jestem.
Pomysl sobie ze musisz pić dużo wody żeby wytworzyły się wody płodowe, bez tego Twoje dziecko nie przeżyje. Oprócz tego pijąc mało wody masz gęsta krew co może powodować zakrzepy. Chyba nie chcesz mieć zakrzepicy w ciąży? Ja kiedyś też nie lubiłam pić wody ale jak mi to tak ginekolog wytłumaczył to non stop pije 😁

Odebrałam dziś wynik bety. Jakieś dziwne normy teraz mają też takie mieliście ? 😁
Też mam takie normy 🤣 Oszaleli 1-10 tydzień 🤣 Jaki masz przyrost?

Pomysl sobie ze musisz pić dużo wody żeby wytworzyły się wody płodowe, bez tego Twoje dziecko nie przeżyje. Oprócz tego pijąc mało wody masz gęsta krew co może powodować zakrzepy. Chyba nie chcesz mieć zakrzepicy w ciąży? Ja kiedyś też nie lubiłam pić wody ale jak mi to tak ginekolog wytłumaczył to non stop pije 😁

Też mam takie normy 🤣 Oszaleli 1-10 tydzień 🤣 Jaki masz przyrost?
Wcześniej robiłam tylko testy dziś pierwszą betę robiłam w piątek powtórzę 😁 z miesiączki wychodzi mi 5+3.
W pierwszej ciąży miałam inne normy mogło się bardziej przybliżyć tydzień a teraz 🙈😂

Wcześniej robiłam tylko testy dziś pierwszą betę robiłam w piątek powtórzę 😁 z miesiączki wychodzi mi 5+3.
W pierwszej ciąży miałam inne normy mogło się bardziej przybliżyć tydzień a teraz 🙈😂
no faktycznie jakieś takie dziwne normy 😜 może takie laboratorium. . @ONA1227 tez miała zupełnie inne niż my wszystkie 🙃

reklama
Do góry