reklama
MamaR
Fanka BB :)
Pomysl sobie ze musisz pić dużo wody żeby wytworzyły się wody płodowe, bez tego Twoje dziecko nie przeżyje. Oprócz tego pijąc mało wody masz gęsta krew co może powodować zakrzepy. Chyba nie chcesz mieć zakrzepicy w ciąży? Ja kiedyś też nie lubiłam pić wody ale jak mi to tak ginekolog wytłumaczył to non stop pijeMnie temat stresował, bo czytałam wszedzie że w ciąży zaparcia się nasilają, a u mnie generalnie codziennie, ale bywało że bardzo ciężko. Do tego stopnia, że czasem aż mnie mięsnie na brzuchu i żebrach bolały od parcia i mysle "bedzie tragedia, przecież w ciąży to chyba nie można tak mocno cisnąć". Obecnie jestem 9+3 , generalnie jest lżej niż przed ciążą, chyba dopiero raz miałam ciężkie posiedzenie. Reszta jakoś idzie. Może dlatego że jem sporo owoców? Na zaparcia polecają kiwi, jem codziennie.
Za to z piciem wody u mnie to masakra. Na siłę wchodzi 1L na dwa dni, plus ze 2 herbaty dziennie... no nie umiem sie zmusić... macie jakieś sposoby ? Mąż się śmieje, że kaktus jestem.
Też mam takie normy Oszaleli 1-10 tydzień Jaki masz przyrost?Odebrałam dziś wynik bety. Jakieś dziwne normy teraz mają też takie mieliście ?
Helena!
Moderator
ja mam inne, ale za to beta 600 lepiej wyglada niż 60Odebrałam dziś wynik bety. Jakieś dziwne normy teraz mają też takie mieliście ?
Wcześniej robiłam tylko testy dziś pierwszą betę robiłam w piątek powtórzę z miesiączki wychodzi mi 5+3.Pomysl sobie ze musisz pić dużo wody żeby wytworzyły się wody płodowe, bez tego Twoje dziecko nie przeżyje. Oprócz tego pijąc mało wody masz gęsta krew co może powodować zakrzepy. Chyba nie chcesz mieć zakrzepicy w ciąży? Ja kiedyś też nie lubiłam pić wody ale jak mi to tak ginekolog wytłumaczył to non stop pije
Też mam takie normy Oszaleli 1-10 tydzień Jaki masz przyrost?
W pierwszej ciąży miałam inne normy mogło się bardziej przybliżyć tydzień a teraz
No zależy też jakie normy są przy mniejszych normach to 60 może być bardzo dobreja mam inne, ale za to beta 600 lepiej wyglada niż 60
Helena!
Moderator
wiem, śmieję się po prostu, bo często jak się pisze na forum, to ludzie nie podają norm i można się przerazić, że się ma za małoNo zależy też jakie normy są przy mniejszych normach to 60 może być bardzo dobre
No dokładnie albo pytają czy dobry wynik a normy nie podanewiem, śmieję się po prostu, bo często jak się pisze na forum, to ludzie nie podają norm i można się przerazić, że się ma za mało
vvDomivv
Fanka BB :)
no faktycznie jakieś takie dziwne normy może takie laboratorium. . @ONA1227 tez miała zupełnie inne niż my wszystkieWcześniej robiłam tylko testy dziś pierwszą betę robiłam w piątek powtórzę z miesiączki wychodzi mi 5+3.
W pierwszej ciąży miałam inne normy mogło się bardziej przybliżyć tydzień a teraz
reklama
Ja miałam inne właśnie tygodnie podane ale ciąża zaczynała się chyba od 50 a nie od 5Odebrałam dziś wynik bety. Jakieś dziwne normy teraz mają też takie mieliście ?